07.09.2009.

Radio SVN u finalu popularnog Novinarskog kotlića

Kad novinari nešto zakuhaju...

Radio SVN u finalu popularnog Novinarskog kotlića

Ove je godine posljednjeg kolovoškog vikenda u Mrkoplju i Begovom Razdolju održano deveto po redu natjecanje novinara u kuhanju lovačkog gulaša, gdje je svoje mjesto ponovno našla i dosad uvijek prilično uspješna ekipa svetonedeljskog radija. Njezini su se sastavi s godinama mijenjali, ali su rezultati uvijek bili zapaženi.

Tako je i ovaj put Radio SVN, za koji je u Gorskome kotaru kuhao bračni par Knežević, Domagoj i Željka, u velikom nedjeljnom kuharskom finalu izborio 8. mjesto među 12, a prethodno, u subotu, sa 6. mjestom prema bodovima ušao u to finale od 25 kuharskih dvojaca iz cijele Hrvatske, koliko ih se našlo na startu ovogodišnjeg natjecanja. Tako ih sljedeće godine, odluče li i dalje kuhati, ponovno očekuju kvalifikacijska natjecanja ukoliko žele opet na državno. Pobjednici ovogodišnjeg su članovi radijske ekipe Krugovala iz Garešnice. Svetu Nedelju je, uz Radio SVN, zastupao i Svetonedeljski list, na kraju 18.

Gorski kotar se pokazao kao dobar domaćin, od stanovnika koji su sa zanimanjem pratili svaki kuharski pokret pa do Igora Bratulića, direktora Hotela Jastreb koji je pod "svoj krov" primio novinarsku svitu. Pod dirigentskom palicom Vladimira Jurića, idejnog začetnika novinarskog kuhanja, svaka minuta kuharskog vikenda protekla je besprijekorno, a cjelokupnu vrhunsku organizaciju nakratko su samo prekinuli kiša i vjetar koji ni u jednom trenu nisu omeli natjecatelje. Osim kuhanja, vikend je obilježilo i zaista prekrasno druženje s kolegama iz drugih redakcija, razmjena iskustava i novinarskih priča te dogovora oko tema koje će novinari tek "zakuhati".

www.radiosvn.com

 
07.09.2009.

Proslavljen prvi rođendan Plesnog studia Bailatino

Više plesa za sve generacije

Proslavljen prvi rođendan Plesnog studia Bailatino

Veliki rođendanski salsa party održao se u petak, 4. rujna, u Caffe baru Havana, kojim je obilježena godina dana održavanja salsa partyja u Samoboru, odnosno 1. rođendan Plesnog studija Bailatino.

Plesni studio Bailatino otvoren je s idejom podizanja plesne kulture i plesa u Samoboru, a u ovih godinu dana u njemu su se učile razne grane plesova, kao što su latinoamerički i standardni plesovi, društveni plesovi, salsa, dance aerobic i reggaeton. Kroz Plesni studio Bailatino prošlo je oko stotinjak članova te s tako dobro odrađenom sezonom nastavlja i ove godine, a svi članovi ono što su naučili na plesnim treninzima mogu plesati i pokazati na partyjima koji se održavaju svaki petak u Caffeu Havana na Trgu kralja Tomislava.

U novoj sezoni Plesni studio Bailatino priprema puno novosti kao što su proširenje ponude plesova pa se tako uz dosadašnju ponudu plesova u studiu može trenirati i trbušni ples te breakdance. Također, želja je obuhvatiti plesače svih generacija, pa se osim programa za mladež i odrasle od ove godine kreće s plesnim vrtićem, gdje će predškolci moći plesati već od malih nogu, a isto tako će se organizirati i tečajevi za osobe treće životne dobi pa će svoje plesno umijeće moći poboljšati i umirovljenici, uz nadu da će Samobor postati opet jedan plesni gradić, a jednog dana možda zaživi i naš stari tancplac...

Svi koji se žele upisati u Plesni studio Bailatino mogu se informirati na www.bailatino.hr ili kontaktirati na 098/976-74-27.

S.F.

 
07.09.2009.

Traju upisi u dječju športsku školu

Športići dočekuju nove klince

Traju upisi u dječju športsku školu

Nakon ljetne stanke, dječja športska škola Športići ponovno otvara vrata za svu djecu predškolske dobi od 4 do 7 godina, i to treću godinu zaredom. Riječ je o društvu koje kao dječja športska škola okuplja djecu predškolskog uzrasta od 4 do 7 godina, nastojeći im kroz petnaestak športova, uz puno igre i zabave te uz mnoštvo športskih rekvizita, ukazati na važnost bavljenja športom i tjelesnim aktivnostima. Športski program je osmišljen tako da u njemu sudjeluju i djevojčice i dječaci.

Voditelji dječje športske su diplomirani kineziolozi Arijana Maslo i Robert Bujanić, s desetogodišnjim iskustvom u provedbi takvih programa. Aktivnosti u športskom programu počinju 14. rujna 2009., a ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da se jave na 098 938 80 55 i 091 515 60 24. Program se provodi u novouređenoj maloj dvorani OŠ Bogumila Tonija. Upisi u Športiće još uvijek su u tijeku.

I.H.

 

Radio SVN u finalu popularnog Novinarskog kotlića

Proslavljen prvi rođendan Plesnog studia Bailatino

Traju upisi u dječju športsku školu

Arhiva 2009

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002