20.05.2007.

Komentar o mostu preko Save u Otoku!!!

Tko to kaže, tko to laže...

Tko više laže o mostu preko Save!

Večernji list 18. siječnja ove god. citira ministra Kalmetu sa obećanjem kako gradnja mosta u samoborskom Otoku preko Save prema Brdovcu kreće nakon 2009. godine, što nas je razveselilo.

Živjeli smo u uvjerenju kako je ministarstvo konačno jedan ozbiljan projekt naše Zagrebačke županije prihvatilo, jer ga predlažemo uz naš idejni projekt iz 2004. godine da uđe u program investicija Ministartva obnove.

Gdje je novinar Mato Šipuš uspio vidjeti obećanje Ministarstva obnove da će se most preko Save graditi u 2011. godini to samo on zna, jer je to u Vašim novinama objavio.

Sugeriram da na internetu izvadite ZAKLJUČAK 230.sjednice Vlade 1.1. gdje je vidljivo (pod.4.):

Zadužuju se Hrvatske ceste d.o.o. da u suradnji sa ŽUC-om Zagrebačke županije pripremi prijedlog prekategorizacije spojne ceste Brdovec-Samobor, uključujući i most na rijeci Savi, te da realizaciju projekta predvide u novom programu H.C. (do 2013.god.) - završen citat.

Sve djeluje kao obećanje ludom radovanje.

Najprije 2009,pa 2011. a u službenom zaključku tek 2013 godina.!! Ono što smo očekivali da Vlada počne s inicijalnim sredstvima- odmah ; od toga ništa, a tko će biti na vlasti 2013.god. možda pročita, da mu je Kalmeta ostavio u zadatak prije sedam godina da to radi!

Samobor nije dobio na toj sjednici Vlade niti kune! Pušća za vodu 89 miliona,Vel.gorica za groblje bez naknade - mimo svih logika itd...

Tko je ovdje lud?

Znalac iz Zag. županije

20.05.2007.

Opet o struji na šetalištu dr.mr.sc.skh.kpj. Franje Tuđmana

Kabel na prvom stupu do mosta

Dobar dan!

Ne znam jeste li primjetili na koji je način spojena javna rasvjeta (prvi stup kod mosta) na šetalištu dr.mr.sc.skh.kpj. Franje Tuđmana. Kabel je omotan oko grane drveta i onda je proveden do stupa?!

Ili je to neki ostatak Fašnika?

Hm, hm... Tko će znat'...

električar /07. 03. 2007./

evo dragi moji Samoborci, ovo pismo je objavljeno 7.3.2007.

Kabel je još tamo naravno...

električar

20.05.2007.

Nastavak rasprave o slučaju ulice Pušine

Zatvarali ste vrata i navlačili zastore

Poštovani g. Trošelj!

S obzirom na vaš dugogodišnji život u Ulici Pušine, trebali biste biti malo bolje informirani o pozadini događanja o kojima tako slobodno govorite. Naime, lijepo je od vas da ste se tako junački odvažili i napokon prigovorili nadležnima za sve nepravde koje se događaju u ulici (radovi su već gotovi, ali bolje ikad nego nikad - jer je očito bolje liječiti nego spriječiti...).

Isto tako, jedini pošteni i odvažni građanin u ulici koji je pokušao nešto poduzeti ne zaslužuje ovakve opaske od ljudi za koje se borio. Naime, nepravedno je izvlačiti iz konteksta situacije i navoditi ih kao glavne razloge zašto je tako malo poduzeto, a istovremeno izostaviti glavne stavke koje su se nalazile u spomenutim prijašnjim člancima GSSN-a, a to je BESPRAVNA IZGRADNJA ZGRADA U ULICI (jednom je objavljeno i u Jutarnjem listu).

Nadalje, što se tiče njegove ograde, koja je očito velik problem u susjedstvu, on ima na to apsolutno pravo, jer se ona nalazi na njegovoj pošteno plaćenoj kvadraturi koja je očito bila uvjet drugima da izgrade dotične zgrade na neadekvatnim zemljištima (i kvartovima!!!) i na temelju njih dobiju papire za gradnju (gle čuda, onda se nije tražilo formiranje ulice, niti se pitalo koliko je ona široka?!)

Umjesto da ste na vrijeme pokušali reagirati i zajedničkim snagama nešto poduzeli, zatvarali ste vrata i navlačili zastore kad je za to bilo vrijeme. Tko zna, da niste tako postupili možda biste danas zajedno sa susjedom kosili travu, a ne bili general nakon bitke, u ovom slučaju i rata.

S poštovanjem.

Susjeda iz Ulice Pušine

20.05.2007.

Svakodnevna šetnja parkom u centru grada sve je opasnija

Pazi da te ne pregazi!

Ovim pismom namjera mi je da Vas obavijestim o nemilom događaju koji se dogodio 11. svibnja na šetalištu uz potok Gradnu, u poslijepodnevnim satima (oko 15-16 sati).

Šetajući tog dana kao i mnogi drugi šetači, dolazi nam u susret, iz pravca kina, na skuteru (motoru) mlađi čovjek (poslije utvrđeno) i ja ga lijepo zamolim i upozorim kako je to park i šetalište i kako nije nije lijepo da šetači zbog njegove vožnje moraju skakati u stranu.

Dotični vozač energično stane pritom me vrijeđajući i psujući rječnikom koji Vam ne mogu ni opisati. Prilazim mu i lijepo mu pokušavam objasniti da nije lijepo da se tako ponaša. I dalje je agresivan, da bi ga i jedna starija gospođa upozorila na njegovo ponašanje i rječnik. Isti ju pogrdnim riječima tjera.

Vadim papir i olovku da bi istog trenutka dotični vozač izvadio tablice na skuteru, skrivajući ih ispod sjedala skutera (ZG 2061 BN). U tom momentu okreće se prema meni i uzimajući mi olovku trga ju i baca papire po mostu. Ja to sakupljam, pokušavam tražiti pomoć i telefon u kafiću Gradna. Na žalost, ne uspijevam.

Prelazim na drugu stranu ulice zamolivši TV servisera da mi pozove policiju. Isti mi odgovara kako poznaje dotičnog mladog agresivca i ja odustajem od molbe za poziv policiji. Okrećem se i odlazim na policiju prijaviti slučaj.

Građanin

P.S. Vlasnik TV servisa pokušava svim silama smiriti dotičnog koji i dalje galami za mnom i psuje prijeteći mi ubistvom i psujući se pokušava fizički obračunati sa mnom.

Hvala ako objavite ovo pismo!

Adresa poznata po prijavi na policiji.

Građanin

20.05.2007.

Upozorenje vozačima, vozačicama i svima koji se tako osjećaju

Smirite divljeg vozača Renaulta twingo!

Apeliram na policiju našeg Samobora da pokuša locirati i smiriti divljeg vozača vozila Renault twingo ZG reg. pločica svijetle boje koji već mjesecima lagodno divlja po cesti, prije nego izazove neku veću nesreću. Naime, već se puno puta navedeno vozilo uočilo na potezu autocesta-izlaz Bregana-semafor Perivoj (skreće prema Samoboru) kako se kreće izrazito velikom brzinom, uz škripu guma, pretjecanje preko pune linije, nedovoljan razmak, pretjecanje kolone i slično. Zadnji susret sa "madmaxom" je bio 14.5.07. oko 19.30 sati. Naravno da takvih i sličnih bisera ima mnogo na cestama, no ovaj se posebno ističe jer ostavlja dojam da je to njemu sasvim "normalna vožnja", te da su mu svi drugi sudionici u prometu smetnja, a prometni propisi, zakon i kultura bedastoća.

Nakon susretanja takvih bisera na cestama uistinu počinjem razmišljati o zamjeni običnog osobnog automobila za terenca sa šasijom, te uz pribor u prtljažniku pridodati i metlu u slučaju da se takvi "zakucaju" u mene. Nije isključeno da ubacim i kamp ležaljku koja bi mi poslužila da odmaram čekajući uviđaj.

Instruktor vožnje

Napiši pismo

Tko to kaže, tko to laže...

Kabel na prvom stupu do mosta

Zatvarali ste vrata i navlačili zastore

Pazi da te ne pregazi!

Smirite divljeg vozača Renaulta twingo!

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002