15.03.2007.

O Kodriću i njegovom zidiću

Do rubnjaka šupka i još dalje

Nismo dugo o Kodriću i njegovom zidiću... Nedavno pročitah u cijenjenom Glasniku SSN o rušenju spornog zidića u Langovoj, na ulazu u gospodinov velebni dvorac??? Koje rušenje kojeg zidića??? Tko tu koga jebe?? Srušeno je metar rubnjaka, a čitav zid (ne zidić) je sazidan na rubnjaku ceste, a koliko znam rubnjak je sastavni dio iste, a ne dio posjeda dotičnog. Koja je to inspekcija naredila, od koga opet rade budale, tko je nadgledao tu sprdačinu??

GRADONAČELNIČE SRAM TE BILO, TEBE I TVOJE SLUŽBE KOJIMA JE JEDINI ZADATAK ŠTO BEZBOLNIJE SE UVUĆI KODRIĆU U ŠUPAK UMJESTO TEBE...

djuro

15.03.2007.

Asfaltna baza i dalje radi bez dozvole

Kremšnite s mirisom asfalta

Tijekom 2005. godine nastala je uzbuna u IX. stambenom bloku Grada Samobora kada su građani čuli da će se u bivšem postrojenju Fotokemike otvoriti asfaltna baza. Odmah je sazvan zbor građana na kojem su prisutni upoznati o namjeri tvornice Samoborka da u gradu otvori asfaltnu bazu. Imenovan je odbor građana IX. bloka koji je otišao ministrici Marini Dropulić i obavijestili je o namjerama tvornice Samoborka. Na tom sastanku je ministrica tvrdila da te želje Samoborke ne dolaze u obzir. Isti odbor je pozvan i u ured Gradskog poglavarstva, gdje se izdaju lokacijske dozvole. Unatoč nagovaranju službenice ureda, da građani daju suglasnost za izdavanje dozvole za rad asfaltne baze, odbor nije prihvatio da se dozvola izda. Nakon desetak protestnih zborova i prepiski s nadležnim tijelima te usmenim obećanjima da će se baza preseliti, ona već godinu i pol dana i dalje radi bez građevne dozvole.

Kada vjetar zapuše donosi smrad asfalta i mještani susjednih ulica su prisiljeni zatvarati prozore. Eto, to je turistički grad Samobor, koji Zagrepčane zove na kremšnite i svježi čisti zrak. Ta samovolja je djelo Gradskog poglavarstva i Ministarstva za zaštitu okoliša koji to toleriraju.

Mi obični građani pitamo se kome se obratiti i koga moliti za pomoć? Zašto sanitarna inspekcija šuti? Zašto Dom zdravlja Samobor ne reagira, a osnovna im je briga štititi zdravlje građana?

Nedaleko te baze je Veterinarska stanica i klaonica te u neposrednoj blizini i mnoge obiteljske kuće. Tako se karlovačkom i sisačkom slučaju pridružuje i Samobor.

U Samoboru, 07.03.2007. Građani IX. bloka Samobor

15.03.2007.

Škola nije privatna tvrtka

Kad se pojavi informacija...

Pozdravljeni.

Pitam se ima li tu roditelja čija djeca pohađaju OŠ Bogumil Toni. Naime, i moje dijete je u toj školi. Ono što je meni čudno su neke situacije oko dvorane koja je ponekad u najmu u vrijeme nastave?! Znam da škola treba sredstva i da ih na taj način priskrbljuje, no gdje se može vidjeti kako su potrošena?

Isto tako, za Fašnik su se klinci maskirali. Maske su sufinancirali i roditelji, neki radom, neki materijalom za maske pri čemu se naravno pazilo da se ne troši previše. A onda se pojavi informacija da grad sufinancira dječje maske?!

Slijedom tih informacija je nas par roditelja malo istraživalo....

I tako niti mjesec dana od Fašnika imamo puno informacija.....

Pa smo došli do toga da neki djelatnici škole u školi zapravo vode svoj ''biznis''.

Škola nema sredstava za ništa, dvorana je iznajmljena, dobiju se sredstva koja se očito ne troše namjenski.....

I opet, ovo je vjerojatno pucanj u prazno, no zanima me imate li i drugi ovakva zapažanja. Jer po mojem shvaćanju, škola nije privatna tvrtka.....

roditelj

15.03.2007.

Rusvaj na Gizniku i okolo njega

Žabokrečina na skijalištu

Vjerojatno nije poznato stanovnicima bivšeg kraljevskog grada, a sada teške balkanske žabokrečine.

Gore na Gizniku, jedan od plejade balkanskih šerifa gradi vilu od 750 m2, za sebe i svoju priležnicu. Ruši sve što šerifu smeta, drveće, šumu, navaža prirodne usjeke za skijaške staze kao onaj kolega mu koji vlada u susednoj balkanskoj metropoli. Ruši ćoškove kuća kamionima koji voze za skijaške terene zemlju i do 20 tona tereta, što prelazi teret i za autoputove, uništava infrastukturu, asfalt koji je gradio Hvar, a znate kako je to napravljeno. Pljuje po vlasnicima porušenih ćoskova kuća, prijeti, spominje vlasnicima nekakvu komunističku prošlost i jebe mater svim susjedima. Isti se žale, policija veli da se to njih ne tiče, već ministarstva prometa, gradonačelnik se sakril da ga ne bi tko što upital, pročelnik Kovačića nema, boji se kao i gospon gradonačelnik.

I kaj sad... Srbi, vratite se... pomozite.

Jadni domaci jadnik

Napiši pismo

Do rubnjaka šupka i još dalje

Kremšnite s mirisom asfalta

Kad se pojavi informacija...

Žabokrečina na skijalištu

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002