11.10.2007.

S lošega na još gore

Da nam je malo više kreativnog duha...

Pismo uredniku

Iz dana u dan ove stranice su sve losije i losije, uglavnom se sve svodi na sluzbene vijesi s ponekom slicicom iz samoborskog zivota, cak su vam i reklame monotone i nezanimljivo prezentirane. S malo vise kreativnog duha i samoborskog stiha ove stranice bi mogle postati ugodne za citanje i mogle bi zauzeti vidno mjesto u pracenju kronologije samoborskog zivota.

Z.Dumic

11.10.2007.

Što je sa stranicama Grada Samobora?

Nikak da mi se otpre...

Zašto se ne mogu otvoriti stranice grada Samobora? Već duže vrijeme! Znade li tko što o tome?

Zainteresirana

11.10.2007.

O navodnoj nesreći našega gradonačelnika

Motorom na Japetić?

Negdje drugdje, u sredinama gdje vlada demokracija i gdje su javne osobe tj. političari doista javne osobe - zbog ovakve vijesti bi pljuštale ostavke ili bi u najmanju ruku pukla afera "veličine Japetića", dok se kod nas to uopće ne smatra dovoljno zanimljivom informacijom da eventualno dospije u lokalne novine ili na radio! Ono o čemu cijeli grad bruji već par dana, zaslužuje barem kratku vijest a ne totalno ignoriranje.

Dakle, molim Vas napišite nešto o prometnoj nesreći u Gajevoj koja se dogodila u ponedjeljak a gdje je navodno sudionikom bio naš Gradonačelnik - biker, u neuspjelom pokušaju preticanja "presporog" vozila. Barem da se zna da li je on skrivio nesreću ili netko drugi, jer to je ipak vijest od formata, ne?

komentirajte prvi

Ovo po prvi put čujemo, al bumo pitali gde treba.

Urednik

11.10.2007.

Rade li komunalni redari uopće nešto?

Po noći rade, po danu lijepe!

Ovo je više pitanje našim vrlim komunalnim redarima: koliko su kazni ispisali svim ovim noćnim klubovima koji oglašavaju koncerte i lijepe plakate po mjestima koja nisu za to predviđena?

Rade li komunalni redari uopće nešto i gdje se mogu vidjeti financijska izvješća njihog rada?

adf

11.10.2007.

Par riječi i o klasteru, onom turističkom

Hrpa, gomila, mnoštvo i masa nelogičnosti

Grad Smobor (središte gada) bio je 22. rujna domaćin 4. susreta Turističke zone po Žumberku i Sutli. Čak se govorilo o nekakvom turističkom klasteru na tom području. Malo sam priglup pa sam se poslužio Riječnikom stranih riječi B. Klaića pod pojmom klaster piše - engleski (cluster) hrpa, gomila, mnoštvo, masa. Potpuno mi je nejasnan taj pojam a još manje sadržaj te manifestacije, a najmanje mi je jasan vodič (četvrto izdanje) koje apsolutno nikave veze nema s realnošću na terenu.

Prvo izdanje tog vodiča pripremljeno je 2003. godine, kada se planiralo da će postojanti neke turističke propusnice i da će se bez problema prealaziti granica. U međuvremenu "sosedje" ruše mostove, podižu rampe na tradicionalnim graničnim putevima. Kada netko uzme te prospekte želeći se njima poslužiti vidjet će sve nelogičnosti između onoga što piše i stvarnosti na samom terenu.

Ponestaje mi znakova, pa zaključujem - još jedna dobro osmišljena ideja ali potpuno promašena u realizaciji, a toliki novci strajbani.

Ipak se može bolje s novim idejama!

Ž.i G.

11.10.2007.

Neravnopravna bitka pješaka i automobila u Rakitskoj ulici

Policajci, sterajte ih s kolnika!

Ne znam na koga da naslovim ovo pismo.

Molio bih da se razmisli o izgradnji nogostupa u Rakitskoj ulici. Ovo je cesta kojom se vozi velikim brzinama. Čak i kamioni, kojima je znakom zabranjen prolaz, ali to na žalost nema tko kontrolirati. Djeca na putu do autobusne postaje nailaze na brojne prepreke,od lokvi vode za vrijeme kiše do parkiranih automobila.

Možda da se za početak pokoji put pošalje policijska patrola koja bi natjerala vlasnike, na kolniku parkiranih, automobila da ih maknu u svoja dvoriša i malo usporila brz promet automobila, a posebno kamiona...

Marko

Napiši pismo

Da nam je malo više kreativnog duha...

Nikak da mi se otpre...

Motorom na Japetić?

Po noći rade, po danu lijepe!

Hrpa, gomila, mnoštvo i masa nelogičnosti

Policajci, sterajte ih s kolnika!

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002