12.05.2017.

1. Zagreb Harley-Davidson® Rally prošao i kroz Samobor

Ako nije Harley, to baš i ni motor...

Udruga vlasnika Harley-Davidson® motora Pleter Chapter Croatia po prvi puta je u Zagrebu organizirala veliki Harley-Davidson® Rally, koji se održava od 12. do 14. svibnja. Ovaj susret ima prvenstveno humanitarni karakter, budući da će sredstva prikupljena prodajom majica i ostalih promotivnih materijala donirati jednoj humanitarnoj zagrebačkoj ustanovi za djecu s poteškoćama u razvoju. Također, cilj im je svojim prisustvom, naročito skupnom vožnjom gradom, upozoriti sve sudionike u prometu na sigurnost motociklista.

Svoj dolazak u Hrvatsku potvrdili su i brojni inozemni motociklisti, a na njihovoj trodnevnoj ruti našao se i naš Samobor. Gotovo stotinu vozača, ovih u svijetu vjerojatno najpoznatijih motora, parkiralo je svoje ljubimce u poslijepodnevnim satima subote, 12. svibnja, na Trgu kralja Tomislava, oduševivši brojne Samoborce i njihove goste.

M.K.

 
12.05.2017.

Rezultati ocjenivanja vina samoborskih vinara, članova samoborske vinogradarsko - vinarske udruge

Tri Marijana - Žganjer, Sokolović i Mihelić - šampioni

Rezultati ocjenivanja vina samoborskih vinara, članova samoborske vinogradarsko - vinarske udruge

Nakon pregleda, degustacije i donošenja odluke o najboljima između čak 106 primljenih uzoraka vina, komisija od 11 enologa, na čelu sa Zdenkom Ivankovićem, 22. travnja donijela je sljedeći zaključak: samoborski vinogradari i ovaj su put uložili velik trud i znanje pa su tako i vina dana na ocjenjivanje zaista značajne kvalitete. Rekli bi Samoborci: "Bilo bu dobre kaplice..."

Najviše uspjeha imao je Marijan Žganjer. Njemu su pripala dva naslova šampiona – njegov Chardonnay je šampion izložbe, a u konkurenciji sortnih bijelih vina titulu šampiona Žganjer je ostvario i za Cuvee bijeli u konkurenciji bijelih miješanih sorti. Kvalitetom svojih vina ponovno se istaknuo i Marijan Sokolović, koji je za Cabernet Sauvignon u konkurenciji ružičastih i crvenih vina, uz zlatnu medalju, zaslužio i naslov šampiona. U kategoriji aromatiziranih vina, gdje su isključivo prezentirani bermeti, najboljim se pokazao bermet Marijana Mihelića, koji je uz zlatnu medalju također dobio naziv šampiona.

Ukupno je dodijeljeno 35 zlatnih, 52 srebrne i 15 brončanih medalja, a za kvalitetu su dodijeljena i 4 priznanja.

Dan otvorenih vrata Samoborske vinogradarsko vinarske udruge pokazao je još jednom koliko pozornosti naši vinogradari pridaju onome što rade i vole. Zato i nije neobično da se vina našeg samoborskog kraja cijene i na stolovima znanih ugostiteljskih objekata imaju svoje zapaženo mjesto.

F.S.G.

 

1. Zagreb Harley-Davidson® Rally prošao i kroz Samobor

Rezultati ocjenivanja vina samoborskih vinara, članova samoborske vinogradarsko - vinarske udruge

Arhiva 2017

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002