04.05.2023.

Najava 12. CU'FUS-a - samoborskog Cirkuskog uličnog festivala

Samobor - idealan grad za cirkusiranje!

Najava 12. CU'FUS-a - samoborskog Cirkuskog uličnog festivala

Dvanaesto izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru održat će se na Trgu kralja Tomislava i u parku oko Samoborskog muzeja od 19. do 21. svibnja, uz cjelodnevni program.

Cu'fus je međunarodni festival cirkuske umjetnosti koji se održava od 2011. godine u Samoboru. Organizacijski tim čine cirkuski umjetnici i zaljubljenici u cirkusku umjetnost.

Gostujuće trupe i umjetnici na ovogodišnjem festivalu: Circooltura (Švicarska), Krumppir (Venezuela), 4 Monkeys (Italija), Flame Rain Theatre (Austrija), Duo Ariadna (Italija), Wunder Tandem (Italija), Tricycle trauma (HR), Cirkultura (HR), Loop Cirkus (HR), Cirkorama (HR), Marijana Matoković (HR)...

Program festivala uključuje CirkoKolaž, Otvorenje festivala, Eksperimentalni petak, Cu'fusek, cirkuske ulične predstave, radionice cirkuskih vještina, Chillibar, glazbeni program, prezentacije, izlagače...

CirkoKolaž – cirkuski kabaret produciran od strane organizacijskog tima festivala koji se izvodi na pozornici u parku ispred Muzeja, kao prvi program festivala. CirkoKolaž namijenjen je najmlađima i odvija se u suradnji s DV Izvor Samobor.

Otvorenje festivala bit će na Trgu kralja Tomislava, a u paradi otvorenja sudjelovat će umjetnici koji nastupaju na festivalu. Režiju parade potpisuje Mario Kovač. Organizacijski tim i dogradonačelnik Grada Samobora otvorit će festival s par prigodnih riječi.

Eksperimentalni petak naziv je za program prvog dana festivala. Program je usmjeren na suvremene forme u cirkuskoj i srodnim umjetnostima u obliku predstave, performansa, prezentacije, instalacije, multimedije...

Cu'fusek je naziv dječjeg programa na festivalu. Program se odvija u prijepodevnom terminu i uključuje predstave, performanse, glazbu, likovni program, čitanje priča u suradnji s Gradskom knjižnicom Samobor - Dječji odjel i cirkuskom umjetnicom.

Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina. Umjetnici koji nastupaju na festivalu dolaze iz Švicarske, Italije, Venezuele, Austrije, Hrvatske... Predstave će se održavati u parku oko Muzeja i na Trgu kralja Tomislava.

Radionice cirkuskih vještina održavaju se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati u parku iza Muzeja, a uključuju vožnju monocikla, vrtnju hula hoopa, zračne vještine, POI, slackline, žongliranje... Osim vođenih radionica ovdje su i hula hoop rekviziti za slobodno korištenje tijekom festivala.

ChilliBar program smješten je iza Muzeja i odvija se od 12 sati subotom i nedjeljom. Nastupaju heroji scene i pune park ambijentalnim zvukovima od kojih noge same plešu. Glazbeni program uključuje glazbenike i eksperimentalne umjetnike koji će svoje izvedbe namijenjene za ples u parku izvesti tijekom subote i nedjelje.

Prezentacije vještina odvijat će se u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati ispred Muzeja, a u programu će nastupati polaznici tečajeva cirkuskih vještina i srodnih umjetnosti.

Tu su i izlagači kao neizostavan dio festivala sa svojim kućicama i štandovima.

Nositelj projekta je cirkuska udruga Cirkultura iz Samobora. Program festivala podržan je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zagrebačke županije, Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora.

Festival podržavaju PU Samobor, Komunalac Samobor i Samoborski muzej.

Cu'fusek / GKS - Dječji odjel, DV Izvor.

Program festivala medijski prati Radio Samobor.

Program je besplatan, uz "obaveznu" donaciju u šešir.

Svi pod mus na Cu'fus!

T.I.

 

Najava 12. CU'FUS-a - samoborskog Cirkuskog uličnog festivala

Arhiva 2023

2024

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002