19.05.2014.

Mlađi i stariji hvarski sportaši u posjetu Samoboru

Učvršćena brojna prijateljstva

Mlađi i stariji hvarski sportaši u posjetu Samoboru

Dugogodišnja uspješna suradnja gradova prijatelja – Staroga Grada na Hvaru i Samobora, svake je godine obogaćena i uzajamnim sportskim susretima.

Ove godine u prijateljski posjet Samoboru, nakon gostovanja ugostitelja i hvarskih predstavnika na našoj Salamijadi i Proljetnom sajmu, te nakon održane samoborske regate do Staroga Grada, stigli su mladi sportaši i veterani iz nekolicine mjesta s otoka Hvara. U suradnji s Udrugom Gardelin iz Staroga Grada, a u organizaciji Grada Samobora i Nogometnog kluba Samobor, za vrijeme trodnevnog posjeta Hvarana organizirana su za djecu natjecanja u odbojci, košarci i nogometu, a veterani su sudjelovali i na tradicionalnom nogometnom Memorijalnom turniru Božidar Štefković Boka.

Za boravka u Samoboru od 16. do 18. svibnja djeca su boravila u kućama svojih samoborskih prijatelja, upoznavajući tako još bolje naš grad i način života, a kroz zajednička druženja učvršćena su stara i stvorena nova prijateljstva, koje nije uspjelo pokvariti i relativno loše vrijeme i povremena kiša.

Drugog dana posjeta, u subotu, najmlađi nogometaši poveli su svoje goste u Ivanić-Grad, gdje su mali Samoborci odigrali redovnu utakmicu prvenstva, a poslijepodne je na terenima NK Samobor odigrana prijateljska utakmica naših domaćih nogometaša i gostiju iz Hvara. Istog dana su u sportskoj dvorani u Rudama održani prijateljski susreti odbojkašica i košarkaša.

Kako su s Hvara stigle uglavnom mlađe generacije, jasno je da su u sportskim nadmetanjima, još k tome na svom terenu, dominirali Samoborci. No, ionako je za ovakvih susreta najvažnije druženje i prijateljstvo.

Veterani i roditelji su subotnje prijepodne iskoristili za druženje u lovačkoj kući Lovačke udruge Srna Samobor u Sokolović Bregu, gdje im je priređen ručak.

O dubokim prijateljskim vezama ne samo na razini dva grada, nego sada već i o osobnim i obiteljskim druženjima, dovoljno govori dug rastanak s Hvaranima u nedjelju ujutro.

Vidimo se dogodine na Hvaru!

M.K.

FOTO: Između ostalih, odigrana je i nogometna utakmica mlađih uzrasta

 

Mlađi i stariji hvarski sportaši u posjetu Samoboru

Arhiva 2014

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002