01.12.2022.

Krunoslav Vrbančić, predsjednik NK Klokočevac

Razvijamo i gradimo infrastrukturu, ali i natjecateljski pogon

Krunoslav Vrbančić, predsjednik NK Klokočevac

Nogometna polusezona je završila za sve, pa tako i za klubove Jedinstvene županijske nogometne lige. Novajlije u ovom rangu natjecanja, ekipa Klokočevca, završila je na 14. mjestu, a, prema prikazanoj igri, mogli su biti i daleko bolje plasirani. No, plaćen je danak neiskustvu pa se u klubu nadaju boljim rezultatima u nastavku natjecanja.

Vidljivi su i znatni pomaci u organizaciji kluba i klupskoj infrastrukturi, a svoje nam je dojmove o minuloj fazi natjecanja iznio predsjednik Krunoslav Vrbančić.

Ova nogometna polusezona je završila. Kako su se klub i igrači snašli u novoj ligi?

S novom sezonom ušli smo i u novi rang natjecanja i tu uvijek treba određeno vrijeme da se priviknete, jer Jedinstvena županijska nogometna liga svakako je jača od dosadašnje. Igrači su isti, njihov pristup utakmicama je također ostao isti, ali se u ovoj ligi dozvoljava puno čvršća i grublja igra pa nam je trebalo par kola da shvatimo kako se, na primjer, faul više ne tretira jednako kao u Prvoj županijskog ligi. Sada suci samo mašu i ne osvrću se na manje prekršaje. Trebalo nam je nekoliko početnih utakmica da to prihvatimo.

Niste ni očekivali borbu za vrh tablice...

Cilj svakog sportskog kluba je i viši rang natjecanja. No, s financijama s kojima raspolažemo, i klubu i upravi najvažnije je održati stabilnost kluba i kontinuitet natjecanja.

NK Klokočevac veliku brigu vodi i o mlađim uzrasnim kategorijama. Jeste li zadovoljni brojnošću mladima i njihovim rezultatima?

Da, naša škola nogometa ide svojim pravim tijekom. Sada smo brojčano i natjecateljski narasli na oko 220 članova. Naravno, nisu svi uvijek na raspolaganju, ali situacija je jako dobra.

Kakvo je stanje u upravi kluba? Imate li potrebnu podršku?

Tu nema problema. Oko mene su redom ljudi koji organizacijski jako dobro surađuju, dijelimo zadatke i tako rasterećujemo jedni druge. Funkcije su podijeljene prema mogućnostima, sve s ciljem nesmetanog djelovanja kluba.

Kakvo je stanje s infrastrukturom? Puno se napravilo, ali se radovi nastavljaju...

Trenutno se radi dodatna nadstrešnica, koja nedostaje da se pokrije otvoreni dio oko stepenica prema prostorijama kluba, čiji trošak smo većim dijelom pokrili uz donatore. Također, od većih investicija uložili smo u nužno dizanje stupova i zaštitnih mreža. Nije bilo lako, ali nekako krpamo kraj s krajem.

Što očekujete u nastavku natjecanja? Prate li vas financijski dovoljno Samoborski športski savez i Grad Samobor?

Tu je stvar uvijek jasna. Bez pravih financija nema ni pravog sporta, odnosno sportskih rezultata. Svaka domaća utakmica ili odlazak na gostujuće utakmice koštaju. Tu su grijanje, struja, prijevoz, uređenje igrališta i ostala infrastruktura, za koju bismo trebali imati i adekvatno sufinanciranje od Grada preko Saveza. Očekujemo da će se, konačno, provesti kvalitetna kategorizacija klubova i uspostaviti kvalitetni kriteriji ne samo unutar nogometa, već i unutar cjelokupnog samoborskog sporta.

Sada se rade planovi za sljedeću godinu. Hoće li Športski savez, a preko njega i svi sportski klubovi, uspjeti osigurati više novca za sport? Kakve su projekcije?

Tu moram pohvaliti Grad, jer je već došlo do jednog rebalansa, koji nije bio prevelik, ali se pokušalo pomoći svim klubovima.

Koliko konkretno se to financijski odrazilo na Vaš klub?

Jedan dio smo dobili iz rezerve od prošlog plana, a kroz zadnji rebalans dobili smo dodatni mali poticaj. No, žalosno je što smo, kad pogledate sva ta ulaganja, financijski bolje stajali unazad godinu ili dvije, a imali smo dvije selekcije manje i sve je bilo puno lakše. Ovaj rang natjecanja je skuplji, putovanja su dulja, a troškovi službenih osoba, suca i delegata, također su sve veći.

Što biste, za kraj godine, poručili svojim igračima, navijačima, sponzorima, donatorima i prijateljima kluba?

Zaista zahvaljujem svima, svim sponzorima, dobrim dušama i natjecateljima na zajedništvu i sinergiji u "borbenom" dijelu, na njihovom velikom doprinosu za klub, jednako kao i vodstvu Samoborskog športskog saveza i Grada Samobora. Svima želim sretne i blagoslovljene blagdane i uspješnu sljedeću godinu.

Robert Škiljan

 

Krunoslav Vrbančić, predsjednik NK Klokočevac

Arhiva 2022

2024

2023

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002