22.04.2009.

Kineski restoran Wok Inn pronašao je rješenje za roditelje koji žele djeci ponuditi nezaboravnu rođendansku proslavu

Da nam živi 200 let, uz pohani sladoled!

Kineski restoran Wok Inn pronašao je rješenje za roditelje koji žele djeci ponuditi nezaboravnu rođendansku proslavu

Pišući nedavno o samoborskom kineskom restoranu Wok Inn, mnogi su ostali iznenađeni činjenicom da je u Hebrangovoj 45, osim uživanja u specijalitetima dalekog istoka, moguće organiziranje i dječjih rođendana. Naime, mnogi roditelji nađu se u velikim mukama kad treba osmisliti nešto po čemu bi rođendanska proslava za njihovu djecu ostala posebna i dugo zapamćena. Osim bijega u neki lanac brze prehrane u Zagreb ili kućne proslave u vlastitom aranžmanu, u Samoboru praktički nije postojala alternativa. Barem je tako bilo do nedavno, kada su u potkrovlju Wok Inna vlasnici kineskog restorana Ivan i Sally Puškaš za svoje kćeri priredili rođendansku zabavu. Kako to obično bude, "prijatelj je rekao prijatelju koji je imao prijatelja", a koji je pomislio da bi bilo zgodno i za njegovo dijete organizirati nešto slično i - ideja se rodila.

Danas Wok Inn iza sebe ima desetke uspješno organiziranih dječjih proslava u uređenom prostoru na katu iznad restorana i u specifičnom duhu kakvog samo kineski restoran može stvoriti. Naime, djeci se na pomno osmišljenom rođendanskom meniju nude specijaliteti koji će im dugo ostati u sjećanju – uz standardne sokove i grickalice tu je i kineski čips s okusom škampa, potom pileći ražnjići, pohana piletina u slatko kiselom umaku, pomfrit, dječji šampanjac i zvijezda svih proslava – pohani sladoled od čokolade ili vanilije!

Oni pak koji naglasak stavljaju na zabavne sadržaje bit će zadovoljni činjenicom da je u Wok Innu djeci na raspolaganju čitav niz društvenih igara, neizostavni Playstation, kuće za lutke i sportski rekviziti, a dječaci će biti posebno sretni što za lijepog vremena mogu iskušati travu i na "pravom" nogometnom stadionu, obližnjem igralištu NK Samobora. O djeci za vrijeme trajanja proslave (otprilike 3 sata) brine animatorica, iako roditelji mogu odlučiti i sami proboraviti vrijeme proslave uz svoje klince.

Obzirom na popularnu cijenu dječjih rođendanskih proslava (55 kuna po djetetu, uz moguće angažiranje animatorice za 50 kuna po satu), jasno da je već sada potrebno imati i nešto sreće da bi se uhvatio slobodni termin. Stoga roditelji koji žele svojoj djeci osigurati rođendansku proslavu koju neće zaboraviti, a sebi omogućiti brigu manje oko pripreme, organizacije, kupovine, kuhanja, čuvanja i spremanja koji prate kućne rođendane, slobodno mogu nazvati 3324-257 ili 098/283-525 kako bi se dogovorili za proslavu u Wok Innu.

K.S.

 
22.04.2009.

Doktorica Helen Ružić s ekipom svoje ordinacije polaznike samoborskih vrtića učila brizi za zube

Jedna četka, etka, ka...

Doktorica Helen Ružić s ekipom svoje ordinacije polaznike samoborskih vrtića učila brizi za zube

Nakon uspješno odrađene akcije povodom Međunarodnog dana oralnog zdravlja - Samobor se zdravo smije, doktorica Helen Ružić još je jednom odlučila svoje slobodno vrijeme iskoristiti za dobrovoljni rad. S ekipom svoje ordinacije i u suradnji sa samoborskim vrtićima Izvor i Grigor Vitez, od sredine ožujka pa do 17. travnja trajala je akcija u kojoj su naši najmlađi sugrađani učili o važnosti oralne higijene.

- Do ovakve inicijative je došlo, jer sam vidjela u svom svakodnevnom radu u ordinaciji da postoji snažna potreba za educiranjem djece i roditelja po pitanju preventive koja se, nažalost, zadnjih godina ne provodi ni u vrtićima i školama, a niti po ordinacijama, kao što je to nekada bilo. Zaključila sam da je potrebno nešto učiniti po tom pitanju, stupila sam u kontakt s ravnateljicama vrtića i dogovorila pregled sve djece samoborskih vrtića Grigor Vitez i Izvor uz edukativna predavanja – objašnjava dr. Ružić motivaciju za akciju koja je obuhvatila oko 870 djece od 2,5 godine pa do školskog uzrasta.

Naravno, kako se radi o maloj djeci, tako je cijelu akciju trebalo prilagoditi njihovom uzrastu pa je edukativno predavanje i učenje četkanja zubi zapakirano u zabavno druženje.

- Imali smo svoju maskotu Alexa, koji nam je bio vođa, a mi smo bili njegov tim i zajednički smo educirali djecu o tome što je zdrava prehrana i što je dobro za njihove zubiće, kao i kako ih pravilno četkati na velikom modelu zuba i s velikom četkicom. Radili su i na crtežima zubića, oni su nama pokazali kako su ih obojali, a mi smo njima pregledali zube i premazali ih zaštitnom pastom – opisuje Helen Ružić tijek akcije. Srećom su, za razliku od prijašnjih vremena kada je za premaz korišten gorki aminofluorid, dobrotom sponzora GC Hrvatska djeca imala priliku uživati u GC Tooth Mousseu, slatkoj zaštiti na bazi mlijeka i voća. Inače, u akciju su se sponzorski uključili i Colgate, koji je donirao paste za zube i četkice za svako dijete, te Nemus Lex čijim proizvodima su popunjeni i prigodni poklon paketi za djecu.

- Uz poklon pakete sponzora, nakon što smo odradili crtanje i zajedničko pranje zubi da provjerimo naučeno, sva su djeca dobila i prigodne diplome, mali priručnik o četkanju, te pismo za roditelje u kojima ih se obavještava mora li djete stomatologu ili ne – napominje Helen Ružić uz zahvalu sponzorima, ravnateljicama vrtića i odgajateljicama te ekipi ordinacije koja je zajednički stala iza ove akcije.

- Moja želja je da napravim nešto po pitanju preventive u našem gradu. Ne radim zbog sebe, nego zbog našega grada i naše djece. I doći ću opet, kad se ukaže potreba, jer želja mi je da nastavimo tu suradnju s vrtićima. Može se organizirati i posjet ordinacijama, jer bitno je kod djece pobuditi tu svjest o odgovornosti za zdravlje svojih zubi – zaključuje priču o ovoj akciji Helen Ružić, uz želju da se u slične akcije priključe i drugi stomatolozi sa samoborskog područja, obzirom da ideja za akcije ima jako puno.

K.S.

 
22.04.2009.

Stari kotači uspješno organizirali još jedan oldtimer sajam

U Strmec po dijelove

Stari kotači uspješno organizirali još jedan oldtimer sajam

Posjetitelji koji su 18. travnja između 8 i 15 sati svratili u Društveni dom u Strmcu, osjetili su pravi oldtajmerski ugođaj. Mogli su vidjeti, kupiti i razmijeniti oldtajmerske dijelove i opremu. Izloženi automobili, motocikli, mopedi i bicikli, plijenili su najviše pozornosti posjetitelja kojih je bilo i iznad očekivanja u velikom broju.

Medalje, fotografije i literatura mogli su se razgledati u unutrašnjosti doma, a njihov broj govori o tome koliko su Stari kotači uspješni.

Za sve posjetitelje pripremljena je bila i velika gastro punuda, a ulaz je bio besplatan.

www.radiosvn.com

 
22.04.2009.

U Varaždinu je 18. travnja održano Prvenstvo Republike Hrvatske u latinskoameričkim plesovima

Tena Šelj i Hrvoje Veličković vice-prvaci!

U Varaždinu je 18. travnja održano Prvenstvo Republike Hrvatske u latinskoameričkim plesovima

U novoj sportskoj dvorani u Varaždinu 18. travnja održano je Prvenstvo Republike Hrvatske u latinskoameričkim plesovima. Samoborka Tena Šelj i njezin partner Hrvoje Veličković iz Plesnog centra Zagreb jednoglasnom odlukom sudaca postali su vice-prvaci u konkurenciji osnovaca, a Samoborka Paula Hude sa svojim partnerom Dominikom Carevićem osvojila je brončanu medalju.

Svoje je plesačko umijeće pokazalo dvanaest parova, a mjesta u finalu bilo je samo za njih šest.

K.K.

 

Kineski restoran Wok Inn pronašao je rješenje za roditelje koji žele djeci ponuditi nezaboravnu rođendansku proslavu

Doktorica Helen Ružić s ekipom svoje ordinacije polaznike samoborskih vrtića učila brizi za zube

Stari kotači uspješno organizirali još jedan oldtimer sajam

U Varaždinu je 18. travnja održano Prvenstvo Republike Hrvatske u latinskoameričkim plesovima

Arhiva 2009

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002