15.06.2002.

Krećući na nastup Lampaši naletjeli na srndaća

Ništa od paprikaša!

Krećući na nastup Lampaši naletjeli na srndaća

Krećući krajem svibnja na jedan od brojnih nastupa diljem Hrvatske, ovaj put prema jadranskoj obali, poznati je tamburaški sastav Lampaši doživio interesantnu, ne i bezopasnu, zgodu. Oko 6 sati ujutro, prošavši Slunj, svojim su kombijem naletjeli na - srndaća. Nesretna, četrdesetak kilograma teška životinja, kojoj su na glavi već izbila tri roščića, sudar je platila životom, ali ni vozilo se nije izvuklo bez ozljeda. Šteta je procijenjena na oko 12.000 kuna, a poznate glazbenike dodatno je zaboljela činjenica da utjehe nije bilo ni u mogućem lovačkom paprikašu. Naime, cijeli je slučaj završio regularno, te je nakon uviđaja koji je izvršila policija, srndać odvezen u nepoznatom smjeru. Dakako, u policijskom automobilu.

Robert Škiljan

FOTO: Dražen Šoić iz Lampaša pokazuje na mjesto u koje je udario nesretni srndać

 
15.06.2002.

Hrvatska rukometna reprezentacija pripremala se u Samoboru

Iz Samobora na Svjetsko prvenstvo!

Hrvatska rukometna reprezentacija pripremala se u Samoboru

Uspjeh naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Portugalu (podsjetimo, nakon što je u prvoj utakmici pobijedila 35:24, naša je reprezentacija i u uzvratu u Češkoj bila bolja - 32:26!) može se u velikoj mjeri zahvaliti i kvalitetnim pripremama održanim u Samoboru. Vodstvo hrvatske rukometne reprezentacije baš je naš grad izabralo za brušenje forme za važni uzvratni susret u Češkoj, a koji bi mogao odrediti i budućnost hrvatskog rukometa. Naime, nakon brojnih posrtanja kojima smo u posljednjih nekoliko godina svjedoci, odsustvo s jednog velikog takmičenja kao što je Svjetsko prvenstvo bio bi težak udarac našem nekad elitnom sportu koji nas je svojedobno usrećio i zlatnom olimpijskom medaljom.

Posjetili smo naše rukometaše za vrijeme treninga u fitness centru u Langovoj ulici i popričali s tehničkim direktorom Ratkom Balenovićem.

Balenović je iskazao izuzetno zadovoljstvo samoborskim pripremama, gostoljubivošću i ambijentom. Uvjeti su više nego dobri, rekao je, naglasivši mir hotela Slapovi u kojem borave, te dobre uvjete u sportskoj dvorani OŠ Bogumila Tonija, a iskoristili su priliku i promijenili ritam treninga koristeći usluge suvremenog fitness centra.

- Raspoloženje u reprezentaciji je više nego dobro - rekao je Balenović. - Svi su zdravi, željni dokazivanja i povratka na stare staze slave. Srećom, zbivanja iz završnice ovogodišnjeg rukometnog prvenstva su zaboravljena i igrači su ujedinjeni s jednim ciljem - vrhunskim rezultatom na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

FOTO: Slavko Goluža na pripremama u Samoboru zračio je optimizmom. Pokazalo se - s razlogom.

Ivica Horvat

 
15.06.2002.

"Što se nauči u djetinjstvu nikad se ne zaboravlja"

Održana Mala olimpijada dječjih vrtića

Hrvatski olimpijski odbor putem svog Ureda za lokalni sport pokrenuo je održavanje sportskih natjecanja dječjih vrtića Hrvatske pod nazivom Mala olimpijada dječjih vrtića.

Ove su godine, 31. svibnja, natjecanja održana u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Karlovcu, Splitu, Rijeci i, kao što smo imali prilike vidjeti, u Samoboru.

Natjecalo se u trčanju na 40 metara, u štafeti 4 X 25 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, te u malom nogometu (dječaci) i graničaru (djevojčice).

Natjecanjima kojima rezultati i nisu bili najvažniji, bio je cilj popularizacija olimpizma kao globalnog pokreta i to među djecom najmlađeg uzrasta. Jer, prema geslu pod kojim će se i ubuduće održavati ta natjecanja, "što se nauči u djetinjstvu nikad se ne zaboravlja"!

Stjepan Stanić

 

Krećući na nastup Lampaši naletjeli na srndaća

Hrvatska rukometna reprezentacija pripremala se u Samoboru

"Što se nauči u djetinjstvu nikad se ne zaboravlja"

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003