07.06.2007.

Molba samoborskoj policiji

Skoro nas ubila Tigra!

Molim samoborsku policiju da malo češće kontrolira prolaske vozača i "vozača" kroz crvena svjetla u Obrtničkoj i Livadićevoj. Jučer je mene i ženu i dijete kamion Tigre dolazeći kroz crveno iz Obrtničke skoro ubil nakon 10 sekundi kaj mi je gorelo zeleno u Livadićevoj.

I još mi je psoval mater nakon toga. Ma dobro... i ja sam njemu.

Šofer

07.06.2007.

Još i opet o Ulici Pušine

Živi bili, pa obnevidjeli!

Dragi sugrađani i stanari ulice Pušine u Gizniku. Dobio sam zanimljiv odgovor od strane gradskog poglavarstva, točnije gospođe Štefica Stupar. Da vas podsjetim, vezano je uz gradnju stambene zgrade u navedenoj ulici od prošle godine sa 9 stanova iako je po novom GUP-u definirano da na sličnom prostoru se može graditi zgrada samo sa tri stana, više na linku http://www.samoborskiglasnik.net/zariste.asp?datum=20060712#248

Dakle za konstatirati je da budemo napokon dobili asfalt, pazite ovo, čekamo 13. godina i dobivamo ga tek kada je netko ''podmazao situaciju'' jer nemože dobiti uporabnu dozvolu za spomenutu zgradu ako ulica nema asfalt, i sada je pitanje, jel je ovo situacija koju bi trebao istražiti USKOK? Odgovor koji sam dobio stavljen je niže:

Poštovani gospodine Cesnik,

Nakon malo dužeg roka koji ste nam dali svojim mailom od 12. ožujka 2007. godine, slobodni smo obavijestiti vas o slijedećem;

- donji dio Ulice Pušine sa spojem na Ulicu M. Bahovca spojen je na kanalizaciju s izvedenim novim slivnikom, tako da će biti manje problema s oborinskom odvodnjom. Srednji dio Ulice Pušine od odvojka do nove stambene zgrade u duljini 50 metara bit će asfaltiran - data je suglasnost firmi DAPS da mogu sami naručiti i izvesti radove, a kasnije je dogovoreno da firma DAPS izvede kompletne pripremne radove uređenja ceste, od ulice odvojak Pušine do kraja ulice u duljini 220 metara + odvojak V. Kulmera 70 metara, a Grad Samobor će financirati asfaltiranje.

Radovi asfaltiranja se očekuju do kraja lipnja ili početkom srpnja.

Sa štovanjem,

Dragi sugrađani, slobodno komentirajte, vjerujem da u Samoboru ima gro ovakvih situacija.

Zlatko Cesnik

07.06.2007.

O cijeni rumunjske janjetine sa moldavijskim mladim lukom

Smece od Konzuma

Zamolba

molim citatelje i sugradjane za info svezi firme koja nam puni svakodnevno postanske sanduke sa smecem koje izdaje Konzum i slicni ..Ja sam svoj postanski sanduk kupio za postu, komunalceve i deutsche telekom racune i dosta mi je pun..smeca od Konzuma o cijeni rumunjske janjetine sa moldavijskim mladim lukom ili svinskih kotleta sumjivog podrijetla i kvalitete ne zelim u svom postanskom sanduku...

Zahvaljujem se za svaku korisnu informaciju o firmu koja nas usrecuje sa Konzumovim smecem

zbunjeni RVAT

07.06.2007.

Jeftino, trajno i svakom dostupno

Glede polukružnog prostora

Glede prostora za izvođenje glazbenih i inih kulturnih sadržaja, držim da bi na pogodnom brežuljku u okolici Samobora valjalo urediti teatar poput antičkog polukružnog. Jeftino, trajno, svakom dostupno, turistička atrakcija itsl. Sa petsto mjesta za sjedenje na polukružnoj padini, nek si publika donese ležaljke i stolčeke, te mjestom za izvođače u dnu.

polukružni

07.06.2007.

Odlazak jedne birtaške legende

Presušila je Fontana

"Nema više, nema više naše birtijeeee..."

Zatvorena je Fontana!

I ja, koji sam za najavu tog tužnog događaja saznal puno prije, nisam se imal vremena pripremit... Jer, Fontana je dio moje mladosti... veeeeeliki dio. Znam samo da sam neizmjerno tužan, ali i ponosan kaj sam bil dio "ekipe", koja je godinama (oko 20-ak njih) hodočastila na kultno mjesto u gradu. I sigurno je da se nekih (ma kaj, nekih, mnogih) tuluma baš najbolje ne sećam. Ipak, ono kaj je ostalo je dovoljno jako da danas mogu reći da je ta birtija uvelike odredila i moj životni put.

Nek se ostali ne uvrede, ali Fontana je bila putokaz.

Šuška se da bu tak i ostalo...

Danijel Kalaica

07.06.2007.

Kad Mujo kopa, a Haso zatrpava...

Misterija znakova

Dragi građani, vjerojatno ste primjetili da su po Samoboru osvanuli čudni znakovi o zabrani prometa teretnim vozilima po svim ulicama između ul. Josipa Jelačića i grada Wirgsa. Svi smo pozdravili takvu regulaciju prometa, ali sve što je lijepo kratko traje. Prije dva dan svi su znakovi ili skinuti ili prekriveni crnim vrećama. Nadam se da će uredništvo otkriti misteriju znakova, a da ne spominjem troškove grada za postavljanje i micanje znakova. Ovo sve mi liči na vic kad Mujo kopa, a Haso zatrpava.

Svetohelenčani

07.06.2007.

Građani Livadićeve ulice peticijom od Gradskog poglavarstva traže vraćanje Livadićevoj ulici statusa jednosmjerne prometnice

Hoćemo parking!

Mi, građani Livadićeve ulice, tražimo od Gradskog poglavarstva Grada Samobora da nam se omogući parkiranje na jednoj strani ulice, a ako nije drugačije moguće da se vrati regulacija prometa u jednom smjeru.

Budući da je prije nekoliko godina Gradsko poglavarstvo odlučilo promijeniti regulaciju prometa u Livadićevoj ulici te da je ta regulacija trebala biti privremena, mi građani odlučili smo reagirati.

Kako je u ulici sve više lokala raznih uslužnih djelatnosti, sve više stanovnika, posjetitelja i zaposlenih, prisiljeni smo na ovaj način reagirati, budući da nam je parkiranje od iznimne važnosti.

Naime u ulici su postavljeni stupići (bez donešenog DPU-a centar), pa je onemogućeno i kratko zaustavljanje.

Budući da već godinama strpljivo čekamo rješenje, molimo vas da naš zahtjev ozbiljno razmotrite.

Vaš zaključak molimo uputite pismeno svakom potpisniku na dolje naznačenu adresu.

Građani Livadićeve ulice

Napiši pismo

Skoro nas ubila Tigra!

Živi bili, pa obnevidjeli!

Smece od Konzuma

Glede polukružnog prostora

Presušila je Fontana

Misterija znakova

Hoćemo parking!

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002