15.03.2002.

Predstavljen program poticanja zapošljavanja

Kako do posla?

Predstavljen program poticanja zapošljavanja

1. ožujka održana je u samoborskom Domu umirovljenika prezentacija "Programa poticanja zapošljavanja" Vlade RH.

Predstavljanje tog programa od kojeg autori, Vlada i javnost dosta očekuju, vodile su Nevenka Svečnjak iz samoborske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Marica Jelić-Kazić, ravnateljica Područne službe HZZ Zagreb i Katarina Rafaneli, stručni suradnik u područnoj službi HZZ Zagreb.

Dvadesetak zainteresiranih, među kojima je bio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i direktor novoosnovanog Poduzetničkog centra Tomo Gvozdanović, sa zanimanjem je pratilo predstavljanje spomenutog programa. Hoće li njegova primjena i reealizacija pomoći smanjivanju broja nezaposlenih, pokazat će se u vremenu koje dolazi.

Inače, program poticanja zapošljavanja dostupan je i na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - www.hzz.hr.

Stjepan Stanić

FOTO: Katarina Rafaneli, stručni suradnik u područnoj službi HZZ Zagreb.

 
15.03.2002.

Godišnja skupština samoborskog Crvenog križa

Uspješna godina za humanitarce

Godišnja skupština samoborskog Crvenog križa

Godišnja izvještajna skupština Gradskog društva Crvenog križa Samobor održana je 27.02.2002. u prostoru samoborske Pivnice. Uz prisustvo 80 uzvanika skupštinu je otvorio predsjednik Franjo Horvat pozdravivši nazočne, a posebno gradonačelnika Pavla Groma, njegove zamjenike Dragu Plečka i Marijana Lukšića, predsjednika Gradskog vijeća Marijana Pehara, pročelnika za financije Slavka Miloša, te Dubravku Horvat, zamjenicu predsjednika HCK Jadranka Crnića. Skupu su prisustvovali Stanka Marin i Nikola Muslim iz Ministarstva socijalne skrbi, Zlatko Habdelić iz Općine Sveta Nedelja, te Renata Kruhan, Milan Suban, Marijan Sabolić i Duško Zlonoga. Nabrojani su pozdravili Skupštinu poželjevši joj uspjeh u radu. Prisutne je pozdravila i Ljubica Braja u ime Kluba starijih osoba i Zdenka Cvetković u ime ravnateljice škole Rude.

Bernarda Madžarević prisjetila se godina rata, kada se Crveni križ nalazio u jednoj od najtežih situacija i zahvalila volonterima i djelatnicima na zajedničkim naporima na olakšanju života prognanih, izbjeglih i socijalno ugroženih.

Izvješće o radu za 2001. godinu podnijela je tajnica Barbara Kos, a financijsko izvješće i plan za 2002. godinu predstavio je voditelj računovodstva i Ivan Matijaščić.

Kako bi predodžba o radu Crvenog križa bila potpunija, prikazan je video zapis o humanitarnoj posjeti Kninu u travnju 2001., obilazak korisnika u Žumberku i Medsavama, podjela paketa hrane i pekarskih proizvoda onima kojima je to najpotrebnije, te jedan dan u mikro - domu.

Prisutnima je podijeljen i Glasnik Crvenog križa. Glavna urednica tog izdanja je Barbara Kos, tehnički urednik je Duško Zlonoga, a tisak je doniralo poduzeće Edok).

Prošla godina proglašena je kao međunarodnom godinom volontera, te su tim povodom podijeljene zahvalnice za 1, 3, 5 i 10 godina rada svim volonterima. Uručila ih je zamjenica predsjednika HCK Dubravka Horvat.

Po završetku službenog dijela Skupštine, ugodno druženje nastavljeno je uz prigodan domjenak.

D.Ž.

FOTO: Gradonačelnik Grom u društvu zamjenice predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Dubravke Horvat

 
15.03.2002.

Prvi broj GLASNIKA

Uz pomoć dobrih ljudi

Prvi broj GLASNIKA

S neskrivenim je zadovoljstvom prije desetak dana gđa Barbara Kos, tajnica Crvenog križa Samobor, predstavila prvi broj Glasnika, glasila Gradskog društva CK Samobor.

Sažeto, koliko je to moguće, obuhvaćeno je sve što je Crveni križ ostvario od svog početka, davne 1958. godine, zahvaljujući poticajnom volonterskom predsjedniku dr.Adalbertu Georgijeviću, pa sve do danas.

Ovo ne bi bilo moguće - rekla je gđa Kos - da nije bilo Duška Zlonoge, tehničkog i stručnog urednika, te g.Ivice Štrbca iz tvrtke EDOK, koja je u cijelosti snosila troškove tiska Glasnika.

Za početak više nego uspješno. Agilna je tajnica za idući broj najavila više priloga posvećenih dobrim ljudima, donatorima, bez kojih je rad ustanove kakva je Crveni križ nezamisliv.

D.Ž.

 

Predstavljen program poticanja zapošljavanja

Godišnja skupština samoborskog Crvenog križa

Prvi broj GLASNIKA

Arhiva 2002

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003