07.03.2007.

Konačno i jedna pohvala

Zamalo famfatalni bankomat

Svi se tu nekaj žalimo. Ja želim ovaj puta pohvalit koga već da se NAPOKON s trga maknulo ono ruglo od bankomata.

famfatal

07.03.2007.

Još o stanovima POS-a

Kada će useljenje?

Dragi gospon urednik,

kaj bi nam mogli malo pojasnit gdi se točno nalazi anketa za stanove POS-a?? jer još uvijek je nema na www.samobor.hr

famfatal

Vele da bu skoro...

Urednik

07.03.2007.

Spojena je javna rasvjeta kod Franje Tuđmana

Oko drva pa do stupa!

Dobar dan!

Ne znam jeste li primjetili na koji je način spojena javna rasvjeta (prvi stup kod mosta) na šetalištu dr.mr.sc.skh.kpj. Franje Tuđmana. Kabel je omotan oko grane drveta i onda je proveden do stupa?!

Ili je to neki ostatak Fašnika?

Hm, hm... Tko će znat'...

električar

07.03.2007.

Šaht naš svagdašnji

Bolje pješaka nego stupić!

Koliko puta ste prošli pored DM-a u Samoboru i upali u onaj šaht? Koliko puta ste zaobilazili s lijeve strane i skoro pogodili auto koji izlazi iz sporedne ulice ili u parkirano vozilo? Koliko puta ste ga zaobilazili s desne strane i skoro pogodili stupić ili pješaka?

Ljudi, ne vjerujem da je toliki problem zamjeniti poklopac tog šahta ili ga promjeniti. Tako mala sitnica koja bode u oči a naš komunalac ne mrda prstom.

Ako se može nešto poduzeti oko ovog bilo bi super.

Unaprijed zahvali svi motorizirani vozači u Samoboru i okolici.

Miroslav Dubić

07.03.2007.

Muke po GUP-u i dalje traju

Zeleni i opljačkani

Još nisu ni donesli GUP a već bi ga mijenjali.

Ovi iz Gradskog Poglavarstva jako su zabrinuti za građane s previše novaca. "Samobor - grad u zelenilu" je slogan kaj su oni izmislili. Izgleda da to vredi samo za obične građane. Predlažem da Gradsko Poglavarstvo usvoji dva GUP-a. Jedan za opljačkane građane, a drugi za one kaj su ih opljačkali

Superhik

07.03.2007.

Još o životu u Pušinama

Zlatko i potočić

Poštovanje,

Stanar sam ulice Pušine, broj 8, potaknut pismom svoga susjeda Hrvoja i ako ste vi zainteresirani volio bih da javnost se još više upozna sa trenutnom situacijom u našoj ulici i na prilaznim cestama te na koje se načine tamo sve ljudi parkiraju i s time blokiraju već sada usku cestu, također su i za spomenuti situacije kišnog perioda kada po ulici teče potočić dubine i do par centimetara gdje se moraju onda otkopavati šahtovi ili ljeto kada je užasna prašina. stojim vam na raspolaganju.

Zlatko

07.03.2007.

Kaj ima novoga u NK Samobor

Voljeni klube, navijači te ljube!

Ajde, valjda i nas voljeni NK Samobor zaslužuje neko slovo na ovim stranicama... Kaj se događa u našem voljenom klubu ovih dana?

navijac

07.03.2007.

Nema mira u ulici Pušine

Usko mi ga skroji projektantu

Poštovani !

S obzirom da od gradskih vlasti grada Samobora nema nekog posebnog odaziva ostajete mi Vi kao svojevrsni "glas naroda". Problem je slijedeće prirode:

Živim u ulici Pušine u "rezidencijalnom" djelu Samobora (koji je uz to i u prvoj zoni grada). U našu ulicu su u protekle dvije-tri godine stigli građevinski djelatnici koji su izgradili na dvije lokacije urbane vile sa po nekoliko stanova (oni su već opisivani u dnevnom tisku, ali trenutno nisu moj dio izlaganja).

Sada već davne 1989 godine izdvajan je samodoprinos za asfaltiranje ulice koji je uredno skupljen te je naša ulica asfaltirana do pola (?!) a preostali dio koji je trebao sezati do kraja naše ulice preusmjeren je u odvojak Pušine u kojem su živjeli (za to vrijeme) očito pogodniji stanovnici. I tako do dana današnjeg naša lijepa mala oaza mira i tišine nije asfaltirana iako su u neasfaltiranom djelu izgrađeni gorenavedeni objekti ( koji navodno između ostale papirologije koju moraju imati moraju osigurati i primjerenu širinu kao i primjeren izgled prometnice ).

Gospoda iz gradske uprave su pokušali urediti ulicu na način da smo svi stanovnici bili na razgovoru u općini gdje nam je prezentiran način uređenja ulice. Svaki se mora odreći 1,5 metara svoje parcele da bi ta ulica ( koja je inače na svom kraju slijepa-a o načinu na koji je postala slijepa bi se isto tako dalo prodiskutirati-naime "viši interesi" su htjeli da se ulica koja je imala normalan izlaz na drugu ulicu zatvori bez ikakovog referenduma ili slično) dobila potrebnu širinu koja bi zadovoljila nas građane (ili možda građevinare koji ionako nemaju dovoljno parkirnih mjesta za stanove koje su prodali pa bi to kompenzirali preko naših parcela).

S obzirom da je većina građana prepoznala problematiku od potpisivanja nije bilo ništa. Za eventualno uređenje za koje bi grad mogao izdvojiti novac rečeno je da se ne može izvesti jer je ulica na nekim djelovima preuska. Napominjem da dijelovi koji su njima preuski su već ionako asfaltirani te uopće ne spadaju u dio koji bi trebalo raditi. Cjeli sažetak ove moje male pričice je da u vrijeme kada je to trebalo napraviti grad to nije napravio, a sada se izmotava na praznim rečenicama stila: "preuska vam je ulica" i "slijepa ste ulica pa grad nema interesa u tome". Dobro se zna zašto i kada je ulica postala slijepa te zašto i kada su njezini djelovi postali preuski (iako oni uopće nisu bitni za ovaj članak).

Ako vas je moj članak imalo zainteresirao i ako mislite da vaše eventualno pisanje o toj problematici može odjeknuti u javnosti možemo kontaktirati i dogovoriti eventualni vaš dolazak na lice mjesta da se uvjerite u istinitost navoda.

Hrvoje

07.03.2007.

Koliko ga puta stavljamo i koliko ga puta odvoze

Gerila - tekila

Moja supruga i ja živimo u kući od 120 qm + garaža od 45qm.

Odvoz smeća plaćamo 180 kn.

Kantu stavljamo 3 puta mjesečno na cestu.

Smeće se odvozi 8 puta mjesečno ili 2 puta tjedno.

Svaki puta kada komunalac digne moju polupraznu kantu ja plaćam 60 kn odvoz.

Samoborci!!!!! Moramo to promijeniti! Gdin. Gradonačelnik nam je obečao 25% manje troškove i u tom segmentu... Koliko se sjećam. Možda on ima dovoljno love da ju baca okolo. Ja nemam.

Dajmo KOMUNALCU otkaz!!!! I promijenimo sastav tog komedijaškog šerifa Filipca u gradu.

Guerilla

Napiši pismo

Zamalo famfatalni bankomat

Kada će useljenje?

Oko drva pa do stupa!

Bolje pješaka nego stupić!

Zeleni i opljačkani

Zlatko i potočić

Voljeni klube, navijači te ljube!

Usko mi ga skroji projektantu

Gerila - tekila

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002