Krenule pripreme nogometaša Samobora za izazovnu narednu sezonu

Trener Bašić: Osnažiti kadar za 50%!

Trener Bašić: Osnažiti kadar za 50%!
Trener Bašić: Osnažiti kadar za 50%!-1

Četrdesetak dana uoči početka sezone u 3. nogometnoj ligi Centar krenule su i pripreme nogometaša Samobora za zahtjevni jesenski set utakmica. Pod budnom paskom trenera Stjepana Bašića, njegovog pomoćnika Miroslava Druškovića te sportskog direktora Marija Makaruna, krenulo se u hvatanje forme i kondicije koja će biti prijeko potrebna za 17 jesenskih kola, razvučenih od kraja kolovoza do početka prosinca, a uz to će igrači iz Hebrangove sudjelovati i u Kupu Zagrebačke županije te Kupu NS Samobor.

Od prošlosezonske ekipe koja je osvojila 4. ligu ostalo je 10-ak igrača, za koje Makarun kaže da su svojim igrama to i zaslužili. Dres Samobora više neće oblačiti prvi vratar Štefković (zaključio aktivnu karijeru) i najbolji strijelac u posljednje dvije sezone Štulec, koji će ostati raditi u klubu kao spona između terena i kancelarija.

Prema riječima trenera Bašića, za ligu više bit će potrebno osnažiti kadar za otprilike 50%, a za sada, iako je još dosta vremena za komponiranje momčadi, izleda da će to biti i ostvareno. Na vrata kao zamjena za Štefkovića stiže Roko Klemenčić, konkurenciju na krilu će ojačati Balen (došao iz Petrinje), dok će Štulca u vrhu napada pokušati nadomjestiti Zelenika (HAŠK). Samoborski dres ponovno će odjenuti braća Regović (Antonio i Kristijan), pristigli iz NK Zagreb, te Brdarić iz Zrinskog. Kao dodatne alternative nameću se Razum, Karasman i Šepak. Makarun ističe da su u "talonu" još 2 "kapitalca", iskusni trećeligaški igrači koji će ovakvoj ekipi biti dodatan plus. No, dok se stvari i službeno ne finaliziraju, njihova imena će još ostati mala tajna. Najveće pojačanje Samobor bi mogao imati u povratku Mateja Ivkovčića. Iskusni defanzivac vraća se nakon godinu dana stanke (povreda križnih ligamenata) i, ako će ponavljati igre iz prošlosti, bit će to velik dobitak za stabilnost obrane. S navedenim igračima došlo bi se do brojke od 20 do 22 igrača, koji će u tako zgusnutom ritmu utakmica biti vrlo bitni za pružanje predstava potrebnih za željene rezultate, a upravo je taj problem kvantitete u svlačionici bio izražen prošle sezone kada je bio manji broj utakmica.

Kod očekivanja od novog prvenstva trener i sportski direktor su suglasni da bi bili zadovoljni gornjim dijelom tablice, idealno 5. do 7. mjesto. Najvažnije je stabilizirati momčad u ovom stupnju natjecanja, jer ipak su novaci, ali dobri rezultati stvaraju atmosferu u momčadi i oko kluba, a uz respekt prema suparniku i kvalitetan pristup svakom dvoboju to je moguće i ostvariti. Nakon toga, naglašava Bašić, uz podršku Grada, ponajviše na financijskom planu, može se razgovarati i o osvajanju lige.

Uz uobičajene treninge, srijede i subote bit će rezervirane za prijateljske dvoboje protiv Vrbovca, Zeline, Segeste... (ukupno njih 8). Upravo u Sisku protiv domaće Segeste Samoborci će otvoriti prvenstvo 27. kolovoza, dok će 7 dana kasnije samoborskim travnjakom trčati igrači Karlovca 1919.

Matija Milić

 

Trener Bašić: Osnažiti kadar za 50%!

Arhiva 2022

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002