NSS - četvrtfinale Kupa NSS-a Zrinski - Top 1:1 (5:4)

Runtas promašio za pobjedu Zrinskog

NSS - četvrtfinale Kupa NSS-a
Zrinski - Top  1:1 (5:4)

Farkaševec, igralište Široki grm, bez gledatelja

Sudac: Špoljar (Bistra); pomoćnici: Milaković i Oslaković

Strijelci: 0:1 Labrović (1), 1:1, F. Brdarić (47)

Zrinski: Čutić, Koletić (od 46. Blažević), K. Brdarić, K. Marić, Otmačić (od 68. Mihelčić), Kobeščak (od 46. M. Marić), Kerep, Slaček (od 46. Stanec), Mataušić (od 68. Kižlin), F. Brdarić (od 68. Draclin)

Trener: David Kižlin

TOP: Botički, Kutija, Krnjus (od 46. Sviben), Žuti, Delač, Labrović (od 46. Salopek), Čurk (od 46. Runtas), Jazvić (od 46. Ivanović), Garašić (od 62. Kelečić), Sopić (od 62. Noršić), Pavlović (od 53. Mihočinec)

Trener: Robert Sviben

Gosti već nakon prvog dodavanja na početku susreta, i to u 30. sekundi, preko Labrovića dolaze u vodstvo od 0:1. Domaćin sređuje redove, igra nešto smišljenije, ali do isteka prvih 45 minuta rezultat se nije mijenjao.

Početkom drugog dijela F. Brdarić pokazuje spretnost u jednoj smišljenoj akciji domaćina i u 47. minuti trese mrežu nemoćnog Botičkog za 1:1.

Kako se rezultat do kraja susreta nije mijenjao, prišlo se izvođenju 11-eraca. Za domaćina svi su bili uspješni, dok je u posljednjoj seriji za goste neuspješan bio Runtas, koji loptu šalje iznad vratiju domaćina i time donosi ukupnu pobjedu momčadi Zrinskog, koja na taj način odlazi u polufinale Kupa NSS-a.

F.S.G.

 

Izborna sjednica Skupštine Samoborskog športskog saveza

Novi predsjednik Viktor Jozić, potpredsjednici Kelečić i Šimunec

Novi predsjednik Viktor Jozić, potpredsjednici Kelečić i Šimunec
Novi predsjednik Viktor Jozić, potpredsjednici Kelečić i Šimunec-1

U četvrtak, 7. listopada, na izbornoj sjednici Skupštine Samoborskog športskog saveza, održanoj u dvorani Doma umirovljenika u Samoboru, u mandatu do 2025. godine dužnost predsjednika SŠS-a obnašat će Viktor Jozić, a za njegove potpredsjednike izabrani su Miro Kelečić i Darko Šimunec, ujedno i jedini kandidati na listi za novo čelništvo saveza. Za njih je javno glasalo 38 od 39 predstavnika članica saveza, uz 1 suzdržan glas.

Tajno se glasalo za članove Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, a nakon povlačenja kandidature Krunoslava Znike (na vlastiti zahtjev) i prebrojavanja glasova, u novi sastav IO-a ušli su Luka Čanak, Darijo Gaća, Franjo Koletić, Domagoj Krnić, Mislav Maroević i Matija Razum, dok su u NO izabrani Milan Garašić, Drago Marović i (nakon ponovljenog glasanja) Goran Grdinić.

Novi član samoborske sportske obitelji je Atletski klub osoba s invaliditetom Samobor, dok je iz članstva, također na vlastiti zahtjev, brisan Nogometni klub Mladost Domaslovec pa tako broj klubova i udruga u SŠS-u i dalje ostaje 39.

Tijekom zasjedanja skupštinarima su na dosadašnjem radu i potpori zahvalili bivši predsjednik Miro Kelečić, Davor Cipek, Dragutin Marović i Boris Makarun, a u ime Grada Samobora čestitke novom vodstvu uputili su zamjenik gradonačelnice Grada Samobora Petar Burić i v.d. pročelnika za društvene djelatnosti Silvio Ivan Žugaj.

Svi redom naglasili su kako je iza svih sportaša teško razdoblje zbog koronakrize te se nadaju kako ona neće obilježiti i budući rad i treninge, ali, istaknuto je u govorima, Samoborski športski savez iznimno je dobro organiziran i strukturiran pa je uspješno prebrođeno turbulentno razdoblje bez kontinuiranog rada i natjecanja za neke sportaše i klubove, bez čega nema ni pravih rezultata.

Prema riječima novog predsjednika Viktora Jozića, koji je na kraju svima zahvalio na ukazanom mu povjerenju, naglasak će biti na timskom radu, poboljšanju infrastrukture i stručnog rada klubova te jačanju i širenju sporta među djecom u osnovnim školama, kao bazi za rad klubova. Također, naglasio je Jozić, očekuje da se osobni i pojedinačni klupski interesi ostave sa strane na dobrobit samoborskog sporta u cjelini, kao i potporu gradske vlasti kakvu samoborski sportaši i zaslužuju.

M.K.

 

Runtas promašio za pobjedu Zrinskog

Novi predsjednik Viktor Jozić, potpredsjednici Kelečić i Šimunec

Arhiva 2021

2024

2023

2022

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002