18.04.2023.

Nagradni natječaj Turističke zajednice Zagrebačke županije

Prošeći, fotkaj i prijavi svoje radove

Nagradni natječaj Turističke zajednice Zagrebačke županije

Zagrebačka županija nudi mnoge ljepote u svojem kraju, a sve ljubitelje amaterske ili profesionalne fotografije samo nekoliko kadrova objektiva razdvaja od mnogobrojnih nagrada. Upravo tako, Turistička zajednica Zagrebačke županije treću godinu zaredom provodi fotografski nagradni natječaj pod nazivom "Photo Zagreb County" te poziva sve posjetitelje i stanovnike zagrebačkog prstena na sudjelovanje u natječaju, a prijaviti se mogu svi oni koju su zaljubljenici u fotografiju i objektiv. Jedini uvjet za prijavu je da ste stariji od 18 godina, a prijave su moguće od 17. travnja sve do 28. svibnja 2023.

- Nagradni natječaj "Photo Zagreb County" u ovogodišnjem trećem izdanju možemo već nazvati i tradicionalnom aktivnošću naše turističke zajednice. U proteklim izdanjima okupili smo velik broj sudionika koji su svojim fotografskim radovima, amaterskim i onim profesionalnim, doprinijeli promociji Zagrebačke županije kao destinacije - poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović povodom otvaranja prijava za sudjelovanje u nagradnom natječaju.

Nekoliko je atraktivnih tema natječaja, a najbolji radovi bit će izloženi na izložbi.

Fotografija je nešto što svakodnevno prati svakog od nas, bilo da smo u šetnji prirodom, posjetitelji raznovrsnih događanja, obiteljskom ručku na etno imanju ili ako samo trčimo nedjeljom ujutro. Mobilni uređaji su u današnje vrijeme produžene ruke gotovo svake od aktivnosti u jednom danu, a na tome tragu bili su i u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije pa su omogućili prijave na nagradni natječaj kroz šest tema - aktivan boravak u prirodi; sudjelovanje na manifestacijama i događanjima; kulturno-povijesne znamenitosti, tradicija destinacije; ruralni motivi te eno-gastro motivi i doživljaji.

Najbolji radovi koje odabere povjerenstvo natječaja i pratitelji na društvenim mrežama, osim što će osvojiti vrijedne nagrade, bit će izloženi na posebno organiziranoj izložbi u povodu završetka nagradnog natječaja "Photo Zagreb County".

Wellness vikend za dvoje, romantična večera, eno-gastro doživljaji i degustacije pjenušavih vina diljem Zagrebačke županije samo su dio nagrada koje je osigurala za one najbolje koji prijave svoje radove na nagradni natječaj. Najbolji radovi bit će probrani kroz pet kriterija - originalnost i umjetnička vrijednost, tematska usklađenost, storytelling i emocija, tehnička izvedba i kvaliteta te kompozicija fotografije.

Svrha natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, eno-gastro motive, a kojima će se dodatno promovirati atrakcije i ljepote Zagrebačke županije.

Više informacija o prijavi i nagradnom natječaju moguće je pronaći na mrežnim stranicama TZZŽ.

T.I.

 
18.04.2023.

Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima

Do 10 tisuća eura za proizvodne djelatnosti

Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu milijun eura bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima, s ciljem jačanja konkurentnosti. Natječaji su otvoreni do 12. svibnja 2023. godine, a predstavljajući detalje natječaja zamjenik župana Damir Tomljenović obišao je dvije tvrtke koje su prošle godine ostvarile bespovratne potpore – Velprom d.o.o. i Oblak d.o.o. u Velikoj Gorici.

- Bespovratnim potporama Zagrebačka županija svojim poduzetnicima želi dati dodatni impuls u njihovom poslovanju - rekao je Tomljenović, pojasnivši kako je za proizvodne djelatnosti osigurano 500 tisuća eura, za neproizvodne djelatnosti 350 tisuća eura, za poduzetnike početnike 150 tisuća eura te da ovisno o natječaju maksimalni iznos potpore iznosi od 2 do 10 tisuća eura. Prošle godine Zagrebačka županija odobrila je 462 potpore, a među njima su tvrtka Velprom d.o.o. koja je dobila 70.000 kuna za nabavu stroja za omatanje kartonskih stalaka i Oblak d.o.o. koja je dobila 29.000 kuna za nabavu kopirne glodalice.

Radmila Torbica Vlaisavljević, vlasnica tvrtke Velprom iz Velike Gorice, koja zapošljava 70 zaposlenika i ima 30-godišnje iskustvo u proizvodnji raznih vrsta ambalaže i proizvoda od papira i kartona, predstavila je stroj pakirku koju su kupili uz potporu Zagrebačke županije.

- Radimo ponajviše na tržištu Hrvatske, a više od 30% POS i POP proizvoda izvozimo u Europu. Naši proizvodi su lagani, od kartona, a pakirka nam je važna, jer istiskuje suvišni zrak i time naši proizvodi zauzimaju što manje prostora u transportu - pojasnila je Torbica Vlaisavljević, dodavši da je njihova tvrtka do sada tri puta bila korisnikom županijskih potpora, a prijaviti se planiraju i ove godine.

Tvrtka Oblak trenutno zapošljava 5 radnika, a bavi se proizvodnjom i ugradnjom aluminijske i plastične stolarije za industrijske hale, koju većinom plasiraju na domaće te njemačko i austrijsko tržište.

- U proteklim godinama smo dvaput aplicirali na županijske natječaje i ostvarili potpore za kupnju strojeva koje koristimo u proizvodnom procesu. Potpore nam znače dosta jer su strojevi sve skuplji, a naša su sredstva ograničena - rekao je direktor Oblaka Mile Matić, istaknuvši da tvrtka ove godine planira proširiti proizvodnju i, ponovno uz pomoć županijske potpore, nabaviti CNC stroj za izradu velikih profila.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti, i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 4 tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu radnih strojeva. Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva dostupni su na web stranici www.zagrebacka-zupaniaj.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr ili na broj telefona 01/6009-457.

T.I.

 

Nagradni natječaj Turističke zajednice Zagrebačke županije

Zagrebačka županija raspisala milijun eura vrijedne natječaje za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002