15.10.2007.

U potrazi za adresom

Želim pisati Robertu Škiljanu

Poštovanje..

Zanima me da li g. Robert Škiljan posjeduje mail adresu.

Krunoslav...

Možete mu pisati na samoborfest@hi.t-com.hr

15.10.2007.

Još o koncertu Westerwald Chor Wirges

Vidio, išao, slušao i njemački govorio

Koncert Westerwald Chor Wirges.

Ove subote 19. listopada odrzan je spomenuti koncert u Franjevackoj crkvi Samobor. Slucajno sam bio u Opcini i vidio oglas za taj koncert i naravno da sam isao. Ambijent je bio divan. Krasna crkvena dvorana, veliki mjesoviti zbor i klasicni crkveni repertoar. Zacudilo me je prvo da u Najavama na Vasem internetu nije odrzavanje tog koncerta najavljeno, drugo da od aktuelnih upravljaca grada nije se nitko obratio gostima prije pocetka kao i na kraju koncerta. Da li ih je uopce bilo u publici? Goste iz Wirgesa je barem obradovalo da se njima na kraju koncerta pridruzio instr. i pjevacki sastav Ferde Livadica pa smo prvo culi Samoborsku himnu a onda su Wirgesovci otpjevali himnu svoga grada. Jedna dama iz Samobora im se sa par rijeci na njemackom zahvalila i to je bila citava sluzbena komunikacija. Wirgesovci su na izlazu iz crkve pocastili publiku aperom a ja sam bio od rijetkih, koji je sa njima razgovarao naravno o Wirgesu i bilo im je drago.U buduce stojim na raspolaganju kao prevodioc. Naime njemacki mi je 2. materinji jezik.

Valentin

15.10.2007.

Hrvatska primljena u Vijeće sigurnosti UN-a!

Slušati sebe, a ne druge!

Hrvatska primljena u Vijeće sigurnosti UN-a!

Još jedna pljuska Sanadera, HTV-a i Hloverke građanima Hrvatske. Zašto ?

Vijest da je Hrvatska primljena u Vijeće sigurnosti, je vijest... to ne sporim.

Nastojanja, pak, Hloverke da tu činjenicu digne na razinu jednog od najvažnijih događaja za Hrvatsku, je smiješna, kad nebi bila zabrinjavajuća. Jasno mi je da to čini Sanader kojem je ovo, nadam se posljednji pokušaj da "rezultate" svoje vlade prikaže kao konačnu pobjedu u četverogodišnjem mandatu.

Kada, pak, to čini HTV, a u svjetlu posljednjih kadrovskih promjena u informativnom programu, onda je jasno da HDZ ponovno u potpunosti kontrolira najvažniji medij u zemlji.

Primitak Hrvatske u Vijeće sigurnosti ne samo da nije toliko važno po našu zemlju, kako se to pokušava predstaviti, nego je i smiješno.

Jer kako drugačije shvatiti činjenicu da zemlja koja sama o sebi nije u stanju odlučivati (mislim na "pregovore" s EU)ima namjeru, unutar Vijeća sigurnosti, odlučivati o drugima.

Kad smo kod Pregovora s Europskom unijom, treba reći da to zapravo nisu nikakvi pregovori. Mi niočemu ne pregovaramo. To se od nas uopće ne očekuje. Mi samo prihvaćamo diktat drugih i radimo samo ono što se od nas očekuje. Ima tu i dobrih stvari, korisnih za sve nas, ali ako to i sami nismo u stanju prihvatiti, onda ni nećemo, ma kako se zvala asocijacija u koju nas strpali.

Nije, dakle interes Hrvatske da uđe, nego je Europskoj uniji važno da Hrvatska uđe u EU. Na dlanu će dobiti najljepšu i najbogatiju zemlju na svijetu da s njom rade što hoće. A mi moramo biti tiho, jebiga Blaž.

Koja je alternativa ? Pa, jedna, jedina... ostati vani... kao i Svicarska, Norveška, Island itd... ovaj niz zemalja treba logično nastaviti s Hrvatskom koja se može mirne duše svrstati uz bok nabrojanih. Kakva je tek to asocijacija, pitam ja vas? Ništa, baš ništa nam se neće dogoditi ostanemo li izvan EU... a dobićemo najviše - ostaćemo svoji!

Samo treba slušati sebe, a ne druge.

u Europu ko turisti, a doma svoji na svome

15.10.2007.

Kak je bilo lepo dok je Gabrek bil živ...

Neko se bu poskliznul!

Prošle godine je na ovim stranicama bilo velikih protesta vezanih uz klizalište odnosno uz ne imanje klizališta. Jedan grad kao što je naš Sanobor bi trebao imati klizalište kao što je to nekada bilo dok je Gabrek bil živ. Hoće li naši poglavari ove godine omogućiti svojim sugrađanima jedno malo klizalište? Napominjem da se velika količina novaca iz proračuna daje za obnovu kapelica, crkva, VODOSKOKA, i ostalih bedastoča koje NISU predviđene u proračunu dok bi za nekakvo klizalište trebalo jako malo novaca a bilo bi od velike koristi. Ali možda ipak ne bu niš od toga, to ipak nije nogomet.

doći će lokalni izbori

15.10.2007.

Dolaze nam vrhunski pesi

Do Svjetskog prvenstva još 9 mjeseci!

Poštovani Poglavari !

Ponukan komentarima koji se bave psima i psećim, želio bih neke podsjetiti, a neke informirati da će naš grad slijedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva potražnih pasa. Ostavimo ovaj puta detalje o tom prevažnom događaju za neku drugu priliku i suočimo se s činjenicom. Do Svjetskog prvenstva je ostalo još cca. 9 mjeseci, a naš grad još ništa nije poduzeo po pitanju medijske i svake druge promocije tog događaja ( da ne velim, eventa )Ostaje, dakle, da na ovaj način upozorimo sve one koji o nečemu u ovom gradu odlučuju da još nije kasno. Za početak po cijelom trgu zastave koje najavljuju događaj, info na web-u i još ponešto i stvar bi se zakotrljala. Ma koliko nezainteresirani bili , ovo je ipak minimum koji bi trebali ispoštovati - zbog Samobora !

"A, gdi buju ti pesi srali ?" - upitao je jedan vrli poglavar.

Umjesto odgovora, evo par informacija. To su vrhunski psi, najbolje od najboljeg u psećem rodu, vrhunski utrenirani i pametniji od pola političara u RH. Psi koji spašavaju unesrećene u potresima, poplavama i sličnim nepogodama...a, on pita gdi buju ti pesi srali ?

Gospodo, Svjetsko prvenstvo... probajte to izgovoriti! Svjetsko prvenstvo!

Kale

15.10.2007.

Sranje na sve strane

S pesima vam je kak i s decom!

Deca nam se nemaju gde šetati!

Ogorčena domaća vlasnica pasa. S pesima vam je kak i s decom. Nekom su ljubav a drugom velki teret. Vi jako volite svojeg peseka, a ja obožavam svoju decu. Moja deca su isključivo moja briga, a Vi uporno maltretirate celi grad z vašim pesekom. Predlažem vam da za svojeg dragog peseka kupite jednu velku ledinu, lepo ju zrihtate kak pravi park i onda pustite peseka nek ju dobro zagnoji. Ja sam svoju decu zdresirala tak da kakaju smo u svojoj hiži.

Ogorčena domaća mama

15.10.2007.

Gospodo sa živinama, nije problem u njima!

A kad vam pogurne mokru gubicu!?

Ma vi i vaši psi. Da kupite ono sto ostaje iza njih, da imaju brnjice i da ih imate na lancima bilo bi dobro. Gospodo sa zivinama, nije problem u vasim zivotinjama problem je u vama. U vasim tikvama je usadjen stav, moj pas nikom nista nece. E pa jednom ce se dogoditi da pas nekog ugrize. Vjerujte drugi NE DIJELE VASE OSJECAJE PREMA TOJ ZIVINI I NE VESELE se tome da ih pas njuska sa mokrom njuskom. I onda jos kad pas obavi svoje pa to ostane nasred puta. Mislim da bi se trebali sramiti.

Mizantrop

15.10.2007.

Dragom samoborskom gradonačelniku - ljubitelju pasa

Pesi nam se nemaju gde šetati!

Upućujem Vam ovo pismo ogorčena odlukom vlasti od 18. srpnja o.g. tj. Odlukom našeg dragoga gradonačelnika za hitnim postupkom za uvrštavanjem strožih odredbi o vođenju pasa na javnim i zelenim površinama, osobito na području Vugrinščaka, pošto naši psi, kako kaže gradonačelnik, dovode u pitanje i opće zdravlje ljudi?! Pa je tako ne samo po Vugrinščaku nego po čitavom gradu postavio znakove zabrane za pse a kako je krenulo nećemo moći ni po šumi slobodno sa psima. A radi koga i čega???? Jer smo mi ti neodgovorni vlasnici pasa čiji psi onečišćuju zelene površine svog grada.....??? ZAR JE NAMA TO U INTERESU? Jer kako je sada netko dobio koncesiju te se uredio Vugriščak a gradonačelnik to dobro i iskoristio te pretvorio u šetnicu "turistima na štiklama" da bi mogli još više uživati u čarima prirode našeg Samobora a uskoro će im omogućiti i štiklama na Stari grad. Pa zašto ne? Idemo uništiti i asfaltirati i ovo malo prirode što nam je ostalo i protjerati sve životinje usput. A nama domacima koji smo tamo dolazili, kada ne vrvi vikendašima koji nas poprijeko gledaju i sklanjaju svoju djecu od ralja naših pasa, oduzeli i to malo mira i prirode koji smo imali za sebe. A uskoro možda i uopće nećemo moći doći na njihov Vungrinščak sa ili bez pasa!

Ali, gradonačelnik nam se smilovao i "uredio" livadu kod bivše klaonice punu stakla i smrada da slobodno uživamo u prirodi i secemo naše pse u zabiti odvojeni od svih gdje nam je i mjesto!!!

Pa postavljam pitanje našem dragom novoizabranom gradonačelniku koji mu je interes NAŠEG Grada? Zar se nas domace ništa ne pita kada se radi o nama i našim psima U NAŠEM GRADU???

Zato pozivam domaće i ostale vlasnike pasa za podrskom za novim dostojnijim šetalištem za naše pse.

ogorčena domaća vlasnica pasa

15.10.2007.

Bilo bi baš lijepo

Cesta zvana glavica zelja

cesta zvana zelja

bilo bi lijepo da nam i urednik napise nesto, upita novinarski, zaduzene drugove, kaj je sa onim ruglom od ceste kaj vodi prema balkanskoj metropoli via sv. nedelja.da li se misli to renovirati.. dal ikad, ako, kada, i kako.. da li cemo imati biciklisticku stazu, ili ce sluziti samo za gladijatorske utrke.

zelim se gosponu uredniku unaprijed zahvaliti na eventualnom trudu.

dotepenec

Napiši pismo

Želim pisati Robertu Škiljanu

Vidio, išao, slušao i njemački govorio

Slušati sebe, a ne druge!

Neko se bu poskliznul!

Do Svjetskog prvenstva još 9 mjeseci!

S pesima vam je kak i s decom!

A kad vam pogurne mokru gubicu!?

Pesi nam se nemaju gde šetati!

Cesta zvana glavica zelja

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002