19.02.2009.

Krajem siječnja tvrtka Anarta d.o.o. je u u restoranu Paviljon u Zagrebu predstavila novi dizajn posteljine

Samoborka s iglom po svijetu

Krajem siječnja tvrtka Anarta d.o.o. je u u restoranu Paviljon u Zagrebu predstavila novi dizajn posteljine

Anarta je na sajmu u Frankfurtu nastupila na poziv organizatora, a nakon što su razgledali poslane uzorke, organizatori su Anartin izložbeni salon smjestili u najatraktivniji izložbeni prostor sajma, halu Exclussive.

Interes i pažnja svjetskih kupaca i konkurencije, koju je ponuda Anarte izazvala, ugodno su iznenadili organizatore, ali i vlasnicu tvrtke i glavnu dizajnericu Janu Geering, pa je taj uspjeh poželjela podijeliti i s hrvatskom javnosti.

U vrijeme dok nas sa svih strana pritišću sumorne brojke i predviđanja recesije i krize, Anarta je krenula u svoj poduzetnički pohod "s iglom po svijetu" te je nedavno otvorila podružnicu Anarte u Münchenu (za njemačko, austrijsko i švicarsko tržište), a uskoro otvara podružnicu u Cape Townu, Južna Afrika.

Osim toga, nakon sajma u Frankfurtu, ponude za suradnju stigle su iz skandinavskih zemalja i Belgije te Anarta planira ove godine ozbiljniji izvoz i izlazak na svjetsko tržište. Naime, upravo je kriza pravo vrijeme za svjetsku promociju manje, prilagodljive tvrtke s ekskluzivnim, visokokvalitetnim i unikatnim programom, kakva je i hrvatska tvrtka Anarta, uvjerena je njena vlasnica, Jana Geering.

Već petu godinu Anarta razvija svoje ekskluzivne dizajnerske kolekcije posteljnog rublja i pratećih dodataka u istim bojama i kombinacijama; od ručnika, ogrtača za poslije kupanja i papučica, do pidžama i košulja za spavanje, kaže Jana Geering, s naglaskom na to da se radi o stopostotnom hrvatskom proizvodu, namijenjenom ciljanom, ekskluzivnom tržištu.

Anarta je razvila četiri dizajnerske kolekcije posteljnog rublja. Najstarija, s kojom je prvo počela, je kolekcija Yachting (u 15 "morskih" dezena za jahte i brodove). Pažnju plijeni podatak i da je Anarta tek jedna od samo 4 europske tvrtke koje se bave zahtjevnim poslom dizajniranja i šivanja posteljnog rublja za plovila.

Kolekcija za hotele uključuje čak i uniforme osoblja, koristi se u wellness centrima, a posebno je kreirana u zeleno-bež kombinaciji boja i linija Golf za hotele uz golf terene i cijeli poklon-program uz to.

Kolekcija Living predstavlja posteljno rublje za domove onih koji žele prisan i individualan pristup svakom detalju u svome domu, a nju dopunjuje i Anarta Kids kolekcija, posteljno rublje i dodaci za roditelje i njihovu djecu.

Asortiman brenda Anarta nije ograničen brojem proizvoda, jer se za svakog kupca koji to želi kreira poseban proizvod, unikat po narudžbi.

Osim toga, šivanje takvih proizvoda iz kompletnog asortimana traži posebna znanja i preciznost te ručni rad. Materijali koji se koriste su isključivo prirodni, od pamuka, lana i svile, do dekica i ogrtača od kašmira.

Jana Geering bavi se također i dizajniranjem kompletnog interijera, kako plovila, tako i hotela ili domova. Njeno dugogodišnje iskustvo i poduža referentna lista uspješnih poslova garantiraju visoku kvalitetu usluga savjetovanja i izvedbe po međunarodnim standardima; od hotelskih soba, kupaonica, predvorja, restorana i barova, do organizacije edukativnih seminara i radionica za osoblje i uređenje terena za zabavu i rekreaciju.

Garancija visoke kvalitete usluga i proizvoda tvrtke Anarta je upravo njena dizajnerica i direktorica, Jana Geering, koja se prije više od trideset godina usudila s umjetnošću svoje igle i konca krenuti iz Samobora u svijet, tada pod svojim djevojačkim imenom i prezimenom - Snježana Primožić.

Jedinstveno iskustvo na području tekstilnog dizajna te dizajna interijera i eksterijera stekla je radeći kao modna dizajnerica i savjetnica u renomiranim svjetskim modnim kućama Escada, Strenesse, Mondi, Louis Feraud, Rena Lange...

Sa završenom Visokom školom za modu i dizajn u Münchenu i govoreći šest stranih jezika, živjela je i radila širom svijeta, od Njemačke, Irske i Portugala, do Hong Konga, Indije i Bangladeša, a svoje poznavanje kulture i običaja različitih dijelova svijeta koristi u svom radu. Radila je i kao savjetnica pri vrlo zahtjevnom opremanju privatnih i diplomatskih rezidencija širom svijeta.

Prije pet godina odlučila je vratiti se u Hrvatsku i svojom umjetnošću igle i konca stvoriti hrvatski proizvod vrhunske kvalitete, namijenjen i domaćem, ali prije svega inozemnom tržištu i stranim kupcima u Hrvatskoj.

Od 1. veljače tvrtka Anarta preselila je proizvodnju u Oroslavje, gdje je zakupila veliku halu tvrtke Orokonfekcija, koja je prestala s radom. To vjerojatno nije slučajno, ističe Jana Geering, jer je s njima, radeći tada za tvrtku Betty Barckley, surađivala i prije 30 godina, dajući im tada prve upute o standardima koji se traže na inozemnom tržištu.

Za početak, Anarta je zaposlila desetak bivših radnika te tvrtke a, ovisno o poticajima za izvoz i kreditnim linijama, planira širenje proizvodnje i daljnje zapošljavanje u tom dijelu Hrvatske, gdje postoji duga tradicija tekstilne proizvodnje. Tamo su ljudi jako vrijedni, a sve je veći broj nezaposlenih, ističe Jana Geering.

Nova kolekcija posteljnog rublja i pratećeg asortimana, s prepoznatljivim hrvatskim obilježjima, jako je dobro prihvaćena na sajmu tekstila u Frankfurtu pa je Jana Geering uvjerena da će ga strani kupci, ali i turisti u Hrvatskoj kupovati kao suvenir, a da će ga domaće tržište prepoznati kao ekskluzivni poklon.

Prva u nizu je kolekcija Hrvatski pleter, koja je već u proizvodnji, a u pripremi su kolekcije Licitari, Vučedolska golubica, Glagoljica...

U opremanju svojih kolekcija, Anarta također surađuje s hrvatskim tvrtkama pa tako trakice s hrvatskim pleterom radi tvrtka Jackard iz Podsuseda, a gumbe za sve kolekcije (Jana Geering s ponosom ističe da posteljinu izrađuje isključivo s gumbima) radi tvrtka Hir iz Zagreba.

Zbog izuzetno zahtjevne visoke kvalitete tkanina i malih serija, za sada se tekstil za proizvode uvozi, no i tu je Anarta već u pregovorima s nekim tvrtkama u Hrvatskoj, pa se nada da bi uskoro i taj dio proizvoda mogao biti hrvatski.

Kako bi naglasila da se radi o hrvatskom proizvodu, Jana Geering svakom modelu iz kolekcije daje i hrvatsko ime, od Visa i Lastova, do Hvara, Splita i Brača. U Yachting kolekciji otisnuta je stara karta našeg mora i obale...

Jana Geering prepuna je novih ideja i nada se da će upravo kriza, koju već živimo, biti prilika da njeni proizvodi visoke kvalitete nađu svoje mjesto na hrvatskom i svjetskom tržištu.

Diana Koller Lapaine

 
19.02.2009.

PK Balans nastupio na cheerleading prvenstvu u slovenskoj Škofjoj Loki

I 3. mjesto - uspjeh!

PK Balans nastupio na cheerleading prvenstvu u slovenskoj Škofjoj Loki

U organizaciji Školske košarkaške lige te Cheerleading i pom pon saveza Slovenije 7. veljače je održano otvoreno prvenstvo u Škofjoj Loki u Sloveniji. Prije samog natjecanja održana je prijateljska košarkaška utakmica između ministarstava za školstvo i šport Hrvatske i Slovenije, na koju je pozvan Plesni klub Balans da u poluvremenu otpleše "rutinu" s Europskog natjecanja u Berlinu. Ekipu Hrvatske predvodio je ministar Primorac, koji je ujedno i otvorio natjecanje, naglasivši prisustvo jedine hrvatske ekipe - PK Balans, koja je bodrila "kockaste" za vrijeme tekme protiv Slovenije.

Premda smo utakmicu protiv Slovenije izgubili, PK Balans je kasnije ispravio prosjek osvojivši 3. mjesto u kategoriji cheerleading pom pon kadeti. Osim toga, djevojke su se u Škofja Loki lijepo zabavile te nastupile na važnoj prijateljskoj utakmici koju su zabilježili brojni mediji.

Njihovi najbolji navijači bile su mame članica, a to su: Snježana Mlakar, Marija Jurilj, Marija Spajić, Karmen Vlašić, Mara Brkić, Željka Koletić i Snježana Šoić, predvođene trenericom Sanjom Krapinec. Mame planiraju osnovati i plesnu grupu mame 30+, po uzoru na slovensku grupu Mame Sove 30+, koje su tamo prava atrakcija. Sve zainteresirane mogu se javiti na 091/5353-787 ili mailom na pk.balans@gmail.com.

S.S.

 

Krajem siječnja tvrtka Anarta d.o.o. je u u restoranu Paviljon u Zagrebu predstavila novi dizajn posteljine

PK Balans nastupio na cheerleading prvenstvu u slovenskoj Škofjoj Loki

Arhiva 2009

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002