Momčadi klubova s područja Samobora spremno ulaze u novu sezonu

Bilo bu veselo i napeto...

Momčadi klubova s područja Samobora spremno ulaze u novu sezonu

Nakon provedenih priprema i konsolidacije svega što je potrebno za novu sezonu, momčadi nogometaša samoborskih klubova više-manje spremno dočekuju nove nogometne prvenstvene izazove. Momčadi klubova raspoređene su u gotovo sve stupnjeve natjecanja, s time što je perjanica kvalitetete NK Samobor, koji će se svojom seniorskom momčadi imati nastupe u 3. NL - centar (četvrti stupanj natjecanja).

U najstarijem samoborskom sportskom kolektivu sve je podređeno želji da se u novom prvenstvu napravi iskorak prema još značajnijim rezultatima. Koliko je to i realno za očekivati, pokazat će prvenstvena nadmetanja. Ostaje dojam da čelništvo kluba, baš kao i struka, čvrsto stoje na travnatom terenu i ne iskaču s nerealnim izjavama. Svi su jedinstveni u tome da treba osvojiti mjesto na ljestvici koje će garantirati daljni ostanak u ovom zahtjevnom stupnju natjecanja. To je, bez sumnje, moguće ostvariti, iako će svaka utakmica biti velik izazov. Samobor svojom tradicijom i kvalitetom momčadi kojom raspolaže može ostvariti zacrtane i postavljene ciljeve i planove. Ipak, treba pričekati razvoj na travnatom terenu.

Sigurno će "gusto" biti i u natjecanju JŽNL, gdje će se s područja Samobora natjecati četiri kluba. Na neki način starosjedioci su Bregana, Rakov Potok, Zrinski (Farkaševac), a tu je i novak u ligi, momčad Klokočevca, koja je kao prvak 1. ŽNL - zapadna skupina stekla mogućnost nastupa u JŽNL. Bregana sigurno ima igračkog potencijala za vrh ljestvice, a hoće li tako i biti, vidjet ćemo.

Zrinski iz Farkaševca ima priliku popraviti ipak nešto lošiji dojam iz prošlog prvenstva. U infrastrukturu su uložena značajna sredstva, tako da sada centar Široki Grm može biti primjer uspješnog ulaganja sredstava u sportske terene. No, treba to momčad seniora, koja je nakon Davida Kižlina dobila novog trenera u Mladenu Vlahoviću, i potvrditi svojim rezultatima.

Rakov Potok je već standardan u JŽNL, sa solidnim rezultatima. Hoće li u novoj sezoni imati mogućnosti za nešto više? Odgovor ćemo saznati tijekom nastupajuće sezone.

Nekako se ponajviše očekuje od momčadi Klokočevca. Puno se dobroga u toj sportskoj sredini događalo u natjecateljskoj stanci, tako da će klub u cjelini, a time i seniorska momčad, dobiti novu dimenziju. Trener Murić i čelništvo kluba zaista su napravili mnogo, a sve to trebalo bi imati potvrdu na igralištu u prvenstvenim nadmetanjima.

Novi član 1. ŽNL - zapadna skupina je momčad Samoborskog Otoka, koja je osvajanjem naslova prvaka 2. ŽNL - zapadna skupina stekla mogućnost nastupa na zahtjevnijem stupnju natjecanja. Neće im biti lako, jer se radi ipak o nečem višem od rekreativnog nogometa. Entuzijazam je tu, ali on nije i jedini čimbenik u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Bilo kako bilo, svaki od klubova s područja Samobora s optimizmom gleda u svoju nogometnu natjecateljsku sutrašnjicu. Treba vjerovati da nogomet na području Grada donosi nagovještaj kvalitetnog "buđenja". Tko će, kako i gdje završiti pokazat će rezultati.

Sve u svemu, vrijedi vjerovati u uspješnost njihovih nastupa, a time i rezultata.

F.S.G.

A bilo bu i "gusto"...

Ova bi nogometna sezona mogla biti jedna od najuzbudljivijih do sada, s obzirom da nas čeka niz susjedskih derbija, klubova koji "žive i rade" na udaljenosti od par kilometara, a čiji su navijači posebno "nabrijani" na susjede.

Samobor i Sava iz Strmca već su minule sezone vodili bitke za prvo mjesto, a sada se zajedno (Sava nakon dodatnih kvalifikacija) natječu u rangu više. Oba kluba iskazuju jasne ambicije, pogotovo Samobor, ojačan novim vodstvom i predsjednikom Mariom Vojvodom, a njihovi bi okršaji mogli privući dodatnu pozornost i interes gledatelja.

Bregana i Klokočevac od ove se sezone natječu u istom rangu. Starija sestra Bregana tu se udomaćila, a Klokočevac, na čelu s agilnim predsjednikom Krunoslavom Vrbančićem i entuzijastičkom upravom, želi pokazati tko je novi "gazda" na sjevernom obodu Grada.

Sve je to za naš nogomet dobro, konkurencija gradi novu kvalitetu, iz igrača i klupskih uprava izvlači ono najbolje, a sve će, u konačnici, rezultirati i povećanim interesom gledatelja.

 

Bilo bu veselo i napeto...

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002