01.01.2016.

Slavonski brod i Kostrena potvrdili kvalitetu samoborskih pivara

Franjo Razum oduševio Coprnicom, Vilenakom i Norcom

Malo po malo, samoborska Pivovara Razum ostavlja sve značajniji dojam u hrvatskoj proizvodnji piva kada je riječ o malim pivovarama. Priznanja za kvalitetu dolaze sa svih strana pa je tako 1. Brodski festival piva u okviru Katarininog sajma u Slavonskom Brodu, održan sredinom prosinca minule godine, još jednom obilježen prezentacijom i kvalitetom prozivoda samoborske Pivovare Razum.

- Grad Slavonski Brod bio je organizator festivala, uz prezentaciju piva 6 malih craft pivovara i nekolicinu malih kućnih brodskih pivovara - kaže vlasnik samoborske pivovare Franjo Razum.

- Ovaj se puta nije radilo o nekom natjecanju ili pak ocjenjivanju kvalitete piva, ali, jednostavno, sve što sam dopremio u Slavonski Brod, a količina nije bila mala, podijelio sam na zadovoljstvo svih konzumenata. Sva tri moja piva: Coprnica, Vilenak i Norc brzo su nestala, ali moram naglasiti da je Norc (crno pivo op.a.) ipak bio najbolje prihvaćen – zadovoljno konstatira Razum.

O tome kakav je interes bio za taj 1. Festival piva u Slavonskom Brodu, jasno svjedoči podatak da je kroz sajam u tri dana prošlo više od 6000 posjetitelja, a pokazalo se da Samobor u pivarskom ponudbenom lancu ima što pokazati i kvalitetom se prezentirati na nabolji mogući način.

Kostrena nedaleko Rijeke bila je krajem prosinca 2015., domaćin susretu najboljih

kobasičara iz nekoliko regija Hrvatske, ali s naglaskom na Istru i Primorje. Druženje pod nazivom Kobasica fest, dalo je mogućnost izbora najbolje kobasice, ali bilo je i promocija nadolazećem festivalu BEER-anje. Previđeno je da se ta manifesticaija natjecateljskog karaktera za male pivovare održi tijekom lipnja 2016. godine

- Bit će to zaista velika akcija i prezentacija hrvatskih malih pivovara - kaže Razum.

Organizator je naglasio da se ovaj puta na BEER-anju očekuje više od 30 malih pivovara, a uvjereni su i da će sve ono najbolje biti upravo u Kostreni.

- Moram istaknuti da sam prilikom ovog festivala kobasica, kao dobitnik plakete za kvalitetu piva, bio i član žirija za dodjelu nagrada najboljem kobasičaru. Isto tako, tri najbolja kobasičara s ovog natjecanja bit će članovi žirija sljedeće godine kod izbora najboljeg piva. Uvjeren sam da ću imati što pokazati, a kvalitetom piva "uznemiriti" ostale proizvođače - dodaje Razum.

Prošli su božićni i novogodišnji blagdani. Treba istaknuti da je Pivovara Razum za svoje konzumente imala pripremljeno i svoje Božićno pivo. Ljubitelji piva tvrde da je bilo odlično!

Nastavak slijedi, i to već za nadolezeći tradicionalan Samoborski fašnik.

- Pripremam nešto posebno - Fašničko pivo, za koje vjerujem da će biti prihvaćeno odlično kao i Božićno, a sastoji se od četiri vrste ječmenog slada, dvije vrste hmelja, a ostalo... to je ipak moja mala tajna. Mogu još samo reći da je osnova svega odlična samoborska voda. Vjerujem da će kvaliteta biti vrhunska, a o tome će ipak najbolje suditi oni koji će samoborsko Fašničko pivo i konzumirati - završio je Razum.

F.S.G.

 

Slavonski brod i Kostrena potvrdili kvalitetu samoborskih pivara

Arhiva 2016

2020

2019

2018

2017

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002