24.09.2007.

Huda sila muči naše ljude i Australce kaj se šečeju po Vugrinščaku

A kaj ak nas iznenada stisne?!

Poštovani Uredniče!

Voljela bih na dobrobit svih sugrađana objavite ovih par rečenica s nadom u brze promjene i akciju nadležnih;

Zašto na Vugrinščaku nema nema nigdje toaleta??

Ovo je primjedba mojih gostiju iz Australije koji su nas posjetili ovih dana i u šetnji novouređenim parkom svoju potrebu za toaletom morali zadovoljiti tek kad su došli na sam Trg, koji nije nimalo blizu za šetnju starijih osoba.

Unaprijed hvala u nadi za brzom ispravkom odgovornih tijela možda naizgled nevažnog detalja.

Ali...

samoborka

24.09.2007.

Baš su lijepi novi nogostupi

Samo nastavite, na korist svih nas!

Poštovani,

nogostupi na Gizniku su odlični!

Bilo je već zaista krajnje vrijeme da se oni naprave.

Hvala vam na tome! Djeca nam idu sigurnije u školu, lakše se ide na plac, opuštenije se šeta.

Nadamo se da će se nastaviti uređivati naš grad u korist nama i budućim generacijama.

pozdrav s Giznika

24.09.2007.

Dođite na druženje sa pčelarima

Ne bojte se, ne buju vas spikali!

Poštovani,

kako ne mogu doći do vaših brojeva telefona ovim vam putem javljam za sutrašnji događaj u Bregani.

Prenosim Vam vijest koju sam postavio na službene stranice Hrvatskog pčelarskog saveza, a glasi ovako:

U subotu 29. 09. 2007. godine u 10.00 sati u Poduzetničkom centru „Samobor“ u Bregani, u ulici Đure Basaričeka 4, održati će se skup pčelara Zagreba i Zagrebačke županije.

Glavna tema navedenog radnog sastanka su aktualnosti pčelarskih djelatnosti u RH, aktivnosti HPS-a te zadrugarstvo u pčelarstvu.

Na okruglom stolu sudjelovati će predsjednik HPS Matrin Kranjec sa suradnicima, te predstavnici pčelarskih društava Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Domaćini okruglog stola su Ignac Koletić iz PD „Samobor“, Dario Frangen iz PU „Turopolje“ iz V. Gorice i Josip Križ iz PU „Lipa“ iz Zagreba.

Dođite u što većem broju i sudjelujte aktivno u radu okruglog stola.

Početak radnog sastanka je u 10.00 sati.

Vedran Lesjak Hrvatski pčelarski savez

24.09.2007.

Nije sve baš tako jednostavno

Koščica bogme još može i povući!

pitanje uredniku:

Je li gospodin Koščica podnio pismenu ostavku ili je sve to ostalo na riječima koje u svakom trenutku može (a vjerujem i da bude) povući?

Hvala

đurđica

24.09.2007.

Povodom još jednog istupa našeg vrlog zastupnika

Glup, gluplji, najgluplji

Gledajući danas u Hrvatskom Saboru još jednu performansu našeg uvaženog saborskog zastupnika Krunoslava Markovinovića, palo mi je na pamet da bi taj čovjek bio idealan za glavnu ulogu u Hrvatskoj verziji filma "Glup, gluplji, najgluplji"

Doti

24.09.2007.

Zamjeniku gradonačelnika Tomislavu Mastenu pomalo je krenulo

Brundajte, samo brundajte...

Poštovano uredništvo!

Već nekoliko tjedana Samobor bruji o tome da nam se vrli dogradonačelnik odlučio "kučiti" (op. bez r, da ne bi netko slučajno krivo shvatio), te da je kupio malu parcelicu za gradilište negdje na Jelenšćaku, po popularnoj cijeni od tričavih 250.000 EU. Uz to, "zli jezici" brundaju i da je još tome pridodao i neku vikendicu na moru. Radi istine, bilo bi dobro da se to ispita, jer riječ je o javnoj osobi koja živi na grbači Gradskog proračuna i red bi bio da svojim podanicima podnosi račune. Neznam koliko ima plaću, ali kako je znano da nema niti 3 godine radnog staža, to znači da je trebao ušparati svaki mjesec oko 7000 EURA, a to mi se ipak čini nemoguće.

Naravno, ako to nije istina, već takve nebuloze šire poznati samoborski tračeri - nek se barem zna!

Možete li to kao novinari ispitati i objaviti široj samoborskoj javnosti?

Južno naselje

Naravno da možemo, a kaj ste mislili, da ne možemo?!

24.09.2007.

Gradska organizacija HSS-a Sveta Nedelja oštro osuđuje Gradsku vlast

Malo su se preračunali...

Gradska organizacija HSS-a Sveta Nedelja prosvjeduje i oštro osuđuje Gradsku vlast grada Sveta Nedelja radi izrazito lošeg primjera gospodarenja proračunskim sredstvima, ishitrenim i nerazumnim odlukama, kao i nedosljedno provođenje istih, čime su ovaj put izravno prevareni marljivi sakupljači stabljika ambrozije za znatne iznose novčanih sredstava.

Podsjećamo, Gradsko poglavarstvo je na svojoj sjednici održanoj 17.07.2007. godine, donijelo Odluku o provođenju akcije uništavanja ambrozije, kojom poziva građane na uključenje u akciju uz naknadu od 20 lipa po iščupanoj stabljici. Po završetku akcije, kada je trebala početi isplata, Gradsko poglavarstvo donosi novu odluku, kojom se visina naknade mijenja sa 20 lipa na 5 lipa za jednu iščupanu stabljiku.

Donošenjem nove odluke, osim što je isplata po stabljici neprihvatljivo umanjena, izravno se krše legitimno stečena prava berača ambrozije. Hrvatska seljačka stranka smatra da ovakva nova odluka ne može imati težinu retroaktivnog provođenja, ako je temeljem prve važeće odluke posao izvršen i preuzet.

Iako je od akcije prošlo više od mjesec dana, ljudi još uvijek nemaju saznanja kada i koliko će im biti isplaćeno. Na posljednjem Poglavarstvu ponuđena je nova korekcija cijene. Nisu je naveli. Svoju će nesposobnost pokušati krajem rujna prebaciti na Gradsko vijeće.

Gradska organizacija HSS-a Sveta Nedelja stoji na strani sakupljača biljaka ambrozije, smatrajući da su izvršili ponuđeno i time dali značajan doprinos u korist uklanjanja iste kao najopasnije alergijske biljke. Zato će vijećnici HSS-a grada Sveta Nedelja na sjednici Gradskog vijeća podržati Zahtjev sakupljača, kako bi u cijelosti dobili svoj puni novčani iznos od 20 lipa po stabljici.

Hrvatska seljačka stranka time traži da gradski čelnici preuzmu odgovornost za svoje odluke i isplate sakupljačima njihovih 20 lipa po stabljici. Izgovorom, "kako su se preračunali", priznaju da svojim neodgovornim odlukama loše gospodare proračunskim sredstvima, manipuliraju istima i čine ogromnu pogrešku na štetu građana, u smislu prevare i neracionalnog gospodarenja proračunom.

GO HSS-a Sveta Nedelja

24.09.2007.

Nisu žalili truda ni sredstava

Čestitke ravnatelju OŠ Bogumil Toni

Želim ovim putem čestitati iskreno i od srca ravnatelju Osnovne škole Bogumil Toni i svima koji su pokazali djelom puno razumijevanje za djecu sa posebnim potrebama i olakšali im uključivanje u redovan program školovanja ravnopravno sa ostalom djecom.

Ne žaleći truda ni sredstva u Područnoj školi u Farkaševcu izgrađen je pristupni put kojim je omogućen pristup u školu invalidskim pomagalom, kao i kolni pristup roditeljima, te sukladno i druge potrebne preinake, čime je pokazana iskrena briga i pružena isto takva iskrena pomoć i roditeljima i djeci sa posebnim potrebama.

Uvijek iznova osupnu me tako Samobor i Samoborci.

Jedna mama.

Napiši pismo

A kaj ak nas iznenada stisne?!

Samo nastavite, na korist svih nas!

Ne bojte se, ne buju vas spikali!

Koščica bogme još može i povući!

Glup, gluplji, najgluplji

Brundajte, samo brundajte...

Malo su se preračunali...

Čestitke ravnatelju OŠ Bogumil Toni

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002