11.09.2014.

Primanje prvašića u OŠ Bogumila Tonija

Dobro nam došli, dragi naši prvašići!

Primanje prvašića u OŠ Bogumila Tonija

Na Svjetski dan pismenosti još jedna generacija naših malih sugrađana hrabro je krenula na putovanje u znanje. Kako su prvi koraci važni, naši su se učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama potrudili te početne korake učiniti nezaboravnima. Za učenike sad već prvog razreda i njihove roditelje pripremili su veseo i razigran program. Bilo je puno pjesme i plesa, recitala i igrokaza.

Ravnateljica Milena Kolarec pozdravila je sve učenike i njihove obitelji, održavši topao govor dobrodošlice, prepun poticajnih poruka. Istaknula je kako je OŠ Bogumila Tonija sudionik akcije Darujmo djeci Radost, čija je svrha poticanje navike čitanja od najranijih školskih dana, a sastoji se u tome da donatori omogućuju učenicima 1. razreda besplatnu pretplatu na Radost, ilustrirani književni list za djecu, za prvo polugodište, tijekom kojeg učenici u sklopu akcije dobiju pet brojeva časopisa. Ravnateljica je zahvalila grupi Plinacro d.d., dobrotvorima koji su prepoznali važnost promicanja kulture čitanja i donirali sredstva kojima je našim prvašićima osiguran kvalitetan i poticajan sadržaj. Zahvalila i pekari Klara, koja je našim malim učenicima kolačima uljepšala početak obrazovanja.

Prisutnima se obratio i Juro Horvat, pročelnik za društvene djelatnosti koji je u ime Grada, gradonačelnika i svoje ime, pozdravio učenike, roditelje i djelatnike škole i zaželio svima uspješnu školsku godinu.

Pročelnik Horvat istaknuo je kako prostor škole svojim vedrim bojama, uređenjem interijera i eksterijera, svjedoči velikom trudu i radu učenika i svih djelatnika škole. Uređena i vesela sredina još je veći poticaj uspješnom obrazovanju.

Prisutnima su predstavljene stručne suradnice i učiteljice iz boravka, a vrhunac je svakako bio predstavljanje učiteljica - Gabrijele Žokalj, Marije Mapilele, Darinke Celizić i Ivanke Horvat, koje su prozvale svoje učenike i potom ih povele u njihove učionice.

Jednako je svečano, veselo i razigrano bilo i u područnim školama Mirnovec i Farkaševec, gdje je dobrodošlica iskazana novim polaznicima tih škola i njihovim roditeljima.

Nadamo se da će im svi ostali dani obrazovanja biti slični ovom - puni uzbuđenja, ponosa, smijeha, pjesme i plesa.

Sretno svima!

Ivana Golić

 

Primanje prvašića u OŠ Bogumila Tonija

Arhiva 2014

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002