02.03.2023.

Najava novih akcija darivanja krvi

Darujte krv u Samoboru i Svetoj Nedelji

Najava novih akcija darivanja krvi

Početkom dolazećeg tjedna u Samoboru će biti priređena nova akcija darivanja krvi. Krv će se u ponedjeljak i utorak, 6. i 7. ožujka, prikupljati u prostorijama Crvenog križa u Ulici Ilirskog pokreta 2, prvi dan od 10.30 do 17.30, a drugi od 12 do 18 sati.

U ožujku će Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika organizirati još jednu akciju, u petak, 17. ožujka od 14 do 18 sati i 30 minuta u Sportskom centru Sveta Nedelja.

E.K.

 
02.03.2023.

Dodijeljene nagrade "Ruža Zagrebačke županije"

Među nagrađenima i zaštićena Samoborska češnofka

Dodijeljene nagrade

Dodjela nagrada "Ruža Zagrebačke županije" u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije održana je 1. ožujka u Velikoj Gorici. Prvo izdanje dodjele godišnje nagrade okupilo je mnoge istaknute uzvanike, a u županiji, koja u prva dva mjeseca broji 44% više noćenja, dodijeljeno je čak 17 nagrada.

"Ruža Zagrebačke županije", kako su u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije nazvali dodjelu nagrada, prvo je izdanje tog događanja, a dodijelilo se u šest kategorija, čemu dodajemo još i posebne nagrade. Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović još od otvaranja prijava ističe da su svi dionici Zagrebačke županije itekako važni za njenu uspješnost kao turističke destinacije.

- Dodjela ovih nagrada treba svim akterima u turizmu biti na poticaj, a među njima možemo pronaći uspješne primjere koji svim dionicima mogu biti putokaz za njihov razvoj.

- "Ruža Zagrebačke županije" izvrstan je primjer kako turističke zajednice mogu poticati uspješne priče koje doprinose razvoju lokalnog turističkog gospodarstva u Hrvatskoj. Pozdravljam inicijativu direktorice Alilović i upućujem čestitke svim dobitnicima nagrada - rekla je ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske dr.sc. Nikolina Brnjac.

U kategoriji eno-gastro turizma dobitnici su Udruga Samoborska češnofka, koja je u 2022. osigurala da taj gastronomski specijalitet bude zaštićen i Uredbom Europske komisije, te slastičarnica Jagode i čokolada, koju prati imidž jedne od najboljih slastičarnica u Zagrebačkoj županiji.

Kategorija održivi turizam nagrade dodjeljuje Vinariji Korak i Bernardu Koraku, zbog čije se kuhinje mnogi redovito vraćaju na plešivičko gorje, i Posavskom kukuruznom labirintu Hrvatica, atrakciji koja na interaktivan način promovira neotkriveni segment njihova kraja.

Za najinovativnije proizvode i usluge nagrade su dobili Turistička zajednica Grada Jastrebarskog i projekt Avanturopolje OPG-a Grgar.

U kategoriji društveno odgovornog poduzetništva nagrade su osvojili inovativni Hrvatski kišobran i Međunarodna zračna luka Zagreb Franjo Tuđman, dok za smještajne objekte nagrade dobivaju Kamp Zagreb i Hotel Royal Airport.

U kategoriji namijenjenoj za djelatnike iz uslužnih i ostalih djelatnosti povezanih s turizmom nagradu dobivaju Zlatko Jančić i Ljiljana Stanko.

Posebne nagrade za istaknute pojedince osvojili su Goran Hanžek (Vinarija Litterarij), Stipo Duvnjak (KUD Novo Čiče), Nenad Čunčić (Turopoljska pivnica), Ivana Purek Puhelek i Tihomir Jagunić (Hotel Princess).

Doris Pinčić dodijeljeno je posebno priznanje za doprinos turizmu, koje je, kako doznajemo, osvojila sa svojim autorskim projektom "Doživi domaće".

"Ruža Zagrebačke županije" u prvom izdanju svoje dodjele okupila je mnogobrojne uvažene goste među kojima su bili i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, izaslanica ministrice turizma i sporta Monika Udovičić, inače ravnateljica Uprave, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović te brojni predstavnici Zagrebačke županije i šire. Za glazbeni i zabavni program pobrinula se Zsa Zsa sa svojim domaćim hitovima.

I.A.

 
02.03.2023.

Nove besplatne radionice u Bunkeru

Naučite osnove programiranja

Nove besplatne radionice u Bunkeru

Nakon uspješne prve radionice uvoda u programiranje, Bunker u suradnji sa školom programiranja Kodiraonica organizira novu besplatnu radionicu u subotu, 4. ožujka, od 10 do 12 sati. Ovaj put tema su prvi koraci u web developmentu.

Na ovoj radionici se radi statična web stranica, tzv. portfolio web stranica koristeći HTML&CSS. Predavačica je Antonija Šimić, front-end developerka s osmogodišnjim iskustvom programiranja.

Radionica je besplatna, a svi sudionici trebaju imati svoje laptope.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail kodiraonica@gmail.com (ime, prezime, godina rođenja).

M.V.

 
02.03.2023.

18. uprizorenje Bitke kod Samobora 1441.

Uz bitku, pripremljen je bogat i šarolik program

18. uprizorenje Bitke kod Samobora 1441.

18. uprizorenje Bitke kod Samobora 1441. održat će se u nedjelju, 5. ožujka, na livadi Vugrinščak.

Program počinje u 10 sati, otvorenjem srednjovjekovnog sajma, a sama bitka u 15 sati. Uz navedena događanja, pripremljen je bogat i šarolik program. Detaljne informacije možete vidjeti na Facebook stranici Samoborskog muzeja.

Podsjećamo da je zbog radova Starogradska ulica zatvorena pa se za parkiranje mogu koristiti postojeće parkirne površine (parkiralište autobusnog kolodvora, parkirališta trgovačkih centara uz Ulicu grada Wirgesa te parkiralište iza samoborskog kina).

L.K.

 

Najava novih akcija darivanja krvi

Dodijeljene nagrade "Ruža Zagrebačke županije"

Nove besplatne radionice u Bunkeru

18. uprizorenje Bitke kod Samobora 1441.

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002