27.09.2004.

Samoborka se izjasnila pismeno

Jasminka Bjegović: Žaljenje i jamstva

U prošlom smo broju izvijestili o skupu stanovnika Mjesnog odbora kardinala Franje Kuharića, potpisivanju peticije i stavu gradskih čelnika u slučaju Samoborkine izgradnje u Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Drugu stranu u ovoj gradskoj priči zatražila je novinarska ekipa Radio Samobora, te od čelništva Samoborke zatražila službenu izjavu. Umjesto nje, kolege su na postavljene upite dobili odgovore u pisanom obliku.

Iz odgovora koje potpisuje izvršna direktorica Samoborke Jasminka Bjegović, proizlazi da betonara u Ulici Nikole Šubića Zrinskog doista nema građevinsku dozvolu. Samoborka - stoji konkretno u tom dijelu odgovora – ima strategiju dislokacije svojih proizvodnih kapaciteta sa sadašnje lokacije u Zagrebačkoj 32 na lokaciju koja je i predviđena za industrijske kapacitete. Za betonaru o kojoj je riječ imamo prikupljene sve potrebne suglasnosti, te je izdavanje lokacijske dozvole u tijeku i očekuje se ovih dana. Na pitanje što Samoborka može učiniti da se smanji buka i prašina koju stvaraju postrojenja i kamioni, izvršna direktorica Samoborke Jasminka Bjegović odgovara da je riječ o prostoru koji je bio pripreman za proizvodnju. Svaka priprema zemljišta, pa i u gradnji privatnih kuća zahtijeva rad strojeva, što izaziva buku. Cijeli prostor će u konačnici biti asfaltiran, uređen, a sama proizvodnja je, da tako kažemo, “zadnja riječ tehnike” - potpuno automatizirana i opremljena svim sustavima za čist i optimalan rad, piše između ostalog u odgovoru.

U Samoborki još smatraju da ne postoji problem na relaciji Grad Samobor – Mjesni odbor - Samoborka koji se ne može riješiti. Samoborka će se – navodi Jasminka Bjegović uz izražavanje žaljenja zbog nastalog incidenta – do krajnosti uklopiti u zakonske okvire uz uvjerenje da će ovaj problem uskoro biti stvar prošlosti, a budućnost okrenuta čistoj i regularnoj proizvodnji, jer Samoborka želi sa svojim sugrađanima razvijati Samobor kao zajednički prostor za kvalitetan život – stoji na kraju Samoborkinih odgovora.

Na sastanku koji je u ponedjeljak održan u Gradu, gentlemanski je dogovoreno da se promet kamiona iz Ulice Nikole Šubića Zrinskog prebaci na novoizgrađenu alternativnu cestu prema Trgovačkom centru Era. O tome su se sporazumjeli Grad Samobor, Županijska uprava za ceste, jer je i u ovom slučaju riječ o županijskoj prometnici, zatim predstavnici Vijeća mjesnog odbora i korisnici ceste. Ne bude li se to poštivalo, morat će se postaviti znak zabrane prometa za kamione Ulicom Nikole Šubića Zrinskog – rekao nam je gradski komunalni pročelnik Željko Kovačić. Bilo kakvo ograničenje prometa ne bi došlo u obzir, jer s tim imamo loša iskustva – poručio je još Kovačić.

E.K.-R.Š.

(Radio Samobor)

 

Samoborka se izjasnila pismeno

Arhiva 2004

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002