Prijem za Dinu Šimunca u samoborskoj gradskoj vijećnici

Dino je 2. najbolji karate borac u Europi i 5. u svijetu

Dino je 2. najbolji karate borac u Europi i 5. u svijetu
Dino je 2. najbolji karate borac u Europi i 5. u svijetu-1

Iako je tek krenuo u seniorska natjecanja, Samoborac Dino Šimunec, član Karate kluba Samobor, itekako plijeni pažnju europske, ali i svjetske sportske karate javnosti. Naime, Dino je prvi dio sezone završio kao viceprvak Europe i kao 5. na svjetskoj rang listi najboljih karateka.

Prije odlaska na pripreme za nadolazeće svjetsko karate prvenstvo u Turskoj, na sjajnim rezultatima čestitali su mu prijemom u gradskoj vijećnici u srijedu, 13. srpnja, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, njezin zamjenik Petar Burić i privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Silvio Ivan Žugaj, uručivši mu zasluženo priznanje, uz novčanu nagradu vrijednosti 6.000 kuna.

Gradski čelnici uputili su njemu, trenerima i cijelom klubu puno pohvala i dobrih želja, obećavši i daljnju podršku Grada.

Dino je, dakako, na svemu zahvalio, a nada se da će uspješno nastaviti svoju sportsku karijeru.

Uz njega su bili i predstavnici Samoborskog športskog saveza Dragutin Marović, Goran Grdović te otac i trener Darko Šimunec, koji su naglasili iznimne rezultate brojnih samoborskih sportaša u zemlji i inozemstvu, na koje Grad treba biti ponosan.

Trener Šimunec posebno je istaknuo nepredvidivost sporta, ali i spremnost sportaša na izazove i svakojake probleme koji ih prate u radu i na natjecanjima. Rekao je i da ga veseli što i nakon Ane Lenard samoborski karate ima još puno mladih karateka poput Dine, koji se stalno dokazuju i pokazuju kako njihovo vrijeme tek dolazi.

M.K.

 

Promjene na klupi NK Zrinski

Davida Kižlina zamijenio Mladen Vlahović

Promjene na klupi NK Zrinski

Nakon relativno uspješne protekle sezone, kako je to ocijenjeno u klubu NK Zrinski iz Farkaševca, koju je seniorska momčad okončala na 11. mjestu, dosta se toga već u prvim danima odmora novoga dogodilo.

Najznačajnija je novost promjena trenera na klupi seniorske momčadi. Nakon tri uspješne sezone mjesto prvog čovjeka struke u klubu napustio je, na isključivo svoj zahtjev, David Kižlin, uz kojega su vezani i svi ostvareni rezultati u proteklom razdoblju. Kako nije bilo lako pronaći nasljednika, ove se nezahvalne dužnosti prihvatio Mladen Vlahović, inače dugogodišnji sportski djelatnik kluba, ali i više od toga.

- Nije lako sjesti na klupu seniorske momčadi, koja će i dalje nastupati u zahtjevnom stupnju natjecanja - JŽNL-u. Kako bismo ostvarili zacrtane planove s pripremama krećemo 25. srpnja, a uz redovito treniranje predviđeno je da odigramo i pet pripremnih utakmica. Bit će i novih igrača u konkurenciji za sastav prve momčadi, a usko ćemo surađivati, vjerujem na obostranu korist, sa susjedima iz NK Samobor - rekao je Vlahović.

Klub je od prije nekoliko dana i službeno dobio teren s umjetnom travom. Potrebno je još samo napraviti ogradu oko igrališta te betonirati pasice za lakše održavanje terena. No, postavljena rasvjeta i igralište već su u željenoj funkciji. Sada SC Široki grm ima glavno igralište s prirodnom travom, pomoćno travnato igralište i travnati poligon. Ovom izgradnjom su omogućeni optimalni uvjeti za bavljenje sportom velikom broju mladih, ali i starijih ljubitelja nogometa.

F.S.G.

 

Dino je 2. najbolji karate borac u Europi i 5. u svijetu

Davida Kižlina zamijenio Mladen Vlahović

Arhiva 2022

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002