20.04.2017.

Samoborski umirovljenici su vrlo aktivni

Ples je omiljena zabava "penzića"

Samoborski umirovljenici su vrlo aktivni

Da treća životna dob može biti itekako sadržajna za svakog umirovljenika, potvrđuju aktivnosti koje se provode u Udruzi umirovljenika Grada Samobora. Izleti, ljetovanja, boravci u termalnim toplicama ili na moru, kao i sportska natjecanja, samo su dio onoga što se umirovljenicima pruža u organiziranim sadržajima. Ipak, jedna aktivnost je posebna i hvalevrijedna. To su organizacije plesnih večeri. Zahvaljujući aktivisticama Podružnice 3 s područja Samobora, krenulo se s organizacijom plesnih druženja, i to ne bilo gdje, već u velikoj dvorani Hotela Lavica u Samoboru.

- Umirovljenici su imali svoja plesna druženja i prije, ali sve se događalo u dvorani Doma umirovljenika, koja se pokazala premalom za ovakav sadržaj - kaže Ana Roksandić, začetnica ideje oko plesnih večeri.

Zahvaljujući čelnim ljudima Hotela Lavica dobili su mogućnost da se te večeri održe u velikoj dvorani i tako su na neki način pokušali vratiti sjaj plesa i druženja iz davnih dana, kada je Lavica bila kultni objekt. Uspostavili su kontakte s Udrugom umirovljenika iz Svete Nedelje pa tako na plesnim druženjima sudjeluju i umirovljenici iz susjednog nam grada.

Posjećenost je značajna, jer od prvog druženja redovno dolazi više od 100 umirovljenika, koji su željni i plesnih užitaka.

- Zaista smo zadovoljni posjetom. Uvijek za sve nazočne pripremimo i neki program, tako da je sve skupa primjereno željama naših članova i posjetitelja. Bilježimo i dolazak mlađih ljudi, koji uživaju u plesu, a prema nekim navodima ima sve više onih koji nam se žele pridružiti. Sada kao glazbenik nastupa prof. Nikola Mikulec, koji raznovrsnošću repertoara zadovoljava našu publiku. No, početkom jeseni imat ćemo na bini Lavice, uz prof. Mikulca, i znani samoborski rock band Jahači pa će i za ljubitelje rocka, a ima ih zaista mnogo, to biti prilika da se uz tu vrstu glazbe i opuste u plesnim koracima - kaže Dragica Bošnjak, voditeljica Podružnice 3 Udruge umirovljenika Grada Samobora.

- Moram zahvaliti i Đurđici Pleše Vujica, kao i Franji Sini Gluščiću, koji također sudjeluju u programima i pridonose kompletnom ugođaju, kako svojim riječima tako i pjesmom.

Druženje je svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu pa će se tako u svibnju ples održati 25., a u lipnju, kada završava sezona, 29. dana tog mjeseca. Stanka je u srpnju i kolovozu.

- Zaista moram zahvaliti ljudima iz Lavice, koji su prepoznali nešto novo i očito prihvatljivo za Samoborce. Nekada je Lavica bila jedino mjesto za ples, a to je sada ponovno i postala. Zato, svi nam se pridružite i uživajte u plesu - završila je Dragica Bošnjak.

Puni života i želje umirovljenici stupaju plesnim podijem. Tome treba dodati da će najbolji parovi koji su uključeni u natjecanje biti nagrađeni vrijednim nagradama.

Dakle, dođite i plešite.

F.S.G.

 

Samoborski umirovljenici su vrlo aktivni

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002