06.06.2023.

Prihvaćen projektni prijedlog OŠ Milana Langa

Nastavljaju aktivnosti u okviru Erasmus+ programa

Prihvaćen projektni prijedlog OŠ Milana Langa

Agencija za mobilnost i programe EU poslala je dopis u kojem školu u Bregani obavještava da je prihvaćen projektni prijedlog OŠ Milana Langa u okviru Erasmus+ programa (Ključna aktivnost 1 - područje odgoja i općeg obrazovanja).

Prihvaćanjem projekta odobren je iznos bespovratnih sredstava od 27.583 eura.

Ovo je samo nastavak odličnog međunarodnog djelovanja školskog Erasmus tima kojeg vodi učiteljica engleskog jezika Andreja Vlahović Gabriša. Zahvaljujući ovoj odluci učitelji/ce (i učenici) moći će ponovno putovati u različite europske zemlje te učiti i razmjenjivati ideje s kolegama iz raznih dijelova Europske unije.

Velike čestitke svima koji su sudjelovali u osmišljavanju još jednog uspješnog međunarodnog projekta.

T.I.

 
06.06.2023.

Svečana akademija u povodu 150. obljetnice škole u Svetom Martinu pod Okićem

Bogata prosvjetiteljska prošlost i sadašnjost kao zalog svijetle budućnosti

Središnji dio proslave 150. obljetnice školstva u Svetom Martinu pod Okićem, koja je započela u svibnju otvorenjem velike izložbe o povijesti škole, upriličen je u ponedjeljak, 5. lipnja, uz svečanu akademiju, koja je zbog kiše održana u sportskoj dvorani škole, a kojoj je nazočio zaista velik broj bivših učitelja, đaka, roditelja, gostiju i uzvanika.

Tijesno im je, kao i većini naših škola, već unazad par godina, jer se broj učenika stalno povećava, ali dobra organizacija i napori svih djelatnika omogućuju i dalje nastavu u jednoj smjeni, o čemu druge škole danas mogu tek čeznuti. A preduvjet je to zdrave i čvrste povezanosti nastavnika s učenicima i roditeljima, posredno i neposredno s njihovim budućim uspjesima, kao i sa širom zajednicom u kojoj rade ili žive.

Svečanost su hrvatskom himnom i prigodnim glazbenim programom otvorili članovi zbora Okićka trešnja, nakon čega je sve prisutne pozdravio ravnatelj škole Goran Lesjak, podsjetivši ih ukratko na povijest škole, njezin značaj u društvu, kao i na ulogu poznatog svećenika, matematičara i znanstvenika Mihaela Šiloboda, čije ime škola danas nosi.

- Dok slavimo našu bogatu prošlost, želim vas potaknuti da gledamo u budućnost s nadom i uzbuđenjem, jer naša škola ima svijetlu budućnost. Imamo predane učitelje i druge djelatnike, marljive učenike i podršku naše lokalne zajednice. Neka nam zato ova 150. obljetnica bude prekretnica koja će nas inspirirati na daljnji rast i razvoj – rekao je ravnatelj Lesjak, koji je ovom prigodom uručio prigodne zahvalnice svima koji su pomogli u obilježavanju ove značajne obljetnice za školu.

Pročitao je na kraju i pismo gradonačelnice Petre Škrobot, koja nije mogla nazočiti svečanosti, a potom su se svojim prigodnim čestitkama i zahvalama svima obratili gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

Uslijedio je program koji su pripremili učenici i nastavnici škole, kojim su se kroz videoprojekcije prisjetili povijesti i razvoja škole sve do današnjih dana, djelatnici škole uživo su izveli svoju rođendansku glazbeno-plesnu čestitku, o lijepim sjećanjima vezanima uz godine provedene u školi govorili su bivši učenici i učitelji, zbor je otpjevao školsku himnu, a ugodno i zvonko iznenađenje bile su poznate samoborsko-karlovačke Singrlice, koje je utemeljio njihov umjetnički voditelj Tomislav Jozić, također bivši nastavnik ove škole.

Završni dio proslave bit će u srijedu, 7. lipnja poslijepodne, uz sportske igre, druženje i pravu pučku veselicu na koju su svi pozvani i dobrodošli.

M.K.

 

Prihvaćen projektni prijedlog OŠ Milana Langa

Svečana akademija u povodu 150. obljetnice škole u Svetom Martinu pod Okićem

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002