Dražen Bobinec, trener četvrtoligaškog lidera Save iz Strmca, ima razloga za optimizam

Čekamo drugoplasirane Samoborce

Dražen Bobinec, trener četvrtoligaškog lidera Save iz Strmca, ima razloga za optimizam

Kada je u proljeće ove godine Dražen Bobinec završio trenersku dionicu uspješno vodeći Ravnice (promocija iz 2. ZNL sve do 3. lige) i klupu tog zagrebačkog trećeligaša zamijenio s klupom Save, stvari za četvrtoligaša iz Strmca nisu izgledale dobro - sam donji dio tablice i borba za ostanak. No, samo 9 mjeseci kasnije stvari u Strmcu su dijametralno suprotne. Nakon očuvanog ligaškog status (sezona završena na 15. mjestu od 18 momčadi), ekipa Save ovu je sezonu zablistala – 1. mjesto s tri boda prednosti pred drugoplasiranim Samoborom te dopadljiva, napadačka igra s najefikasnijim napadom lige (49 golova u 15 utakmica, više od 3 po kolu) zvuče i više nego lijepo. Još ako se zna da je između sezona u Strmcu u jednom trenutku ostalo samo 7 igrača, rezultat je još impresivniji i teško da može biti bolji. Ili može?

- Uvijek može bolje – u uvodu će kratko trener Save. No, ako pogledamo na koliko igrača smo ostali nakon kraja prošlog prvenstva i kako smo se skupljali tijekom priprema za ovo, rezultat je i više nego dobar. Imali smo tu sreću da me iz Ravnica slijedilo 4 do 5 igrača koji su već znali što od njih tražim pa je i prilagodba ostalih igrača bila brža i lakša. I rezultati su praktički odmah počeli dolaziti.

Osim igrača iz Ravnica, nakon niza sezona u svlačionicu Save vratio se vratar Đurđek, za kojeg Bobinec naglašava da će u svakom susretu obraniti barem jedan udarac iz rubrike neobranjivih. Iz zaprešićkog Intera pristigli su daroviti Grofelnik i Brkić. Također, iz Vrapča napad Save pojačao je Plojović Beriša koji je ukupno najbolji strijelac momčadi iz Strmca s 10 postignutih pogodaka. Ipak, trener Save, nekadašnji prvoligaški igrač Inkera i TŠK-a, ne želi nikoga isticati.

- Kolektiv uvijek izbaci nekog. Neki put je to vratar, neki put sigurna defenziva koja protivniku ne dopusti postići pogodak, neki put napadači budu nezaustavljivi. Meni je puno bitnije da su dečki i izvan terena klapa, da se druže i nakon utakmice i međusobno bodre i kada ne ide sve po planu.

Naš sugovornik ističe i sjajnu suradnju s vodećim ljudima kluba.

- S predsjednikom Povrženićem čujem se i do 3 – 4 puta dnevno, a i ostali ljudi iz kluba su uvijek spremni pripomoći.

Također, Bobinec cijeni i to što se nitko iz rukovodstva kluba ne miješa u svlačionicu. Obrnuto, ni njega ne zanima što se događa u kancelarijama na katu.

Unatoč kraju jesenskog dijela sezone nogometaši Save ne miruju. Treninzi (3 puta tjedno) održavaju se sve do 17. prosinca, kada ipak slijedi odmor od nekih mjesec dana. Pogled prema proljeću je više nego očit. Pogotovo ako znamo da već prvo proljetno kolo donosi derbi, dvoboj drugoplasiranog Samobora sa Savom na stadionu u Hebrangovoj. Trener vodeće momčadi ne misli da će se u tom susretu bilo što odlučiti.

- Ni naša eventualna pobjeda, ni pobjeda Samobora neće ništa promijeniti. Prvenstvo je dugo, meni osobno je bitnije pobjeđivati u "malim" utakmicama. Znam da je našim navijačima, kojima ovim putem zahvaljujem na izvrsnoj pratnji tijekom cijele polusezone, važnije pobijediti u tim izravnim dvobojima s našim susjedima, no meni kao treneru svaki dvoboj vrijedi 3 boda.

Bobinec navodi kako će igrački kadar za sljedećih 15 utakmica imati tek sitnije korekcije.

- Zadovoljni smo ovim što imamo. Eventualno bi trebali 2 do 3 igrača, ako može mlađih, da pojačaju kadar, jer smo pred kraj sezone primijetili da ozljede i kartoni ipak previše sužavaju izbor igrača. Naravno, ako se neko "zvučno" ime pokaže dohvatljivim, siguran sam da ćemo brzo reagirati.

Kao najbolji susret trener Save ocjenjuje upravo onaj koji je potvrdio jesensku titulu. U 15. kolu na Lazini stradao je Sutla – Laduč sa čak 8:0, što je i najuvjerljivija pobjeda momčadi iz Strmca.

- Više od krajnjeg rezultata veseli me reakcija igrača. Ni u jednom trenutku, neovisno o visini prednosti nisu stali igrati i napadati. Što se kaže, igrači su i dalje "mljeli". Upravo to želim kao trener vidjeti kod svojih igrača. Uz to, uspjeli smo sačuvati i našu mrežu netaknutom.

A kad polusezonu završite kao vodeći, jasno se nameće pitanje o potencijalnom osvajanju prvenstva. Evo što Bobinec kaže na to.

- Ja uvijek igram na pobjedu i na prvo mjesto, tako i pripremam igrače. I kao igrač sam bio napadač, a i formacija "4 – 3 – 3" koju igramo jasno to pokazuje. A sada, ako završimo prvi, sve je na odluci uprave kluba. No, ne bih želio da se zaletimo pa da nam liga više bude preveliki financijski i logistički zalogaj – ipak malo povlači kočnicu strateg Save.

Što se tiče favorita za ukupni naslov, Bobinec bi matematički svakom kandidatu dao po 25% šansi za ukupni trijumf.

- Mislim da će se prvak tražiti između nas, Samobora, Zeline i Tigra Svete Nedelje. I nikome ne bih davao neku veliku prednost, neovisno o dosad skupljenim bodovima. Petoplasirana Croatia Hrašće je već predaleko za uključivanje u borbu za trofej.

Naslov za Savu bio bi i najljepši poklon vjernim navijačima s Lazine, s obzirom da upravo sljedeće godine NK Sava slavi veliku obljetnicu – 75 godina postojanja momčadi iz Strmca.

Matija Milić

 

Čekamo drugoplasirane Samoborce

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002