21.10.2007.

Vlasnik "Autopraonice" priznao lom retrovizora i nadoknadio štetu

Je, je... malo smo ga potrgali...

Unazad dvije godine od kada pružamo uslugu pranja i čišćenja vozila, u nekoliko navrata imali smo smo slučaj da ja bio oštećen dio vozila prilikom pranja, što je i utvrđeno. Kod istih je bila i nadoknađena šteta. Prilikom pranja vozila gospodina Stjepana Kralja došlo je do loma desnog bočnog ogledala, dok je lijevi ostao netaknut. Gospodin Stjepan Kralj nije prvi puta koristio uslugu autopraone. Kako utvrditi da je prilikom pranja vozila došlo do loma, tog djela automobila, ako nije postojala mogućnost da već unaprijed bude oštećeno!?

Kada stranka nije zadovoljna uslugom, ima pravo slobodno izraziti nezadovoljstvo i zatražiti povrat novca ili da mu se usluga ispravi.

Nikola Razum, vlasnik "Autopraonice"

21.10.2007.

Kaj bu ak dobimo ili zgubimo

Kaj je sa Šmidhenom?

Kaj je s Smidhenom?

Prema pouzdanim izvorima iz HDZ-a dva su scenarija za Smidhen, poslije izbora i to:

1. Ak dobimo izbore Smidhen bude 100% u nasim rukama, lokalni HDZ-ovci bu dobili svoj dio

2. Ak zgubimo stvar bu se tak zamutila da bumo one na vlasti mogli jebat cjeli njiho mandat

Lepi pozdrav

Z.D.

21.10.2007.

Nemojte svoje aute davat bilo kome u ruke

Jebo takvu auto-praonu!

Dragi sugrađani želio bih Vam skrenuti pozornost na auto-praone, odnosno kome ostavljate svoje aute na pranje.

Naime, prije nekoliko dana sam svoj auto ostavio u auto-praoni preko puta nove dvorane, kad sam se vratio vidio sam svoj auto kak izlazi iz tunela i totalno polomljen desni retrovizor. Dečki koji tam rade malo su se ustrčali i pozvali gazdu. Sasvim hladno mi je pokazao račun na kojem vrlo sitnim slovima piše da oni ne odgovaraju za nastale štete na vozilima!

Nisam mogao vjerovati da ti netko može razbiti pola auta i nikom ništa. U istoj praoni je bilo još takvih događaja (zadnje staklo, krov, zadnja vrata) za koje sam naknadno doznao. Vlasnik praone nije našao za zgodno ni da se ispriča ili ponudi besplatno pranje.

Zato, dragi Samoborci, pazite gdje perete svoje aute da Vam se nebi desila ista situacija!

Stjepan Kralj

21.10.2007.

Vožnja na liniji Ljubljanica – Samobor sve je samo ne ugodna u autobusima Autoturista

Do Remize k'o u traktoru

Obraćamo Vam se u vezi prijevoznika Autoturista – Samobor, nakon što smo se uvjerili da sve primjedbe i žalbe nas putnika ne nailaze ni na kakav odaziv ni promjene.

Naime, mi se vozimo u autobusima koji su trebali biti rashodovani najmanje prije 3 godine, u kojima puše na sve strane, tresu se tako da se prozori pomiču sami, a mi poskakujemo na sjedalima zabundani šalovima i pogledavamo se bespomoćno. Tragikomično!

Kad padne kiša voda ulazi kroz srednja vrata i razlijeva se po autobusu, a ima i prokišnjavanja, pa se premještamo po autobusu. Naravno, kroz iste otvore ulazi i prašina kada ne pada kiša. Uglavnom, kao u traktoru s ceradom.

Razlika između autobusa Samoborčeka i Autoturista je tako očigledna da je nevjerojatno da u Gradu to može tako prolaziti, a cijena prijevoza je jednaka i vjerojatno najskuplja u Zagrebačkoj županiji. Ponižavajuće!

Osim toga, kako ti autobusi prolaze na tehničkom pregledu?!

S poštovanjem,

putnici na liniji Ljubljanica-Samobor

21.10.2007.

Kad čoveka stisne...

Samobor, gde si nestal?

SAMOBOR GDE SI NESTAL?

Kroz maglu te gledam, moj lepi Samobor

srce me zebe, grlo me steže,

Kaj se je zgodilo?

Gde su nestali svi ti "mali" ljudi,

"mali" dućani, nas Šmidhen, Plaz, ...sunce ...ti!

Sve si veći, a sve te manje poznam ...moj Samobor.

Sjećanja me stežu, djetinjstvo, odrastanje, prva ljubav - sve u tebi, moj Samobor...

A gde si sad?

Nepoznati ljudi, veliki dućani, zgrade... gutaju te, gutaju moj Samobor!

Al nedam te ja, jer tu gdi jesi i ne može ti nitko ništa i ostal buš onakav kakvog te i pamtim...

Moj mili, ponosni, lepi SAMOBOR!

M.V.

21.10.2007.

Limači NK Samobor napravili svoje stranice

Nek se čuje i naš glas!

Molimo Vas da nam pomognete i u svom sljedećem izdanju objavite web preporuku za našu stranicu.

Kako kluba nema na internetu, potrudili smo se napraviti svoje stranice kojih još nema u tražilici Google.

www.limaci-nksamobor.com

LIMAČI NK SAMOBORA

21.10.2007.

Pismo očajnika iz Pušine

Obećajte i imate me!

DRAGI POLITIČARI, GLASAM ZA ONOG KOJI MI ASFALTIRA ULICU

Dragi političari, živim u ulici Pušina na Gizniku, glasam za onu stranku koja mi obeća da će ulica biti asfaltirana.

stanar

21.10.2007.

Vlasnica pečenjare na Trgu Ante Starčevića puna je hvale

Frižider s hranom u predprostoru WC-a

Čitam u najnovijem broju Županijske panorame izjavu Ike Vojvodić, vlasnice pečenjare na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, u kojoj jako hvali postojeću vlast u Svetoj Nedelji. A kako i ne bi, kada joj je ta ista vlast omogućila da već treću godinu njezin bespravno dograđen ugostiteljski objekt stoji na trgu, a koji ona pompozno zove „fast food restoranom“. Kakav je to restoran koji zadovoljava tek minimalni tehnički uvjet „Take Awaya“ i u čijem se predprostoru WC-a drži frižider s hranom?

bivši gost

21.10.2007.

Stanari zgrade u Langovoj reagiraju na izgradnju ograde pet metara od njihovih kuća

Ratište u Langovoj

Potaknuti najnovijim događanjima, ali i nekim komentarima na vašim internet stranicama, odlučili smo se oglasiti i mi, vlasnici kuća u nizu Langova 18/1 – 18/5.

Želja nam je da objektivno iznesemo svoj problem široj javnosti, kako bi možda potaknuli odgovorne na djelovanje, a ujedno spriječili "zgodne komentare" raznih "dobro obaviještenih" s načelom: Svi su oni isti, lažovi-lopovi.

Činjenice su sljedeće:

1962. godine pet obitelji otkupilo je parcelu u neposrednoj blizini dvorca od vlasnika, dr. Reisera. Na temeljima stare gospodarske zgrade sagrađena je zgrada s kućama u nizu. Podignuta je i ograda koja je opasala kupljeno zemljište. Godina izgradnje 1962.–1963., sa svim urednim dokumentima: vlasnički list, građevinska dozvola (kopije u uredništvu).

U to vrijeme jedini mogući pristup našim kućama bio je put preko Reiserovog posjeda na koji smo imali pravo služnosti. Put je izlazio na Langovu ulicu. Otud nam i adresa u svim dokumentima.

Osim puta, u dogovoru s vlasnikom dvorca, očistili smo i uredili jedan dio ispred zgrade te ga koristili kao dvorište i parking. Tijekom godina nesmetanog uživanja prava služnosti, stečeno je i zakonsko pravo prema zakonu dosjelosti (dosjelost služnosti - članak 229.).

Ovdje još jednom napominjemo da je naša zgrada, i pripadajuća ograda, sagrađena isključivo na našem zemljištu i za sve naknadne adaptacije i dogradnje ishođene su sve potrebne dozvole (kopije u uredništvu lista) te niti jednim milimetrom ne izlaze van tih gabarita, tako da izmišljeni argument kako smo podigli objekte na javnom dobru apsolutno ne stoji. Svi objekti su na našem zemljištu, a javnog dobra, državnog ili općinskog vlasništva, tada tu nije bilo.

70–ih godina izgrađena je Samostanska ulica (tada Jurkošekova). Tada je i nama probijen ulaz s te strane i uređena cesta koja postaje javno dobro.

Prolazi još mnogo godina nesmetane služnosti prolaza prema Langovoj ulici.

Tek 1997. u posjed Reiserovog dvorca dolazi građevinska firma Mont-montaža. Nakon početnih nesuglasica, odgovorni iz Mont-montaže pristupaju nam s nekoliko prijedloga u smislu konačnog rješenja, tj. podizanja ograde. Dogovor je postignut na način da se mi kao vlasnici kuća u nizu odričemo puta služnosti prema Langovoj ulici, a za uzvrat nam ostaje put i parking u širini cca 12 m te izlaz na Samostansku. Prema postignutom dogovoru izrađen je i nacrt koji je kao takav poslužio Mont-montaži za ishođenje lokacijske dozvole (kopija u uredništvu). Takvu je parcelu kupio g. Kodrić, a ne, kako on kasnije tvrdi, da se odrekao 5 metara svoje zemlje u korist stanara. Dakle, još jedna obmana.

Nije naš posao da se bavimo nezakonitim radnjama našeg novog susjeda - mijenjanje konfiguracije terena, devastacija zaštićenog parka–perivoja, devastacija zaštićenog spomenika kulture (o svemu je upozoravao vaš list). Za to su zadužene nadležne istitucije.

Kako je dotični vlasnik, bez obzira na zabrane pojedinih ministarstava, izveo sve što je zamislio, poželio je i prigotoviti posao tako da zaokruži ogradu oko svog imanja, tj. oko jedinog dijela gdje još to nije uspio - naravno, ispred naše zgrade. Kako smo se mi godinama opirali svim pokušajima da nas dotični protuzakonito ogradi, tako je on postao sve odlučniji da nam pokaže tko je gazda u kvartu. Naravno, za to mu je trebala mala pomoć gradskih sruktura.

Tako dolazimo i do ovih najnovijih događaja. Vlastelin Kodrić se dosjetio kako riješiti problem. Putem svog odvjetnika upućuje Poglavarstvu Grada Samobora prijedlog za vansudsku nagodbu za obnovu međe, ali, kako bi jednim udarcem ubio nekoliko muha, u prijedlog uključuje i one kvadrate koje je već dvije – tri godine ranije protuzakonito zapasao svojom nelegalnom ogradom uzduž Langove, Samostanske i Nazorove. Na očigled - sve legalno: Kodrić upućuje prijedlog Poglavarstvu. Poglavarstvo sastanči, odobrava i prosljeđuje na obradu Upravnom odjelu za prostorno uređenje, tj. njegovom pročelniku Kovačiću. I, gle čuda, Kovačić ne nalazi zamjerke Kodrićevom prijedlogu te predlaže da se riješi kako je predloženo. Dakle, predstojnik Ureda za komunalno uređenje Grada Samobora omogućuje danas sveprisutnu pojavu - zamjenu zemljišta po vrlo popularnoj formuli: mijenjam tvoje za tuđe.

Je li tu bilo sve legalno, nadamo se, provjerit će nadležne institucije, ali nas najviše zanima što se desilo ispred naše zgrade? Zašto bar tu g. Kovačić nije iskoristio svoje ovlasti i zaštitio gradsko zemljište, ispod kojeg je položena i kompletna infrastruktura? Zašto nije zaštitio svoje sugrađane? Zašto nikome od stanara, unatoč upornom inzistiranju, nije omogućen uvid u sudsko rješenje? Zašto je dozvolio da Kodrić momentalno, POD ZAŠTITOM POLICIJE, protuzakonito podigne ogradu bez pravovaljane lokacijske ili građevinske dozvole. Zašto nas je, unatoč upornim i opetovanim obraćanjima i urudžbiranim dopisima, ignorirao te nas ni u jednom trenutku nije htio uključiti u postupak kao jedine korisnike, životno zainteresirane za sudbinu tog javnog dobra kao našu vlastitu. Ako je već dopustio izgradnju ograde preko javnog dobra, zašto stanarima nije omogućio pristup na javnu prometnicu nekim drugim putem?

Bili smo svjedoci kada je tom prilikom od demonstriranog divljaštva jednom čovjeku iz kuće pozlilo. Hitna pomoć nije imala pristup pa su čovjeka pola nosili, a pola vukli do ceste. Sreća za sve da se nije desilo veće zlo. Je li netko odgovarao?

Nadamo se da negdje u zgradi neće buknuti požar, jer vatrogasno vozilo nema pristup zgradi. Morat će malo pričekati da svi stanari uklone svoja vozila. Ako se to desi, hoće li netko odgovarati?

Na kraju, samo još jedno pitanje. Ako je g. Kovačić već i presudio da je važnije povećati Kodrićevu livadu nego omogućiti ljudima pristup njihovim kućama, zašto nije bio dosljedan i držao se svojih zaključaka, već je dozvolio podizanje ograde na udaljenost 5,8 metara od naših objekata, jer u njegovom zaključku stoji da će put biti širine 7 metara. Rekli smo već da argument kako smo mi na javnom dobru, ne stoji. Da je netko došao do nas, mi bismo mu to i argumentirali. Posebno smo ogorčeni na ponašanje nekih gradskih službenika koji su se isticali svojom arogancijom i bahatošću te u jednom trenutku gotovo fizički nasrnuli na vlasnicu jedne od kuća. Svaka čast g. Mixichu.

Iz svega navedenog vidi se da je ovdje puno otvorenih pitanja i sumnji u nepoštene ili nezakonite radnje te se mi vlasnici kuća u nizu - Langova 18/1 -18/5 osjećamo vrlo oštećenima. Kako mi nemamo velikog novca za skupe odvjetnike, tako smo zatražili pomoć od službenih institucija, počevši od policije pa preko Državnog odvjetništva. Slijedit ćemo naputke i surađivati s Državnim odvjetništvom. Slijede prijave Ministarstvu uprave i Ministarstvu graditeljstva.

Svjesni smo kako će sada prema nama uslijediti novi pritisci, objede i laži, ali mi smo odlučni da u ovome ustrajemo do kraja. Nadamo se da će i gradski oci uvidjeti svoje pogreške te ih nastojati ispraviti.

Zahvaljujemo uredništvu Glasnika na pruženoj mogućnosti da iznesemo i svoju stranu priče.

Stanari Langove ulice

21.10.2007.

Kaj je nekaj krenulo mimo dogovora?

Kaj je sa Šmidhenom?

Kaj je s Smidhenom?

Vec dugo se nis ne pise o Smidhenu, kaj ste ga opet zaboravili ili se on potajno obnavlja pa bu druge godine sve iznenadil. Kaj je i Masten zasutil, ocito da je nekaj krenulo mimo dogovora i sad se nastoji pronaci odgovarajuca metoda kako da se zgrabi ostatak imovine. Eto, vidite to bi bio pravi novinarski izazov, pokusati istraziti zakulisne radnje i pokazati Samoborcima kaj to oni delaju. No, za to treba imati volje i ............. (o tome drugom zgodom)

Z.D

Napiši pismo

Je, je... malo smo ga potrgali...

Kaj je sa Šmidhenom?

Jebo takvu auto-praonu!

Do Remize k'o u traktoru

Samobor, gde si nestal?

Nek se čuje i naš glas!

Obećajte i imate me!

Frižider s hranom u predprostoru WC-a

Ratište u Langovoj

Kaj je sa Šmidhenom?

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002