23.07.2007.

Samoborac dosegnuo vrh filmske umjetnosti

Draganu Markoviću Zlatna Arena

Dragan Marković, rođeni Samoborac, osvojio je prije dva dana, u Puli, Zlatnu arenu za snimateljski rad u filmu Živi i mrtvi.

Napokon jedan, od mnogih samoborskih filmaša, poniklih iz Filmske autorske grupe Enthusia Planck, koji je dosegnuo vrh hrvatske filmske umjetnosti. Bravo Dragec!

Tom Marvar

23.07.2007.

Ljudska znatiželja nema ograničenja

Zima stiže, meni se kliže!

Zanima me kaj ima novoga s izgradnjom klizalista, da li bude gotovo do jeseni i u kojoj fazi je izgradnja.

Pozdrav.

Jagica Babic

23.07.2007.

Mira Jazbinski presretna je izgradnjom piramide, uz male primjedbe

Samoborska piramida - dio moje mladosti

Stara je samoborska piramida bila dio i moje mladosti. U jednom kraćem vremenu bile smo suvremenici pa i korisnici, do njenog nasilnog, nesretnog i tužnog kraja iza II. svjetskog rata. Baš u godinama mladenačkog odrastanja ostala je emotivna praznina i tuga za tim, do tada, tako prepoznatljivim identitetom našeg Samobora. Ostao je samo prostor i neki jedva vidljivi znakovi da je tu nešto bilo. I tako desetljećima.

A onda vrijedna ideja članova Društva inženjera i tehničara Grada Samobora za obnovom... pa akcija i završetak nove piramide-vidikovca. Veliki trud uz sigurno puno teškoća, ali je otvoren put novoj piramidi da krene u život, na radost hrabrih koji će uživati u ljepoti samoborskih (pa i šire) krajolika.

Novoj piramidi želim dug i uspješan životni hod na čast onima kojih je ona djelo.

Zbog veličine zahvata i uloženog truda opraštam članovima Društva grešku iz popisa donatora-građana, gdje očito nadostaju neka imena (Glasnik br. 86 od 29.06.). Greške se, dakako, događaju. Bilo bi bolje da ne, ali ova je greška minorna u odnosu na veličinu zahvata koga je Društvo ostvarilo pa je već zaboravljena i bez potrebe za bilo kakvom isprikom. Dostavljajući vam presliku dokumenta o uplati od 27.07.2005. sama se, na neki način, uključujem u spisak iz teksta "Fala puno fala svima".

Uz poštovanje,

Mira Jazbinski

23.07.2007.

Komplikacije oko komunikacije sa Svevišnjim

Samo usta na usta!

SAMO SE PITA JE LI OVO U REDU? PA KAJ NEMAMO PRAVO ZNAT?????? A SVE NAS TO ZANIMA.....ORIGINAL NA http://www.samobor.hr/pitanje_odgovor.asp?sifpit=1028

"Poštovani. Kao potomak stare samoborske obitelji doista bi Vam mogao postaviti brdo pitanja o našem malom gradu ali zadržimo se za početak samo na nekoliko žurnih...

1. kada će se napokon renovirati betonka?

2. kako ste se doveli u tako neprimjerenu situaciju da paralelno obnavljate Perkovčevu i raskršće kod Strahinčice i time blokirate promet kroz grad?

3. Odgovor na to pitanje neka ne bude birokratski koncipiran jer se sa Betonkom moglo početi i dva mjeseca ranije...

4. kako mogu radnici na tom gradilištu raditi do 15. sati a onda se pokupiti doma kada se radi o prometnoj kucavici našega grada...

5. kome je palo na pamet da uz sve navedene poslove u gradu šatorima blokira promet preko trga te time dovodi do ludila turiste a i domaće stanovnike jer ovi prvi ne znaju kako npr. do Ruda...

6. da li će se išta u našem malom gradu napraviti po pitanju sufinanciranja i uređenja pročelja zgrada...

7. bio sam nedugo službeno u Makedoniji. Bitola je nažalost krasnije uređena od Samobora. Naš plac, pročelja, autobusni kolodvor... balkan balkan balkan...

8. mogu li građani Samobora vidjeti na koji način se troši naš novac (transparentnost navedenoga)..

hvala Vam na suradnji...

postavljeno: 05.07.2007."

A OVO JE ODGOVOR GRADONAČELNIKA!!!!!!!!!!!!!!

Poštovani,

odgovore Vam mogu pružiti jedino usmeno.

S poštovanjem

odgovoreno: 06.07.2007.

DOSTA!!!!!!!!!

23.07.2007.

Sad me vidiš, sad me ne vidiš

A kaj je s filmom o Fašniku?

Nedavno smo imali prilike pročitati nešto o pripremama za Fašnik. Oni koji malo bolje pamte sjećaju se i repova s onih prošlih. Na primjer, što je s filmom o Fašniku koji je grad platio 50.000 kuna?

Je li ga uopće tko vidio?

Raspitajte se malo kod odgovornih kada je i kome taj film naručen, kojim odlukama Gradskog poglavarstva, je li raspisivan natječaj, tko je scenarist, tko režiser i kada ćemo ga, konačno, vidjeti?

Ili se i tu radi o klasičnoj pljački pod firmom "ja tebi - ti meni"?!

Evo, čekamo odgovor.

POU-čak

23.07.2007.

Mali prilog obnovi Vugrinščaka

Betonizacija staza - ne, ne i ne!

Poštovani,

s velikom molbom obraćam vam se ovim pismom.

Poznata vam je sanacija potoka Gradne, ali i šetališta uz istu do Vugrinščaka.

Molim vas, apelirajte na građane i na sve one koji imalo vole prirodu da se protestira i nastoji spriječiti betoniranje šetališta ("beton i priroda").

Ljudi moji, zar ćemo s našom djecom, unučadi i mi sami šetati po betonu kojim će se zasigurno u punoj mjeri koristiti luđaci na motorima (tekst u vašem listu od 29. lipnja), a prema širini vjerojatno i autima?!

Bio sam u mogućnosti prošetati i drugim parkovima u Europi, ali ovakvu prirodu (zabetoniranu) nisam imao prilike vidjeti. Jasno je da treba šetališta sanirati, urediti i postaviti rubnjake, ali betonizacija staza - ne, ne i ne!

Građanin (podaci poznati uredništvu)

Napiši pismo

Draganu Markoviću Zlatna Arena

Zima stiže, meni se kliže!

Samoborska piramida - dio moje mladosti

Samo usta na usta!

A kaj je s filmom o Fašniku?

Betonizacija staza - ne, ne i ne!

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002