31.01.2007.

O Komunalčevim dužnicima

Tko je dug, ne budi mu drug

Nije li to pravna država i da "Komunalac" od dužnika utuži dug?

Vesna

31.01.2007.

Kaj se dešava kad "dete ne zna kaj je teško"

Šiknut će stanovi, parkovi i krv...

Gospon urednik, pak su vam se zmešale karte. Nemrete se navek izvlačit u stilu „nezna dete kaj je teško“. Po onom kak vi pišete ovi v gradu delaju se pošteno, a mi ostali varamo i krademo. Mislim da postoji nekakav zakon o informiranju koji vas ko novinara obavezuje na istnito informiranje.

Uz tekst o varaždinskom Coningu deli ste lepi naslov „NA MJESTU LEDINE I ŠIKARE NIKNUT ĆE STANOVI I PARKOVI“. Lepo bi vas prosil da kak novinar napišete kaj je po istini. Čačić je kak velki dobrotvor kupli od grada šikaru i sad bu tam napravil 178 stančića.

Da se malo potrudite napisali bi ono kaj već i vrapci znaju. U ponovljenom natječaju kao jedini natjecatelj kupil je od grada zemljište koje je po važećem DPU-u „Perivoj“ namjenjeno za izgradnju obiteljskih kuća. Zamislite, niko se ni htel javit na gradski natječaj za izgradnju obiteljskih kuća osim Čačića.

Njega su ovi v gradu bolše informirali nek Vas. Čim je kupil gradsku „šikaru“ Gradsko Poglavarstvo je doneselo odluku o izmjeni i dopuni DPU-a „Perivoj“. Mesto obiteljskih kuća predlaže se izgradnja višestambenih zgrada. Na svu sreću nije cela zona pod zgradama, bilo bu i parkova s nihaljkama (valda na zemlji kaj ni od Čačića). UZGZ kak dugogodišnji izrađivač planova dobro zna da se samoborci voliju žungat.

Uz tekst „GRAD PROTIV GRADNJE“ iznosite neistinite činjenice. Gradilišta o kojima pišet nalaze se prema važećem GUP- u, čl. 20 stavak 2 u zonama mješovite namjene. Prema prijedlogu (još neusvojenog ) novog GUP-a nalaze se u zoni stambene izgradnje s uvijetima korištenja „S3“ i „S4“ višestambena izgradnja.

Ak ne verujete, dajte si malo truda pa napišite konačno kaj je istina.

Ringe ringe raja....

Dragi gospodine,

malo ste krivo shvatili naš posao. Mi pišemo o onome kaj se dogodilo.

Iz vijesti o Coningu jasno je da da je "Coning predložio je program za izmjenu i dopunu Detaljnog plana uređenja 2,47 ha površine u Perivoju, između ulica Janka Draškovića i Grada Wirgesa, u neposrednoj blizini semafora za silazak s autoceste na izlazu Bobovica. Prema njihovom prijedlogu na tom bi se području izgradile 4 zgrade sa po 16 stanova, 6 zgrada sa po 18 stanova i jedna sa 6 stanova, ukupno 178 stanova...", a "grad je načelno podržao koncept." Točka.

O tome mi pišemo. Hoće li Conong dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu, završiti radove i dobiti uporabne dozvole, ne znamo. Vi, po svemu sudeći, to znate bolje od nas.

I opet:

U tekstu GRAD PROTIV GRADNJE mi pišemo o onome što se odlučilo na sjednici Gradskog poglavarstva, a ne o GUP-u. Investitor ima pravo žalbe, a i druge puteve istjerivanja pravde. Onda ćemo pisati i o tome.

Time što je istina, pa bila ona i konačna, bavi se filozofija, a mi se bavimo pisanjem o događajima koji su se zbili.

Baš kao i pružanjem prilike svima da kažu ono kaj oni misle da je istina.

Urednik

Napiši pismo

Tko je dug, ne budi mu drug

Šiknut će stanovi, parkovi i krv...

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002