19.12.2004.

Predsjednica TZ Općine Sveta Nedelja Ksenija Gabriša o pripremama za Fašnik

70% priprema obavljeno

Predsjednica TZ Općine Sveta Nedelja Ksenija Gabriša o pripremama za Fašnik

Fašnički su dani sve bliže, a ovaj kraj poznat je ne samo po "odlascima u maškare", već i po turističkim priredbama kojima je za cilj privući i maškare iz okolice, ugostiti ih i poneku kunu zadržati na računima ugostiteljskih objekata i poduzeća koja se bave turizmom.

Samoboru se u organizaciji fašničkih povorki prije nekoliko godina priključila i Sveta Nedelja i odmah stekla reputaciju dojmljivog organizatora fašničkih spelancija.

- Fašnik ove godine počinje zaista rano, pa smo se potrudili da što ranije održimo sastanak s predstavnicima mjesnih odbora - naglasila je u razgovoru predsjednica TZ Svete Nedelje Ksenija Gabriša. - Taj sastanak održan je početkom prosinca, pa tako znamo tko će nastupiti na sceni, a tko u koloni. Nagrade smo također rasporedili, dakle znamo što ćemo dati najboljima, a odbori imaju vremena još do kraja prosinca dostaviti svoje detaljne programe.

- Kakav je odaziv na suradnju u usporedbi s prošlogodišnjim Fašnikom?

- Primjećujemo veći odaziv nego je to bio prošle godine, ali to ćemo sa sigurnošću moći potvrditi tek kad istekne rok za prijave na kraju mjeseca. Isto tako smo već razgovarali s ravnateljicama vrtića i škole, kako bi se djeca na vrijeme mogla pripremiti za sudjelovanje na Fašniku, koji počinje zapravo odmah nakon završetka zimskih praznika. Tu još nemamo definiran broj grupa, ali tu informaciju očekujemo također do kraja mjeseca.

- Jesu li već poznata imena izvođača i gostiju na Fašniku?

- Ne bih još sada htjela o tome govoriti, jer to je zasada tajna. Mogu samo reći da su ti pregovori pri kraju, većina je dogovora obavljena. Ako govorimo o brojkama, 70% ukupnog posla oko priprema za Fašnik je odrađeno i dogovoreno.

R.Š.

 
19.12.2004.

Kako se financiraju projekti

Može i privatno kad se hoće!

Konstatacija gradonačelnika Žarka Adameka na sjednici Gradskog vijeća, kad je, braneći prijedlog proračuna, izjavio da Grad Samobor ne može podržavati projekte "potpuno privatnih poduzeća" nije izazvala posebnu pozornost vijećnika, ali je zbog javnosti valja prokomentirati.

Grad Samobor, baš kao i država Hrvatska i Zagrebačka županija itekako podupiru projekte "potpuno privatnih poduzeća". Od onih proizvodnih, do filmskih projekata i knjiga čija su producentska ili izdavačka poduzeća u potpuno privatnom vlasništvu.

Grad Samobor i u Proračunu za 2005. godinu podupire "potpuno privatni" Muzej Marton i, iako netransparentno i bez ikakvog priloženog programa, projekte Pirotehnike Mirnovec.

I ne samo to.

Gradsko Poglavarstvo Grada Samobora je u tijeku proračunske godine, bez ikakvog poziva ili natječaja dodijelilo 40.000 kuna za početak pisanja Znanstveno povijesno - geografske monografije Grada Samobora poduzeću Meridijani d.o.o. Ne ulazeći ovom prilikom u smisao cijelog projekta (o tome će još biti riječi), naglašavamo da su ovom prilikom sredstva ipak dodijeljena "potpuno privatnom poduzeću".

Poduzeće Samoborfest d.o.o. znat će zaštititi svoje interese, a za nadati se je da će u dogledno vrijeme i projekti koje nudimo biti prepoznati od onih koji odlučuju o trošenju novca poreznih obveznika Grada Samobora.

Za poduzeće Samoborfest d.o.o.

direktor

Mirjana Konosić

 

Predsjednica TZ Općine Sveta Nedelja Ksenija Gabriša o pripremama za Fašnik

Kako se financiraju projekti

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002