30.01.2004.

Preveliko zaduživanje Poduzetničkog centra Samobor

Smijenjen Miljenko Bošković

Preveliko zaduživanje Poduzetničkog centra Samobor

28. siječnja održana je konferencija za medije članova Skupštine Poduzetničkog centra Samobor, na kojoj su obrazloženi razlozi smjenjivanja dosadašnjeg direktora Poduzetničkog centra Miljenka Boškovića.

Samoborski gradonačelnik i predsjednik Skupštine Žarko Adamek rekao je kako se Skupština nije slagala s načinom poslovanja Uprave na čelu s Boškovićem, te je u prvi plan stavio preveliko zaduženje društva. Adamek je konstatirao da je neuobičajeno za trgovačko društvo da se većina plaćanja obavljala u gotovini i dodao da postoji sumnja o potpisivanju štetnih ugovora o kojima će se naknadno izjasniti Državno odvjetništvo. Za vršitelja dužnosti direktora Poduzetničkog centra imenovan je Ivan Kumar, koji će imati i dva savjetnika – Slavka Miloša, koji će pomoći u financijskoj konsolidaciji društva i Antuna Dubravka Filipca, koji će pomoći u organizacijskom dijelu. Savjetnici će svoj posao obavljati volonterski.

Vršitelj dužnosti direktora Poduzetničkog inkubatora Petar Radovanić smatra nelogičnim da je primopredaja poslovne dokumentacije započeta još 7. siječnja, a još uvijek nije završena. Radovanić je naveo da dugovi Poduzetničkog inkubatora iznose 300.000 kuna i da ne vidi načina kako bi se oni mogli podmiriti iz vlastitih prihoda.

- Problem je i to što uz račune ne postoji specifikacija, a nemam niti podatke o raspisanim natječajima za investicije veće od 20.000 kuna - dodao je Radovanić.

Predsjednik Nadzornog odbora Poduzetničkog centra Berislav Repinec obavijestio je prisutne o smjeni starog Nadzornog odbora i formiranju novog, kojeg će, uz njega, još činiti Željko Koščica i Rudolf Magdić. Repinec je naglasio kako će se aktivnosti Poduzetničkog centra normalno odvijati, bez obzira na smjenu direktora, te je iznio svoje viđenje problema.

- Ukupan dug Poduzetničkog centra i inkubatora iznosi 500.000 kuna, a jedini sigurni prihodi u narednoj godini su oni iz Proračuna Grada Samobora, koji iznose 400.000 kuna - rekao je Repinec.

Neposredno nakon spomenute konferencije medijima se obratio i smijenjeni direktor Miljenko Bošković. On smatra začuđujućim što je smijenjen prije nalaza Državne revizije, za koju je uvjeren da će ga amnestirati krivnje. Bošković je opovrgnuo sve optužbe na svoj račun i istakao kako je evidentno postojala žurba glede njegove smjene što dokazuje i činjenica da se nije čekao izvještaj Državne revizije o mogućim nezakonitostima u poslovanju.

Kako Bošković tumači ostale napade na njega i na poslovanje Poduzetničkog centra, pročitajte u razgovoru koji smo s Boškovićem vodili samo dan prije nego je smijenjen od strane Skupštine.

Mladen Sirovica

 

Preveliko zaduživanje Poduzetničkog centra Samobor

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002