11.07.2017.

Još jedna uspješna školska godina je iza učenika i profesora OŠ Bogumila Tonija

Bez prave motivacije nema ni uspjeha

Još jedna uspješna školska godina je iza učenika i profesora OŠ Bogumila Tonija

Završetkom još jedne nastavne godine svakako valja podsjetiti na sve uspjehe naših učenika. Uspjesi velikog broja učenika Osnovne škole Bogumila Tonija i njihovih mentora, koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima, rezultat su upornosti, predanoga rada i discipline. Ponosni smo što su upravo naši učenici briljirali na državnim natjecanjima i visoko se plasirali na sam vrh najboljih u državi.

Sportska natjecanja (atletika, judo, cross), fizika, astronomija, biologija – još smo jednom pokazali koliko možemo i hoćemo. U samom vrhu našli su se i svi oni koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima. Izvrsni rezultati ostvareni su u gimnastici, tehničkom (natjecanje mladih tehničara), kemiji, fizici, matematici, hrvatskom jeziku, astronomiji, geografiji i likovnoj kulturi.

Zahvaljujući osobnom angažmanu učenika i njihovih profesora rezultati nisu izostali. U današnje vrijeme, možda više nego ikada prije, sve je više učenika koji teže odličnim ocjenama. Ova je činjenica u najmanju ruku za pohvalu.

No, nerijetko se događa da odlični učenici s vremena na vrijeme posustanu i izgube volju za donedavno toliko željenim uspjehom. O čemu je zapravo riječ?

Bez prave motivacije svaka će želja ostati samo nerealizirana misao. Učenici koji su, kako je iznad navedeno, uporni i disciplinirani, prije svega intrinzično su motivirani. Samo takav učenik može postići rezultate. S druge strane i utjecaj okoline ili pozitivni vanjski pritisci ponekad su dobar motivator iako pripadaju u domenu ekstrinzične motivacije.

Mentori naših učenika imali su zahtjevan zadatak, a on se nalazi upravo u poticanju zdrave motivacije i radnih navika. Pronaći ono što će motivirati svakoga pojedinoga učenika zasigurno je najveći izazov svakomu profesoru ili učitelju. No, mi smo odabrali jedinstveni put – prigrliti i zavoljeti svaki izazov. Sedmero naših profesora voditelji su županijskih stručnih aktiva, a velik je i broj onih koji su promovirani u mentore. Sretni smo i zahvalni što su s nama.

Učenicima i mentorima uručene su čestitke, priznanja i nagrade od strane Grada i Županije. Iskra u oku svakoga učenika dok prima nagradu za uloženi trud i sjajan rezultat pokretačka su pak snaga našim profesorima i učiteljima. Hvala svim našim profesorima što su još jednom naše najbolje učenike doveli do vrha! Profesori Ismeta Čerkez, Petra Barišić, Zoran Rajčević, Ivana Matić, Nataša Kletečki, Vjekoslav Jakopec i Snježana Horvatić sa svojim su najboljim učenicima sudjelovali na državnim natjecanjima. Učenici su osvojili prva, druga i treća mjesta u državi (sportska natjecanja, fizika, astronomija i biologija). Prof. Igor Kos sa svojim je zborom osvojio veliku drugu nagradu na Međunarodnom festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. Likovni radovi učenika, malih umjetnika, prof. Ruže Barbarić Librić i prof. Nevenke Miklenić ukrasili su izložbeni pano na državnom natjecanju. Članovi Amaterskog kazališta PAX-ići predstavom Tko pjeva zlo ne misli (prof. Tatjana Mesiček, učiteljica Irena Dražić i učiteljica Sandra Filipović) nastupili su na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera i osvojili nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu.

Velike čestitke svim učenicima, profesorima, učiteljima i ravnateljici Mileni Kolarec! Nestrpljivo očekujemo sljedeću školsku godinu i nove pobjede onih najboljih.

Petra Birman, prof.

 

Još jedna uspješna školska godina je iza učenika i profesora OŠ Bogumila Tonija

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002