17.09.2009.

Warhammer masters udruge Topor u Samoboru

Najbolji vojskovođa Bojan Valentić

Warhammer masters udruge Topor u Samoboru

U organizaciji skupine entuzijasta iz gotovo svih krajeva Hrvatske (Zagreba, Bjelovara, Varaždina, Zadra, Dubrovnika i, naravno, Samobora), koja se ove godine u mjesecu kolovozu upisala u Registar udruga Republike Hrvatske pod punim nazivom Udruga ljubitelja fantastike i stolnih strateških igara Topor, 12. i 13. rujna organizirano je prvo izdanje turnira u stolno strateškoj igri Warhammer - 'Topor Masters Invitational 2009. Turnir je, kako sam naziv kaže, pozivni i okupio je 16 najuspješnijih turnirskih igrača Warhammer Fantasy Battles u Hrvatskoj. Kriterij odabira sudionika bio je isključivo turnirski uspjeh u sezoni, dok su se igrači okupili iz Zagreba (pretežno), Karlovca i Splita.

Turnir je održan u Maloj dvorani POU-u Samobor te je na radost organizatora privukao pažnju slučajnih prolaznika i nekoliko igrača Warhammera.

Iako se ovaj turnir po broju sudionika može svrstati u mini turnire, svakako je ostavio velik dojam. Gotovo da nije bilo igrača koji je bio nezadovoljan, nesretan ili nezbrinut. Koncept turnira je dobio same pohvale, a organizacija je bila na nivou, što je velika stvar ako se uzme u obzir da je ovo prvi turnir kojeg je organizirala Udruga Topor.

Nagradu za 1. osvojeno mjesto na Topor Masters Invitational turniru osvojio je Bojan Valentić. S drugom najslabijom vojskom, prema glasanjima igrača, pobijedio je sve i skupio najviše bodova. Drugoplasirani je Stjepan Steve Pavuna, koji je doslovno za dlaku izgubio od protivnika, iako su se obojica složili da je igra bila dobra. Na trećem mjestu se našao David Breznik. Nagrada BPA - Best Painted Army (najbolje obojana vojska) pripala je Damiru Rukavini. Best sportmanship se dodjeljuje igraču koji je prema ocjenama drugih igrača bio najviše fer, sportski igrao i općenito bio osoba od koje je bilo ugodno gubiti. Nagradu u obliku velike vreće bombona je preuzeo Ivan Sumić, koji je to kasnije sportski podijelio s ostalim igračima. Za više informacija o samom turniru, ali i radu udruge posjetite internetske stranice na adresi www.udruga-topor.com

S.I.Ž.

 
17.09.2009.

Humanitarna utrka Rafting po Gradni

Budi fit, odradi rafting i pomozi djeci

Humanitarna utrka Rafting po Gradni

U organizaciji Fitness centra Out fit, udruge RTL pomaže djeci i Caffe bara Gradna u Samoboru je 12. rujna održana manifestacija Budi fit i humanitarna utrka pod nazivom Rafting po Gradni. Manifestacija se sastojala od tri povezana, ali terminski i lokacijski odvojena sadržaja.

Prvi edukacijsko – prezentacijski dio počeo je u jutarnjim satima na Trgu Matice hrvatske gdje su pokazani razni oblici rekreacijskog vježbanja, kratak niz radionica i savjetovanja od strane nutricionista, doktora, te fitness trenera. Svi prolaznici i zainteresirani dobili su informacije o svom tlaku, prehrani, fizičkom stanju, ali i imali priliku probati nešto od poslastica iz asortimana dodataka prehrani renomiranih tvrtki te savjete o vježbanju.

Drugi dio, humanitarna utrka Rafting po Gradni, počeo je oko 17 sati. Svaka ekipa se sastojala od dva trkača i trenera, a potrebno je bilo proći izuzetno zahtjevnu stazu dužine oko 250 m. Naravno, zahtjevnu ne zbog brzine ili dubine Gradnice, koliko zbog silne pažnje usmjerene u to da čamac ne zapne u Gradninom koritu. Utrka je bila zabavno – humanitarnog karaktera s ciljem privući sugrađane kao natjecatelje, donatore ili pak navijače. Prihod od kotizacija momčadi ide humanitarnoj udruzi RTL pomaže djeci, a visina kotizacije nije bila odredena, tj. svatko je dao koliko je mogao odvojiti.

Treći dio manifestacije zamišljen je kao veliki party u Caffe baru Gradna.

M.Š.

 

Warhammer masters udruge Topor u Samoboru

Humanitarna utrka Rafting po Gradni

Arhiva 2009

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002