07.01.2007.

Znatiželja naših čitatelja je bezgranična

Ko to tamo dela?

Znade li tko što se gradi u Svetoj Nedjelji, kod južnog izlaza s autoceste, preko puta i malo niže od onih novih zgrada uz samu autocestu? Gradilište je ogromno, kao za tri KingCrossa, s hrpom bagera, dizalica i građevinskih baraka? Površinski sloj zemlje već je oguljen. Hvala i nemojte zameriti na znatiželji, al ne znam koga da pitam, a tu sigurno ima (pre)dobro informiranih.

Znatiželjni

07.01.2007.

Pametan prijedlog s ruba Grada

Šikaru u industrijsku zonu!

Poštovana redakcijo!

Ovo pismo pišem u ime južnog djela naše općine koja obuhvaća mjesta Drežnik, Petkov breg, Pavučnjak.

Naša općina kao karta lići na neku životinju sa repom, ataj rep smo mi. Tako se bar osjećamo jer smo na neki naćin zapostavljeni od trbuha općine u kojem se sve sljeva i probavlja (malo metafore nije na odmet).

Dakle problem je u tome da smo mi ti stanovnici dijela naše općine doslovce zanemareni. Vezani smo zaposlenjem, školstvom, infrastrukturom više uz susjedne općine nego sa matičnom u koju se sljeva naš proračun. Zar nema nitko sluha da čujenaš glas?

Planira se sve nešto oko centra i radi se centralizacija općine Samobor.

Evo primjera. Naša vlast je uz auto cestu Zagreb-Karlovac odredila smetlište dok susjedna općona Klinća sela dobiva izlaz na auto cestu. Na tom djelu podrućja su otkupili ogromne kolićine zemljišta na kojima uvrštavaju industriske zone.Izlaz je na 12km.od grada Zagreba tj. 7 min. vožnje autom.

Moje pitanje je sad. Zar nitko ne razmišlja da bi i općina Samobor mogla imati korist od tog izlaza. Moj prijedlog je da se poljoprivredno zemljište Mokrice(na kojem i onako raste korov i šikara) da na vijeće i napravi se prenamjena u Industrisko zemljište gdje bi se izgrdila poduzetnićka zona, a stanovništvo ovog kraja bi našlo egzistenciju i općina napunila svoj proraćun.

Hvala na razumjevanju!

A. G.

07.01.2007.

Za malo satisfakcije klubu ispod Okića

Više o herojskim Rudarima

Poštovani Glasnici Samobora i Svete Nedelje!

Rado pregledavam sva Vaša izdanja, pa na konkretan i brz način vidim što nam se događa u dvorištu. Svaka pohvala!

Znam da nije lako slijediti sve "bitne" i "bitnije" stvari koje se zbivaju u ovako aktivnom okruženju. No ipak bi Vas zamolili da s malo većom pozornošću pratite iznimne angažmane svih "Rudara" od onih najmanjih pa do najvećih.

Klub, naravno mislimo na onaj rukometni cijelu ovojesensku sezonu prati izniman uspjeh i to na svim starosnim nivojima. Da ne spominjemo izniman uspijeh naših "velikih" koji su vodeći na ljestvici već nekoliko kola. Istovremeno ti isti igrači predano rade sa svojim malim "kolegama" koji će ih, nadamo se jednog dana dostojno nasljediti i nižu uspjehe u ligama, ligicama, na turnirima i turnirićima. Cijeli klub sa svim svojim velikim aktivnim članstvom radi neumorno i predano u ne baš bajnim uvjetima! Dajte im malo satisfakcije pa napišite nekoliko dobrih riječi o našim - vašim herojima.

Hvala unaprijed!

Nepristrani promatrači i simpatizeri hrabrih junaka s hladnih asfaltnih igrališta!

Veljković

Napiši pismo

Ko to tamo dela?

Šikaru u industrijsku zonu!

Više o herojskim Rudarima

Arhiva 2007

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2006

2005

2004

2003

2002