20.06.2012.

Trener Zrinski Tehnoventa o uspješnoj sezoni kluba i daljnjim planovima

Pokušati vratiti stari sjaj Zrinskog!

Trener Zrinski Tehnoventa o uspješnoj sezoni kluba i daljnjim planovima

Završila je uspješna sezona za nogometaše Zrinski Tehnoventa. Igrači iz Farkaševca, predvođeni trenerom Denisom Murićem, završili su sezonu u 1. županijskoj ligi na trećem mjestu (18 pobjeda iz 30 susreta, gol razlika 81:30), a kao šlag na tortu "sjelo" je i osvajanje Kupa NS Samobor (pobjeda protiv TOP–a 1:0). Jedan od najmeritornijih za ocjenu sezone je upravo mladi stručnjak (32 godine) Denis Murić, koji je uletio na klupu Zrinskog kada još mnogi njegovi vršnjaci aktivno igraju.

Kako je počela priča u Zrinskom?

Moja priča vezana za Zrinski počinje u sezoni 2003./2004., kada sam bio aktivan igrač seniorske momčadi sve do 2009. S obzirom na težu operaciju Ahilove tetive logičan slijed je bio okrenuti se radu s mladim uzrastima. Kao trener u NK Zrinskom radim u omladinskoj školi od 2006. godine, tako da je to normalan splet okolnosti. Nakon raznih selekcija u klubu, uprava mi je ponudila da se okušam sa seniorima. Odlučio sam prihvatiti taj izazov, iako sam u tom trenutku bio možda i najmlađi trener u ligi.

Na kraju jeseni peto mjesto, a završilo se na trećem, uz osvojeni prvi trofej. Rekli bi, nije loše za početak!

Na prvu bi se moglo reći da nije loše za početak, ali ostaje vječno pitanje da li smo mogli bolje. Osobno smatram da je moglo biti bolje, ali uzmimo u obzir da je momčad bila sastavljena od dosta mladih i neiskusnih igrača, a prosjek momčadi je 24 godine. Može se reći da oni u određenim situacijama nisu adekvatno reagirali. Sukladno tome, cijele sezone imali smo dosta uspona i padova i na kraju moramo biti zadovoljni ostvarenim. Ipak, treće mjesto i osvojen kup NS Samobor nije za podcijeniti.

Koji su igrači iznijeli teret sezone? Ima li pojedinaca koji su iskakali?

Nogomet je momčadski sport i ne bih htio izdvajati nekoga. Smatram da je svaki pojedinac ugradio dio sebe u mozaik i ovaj naš rezultat u ovoj sezoni. Ne bi bilo korektno nekoga isticati, jer je u svakoj utakmici netko drugi iskočio, a u globalu je momčad vukla kao cjelina. Sve linije su odrađivale svoje zadatke, počevši od vratara pa do zadnjeg igrača na klupi za pričuve. A igrači koji su bili van 18 su odrađivali svoj posao na tribini s navijačima i smatram da je to također bila naša snaga u sezoni. Tu je i dugačka klupa te podrška sve brojnijih navijača kako je prvenstvo odmicalo kraju. Ako bi već trebalo spomenuti neke pojedince, moram istaknuti pomoć dvoje ljudi. To su fizioterapeut Matija Kukor, koji se brinuo za sve igrače i njihove sitne ozljede, i Iva Lulić, koja mi je pomogla kod same fizičke pripreme igrača.

Realno, Zrinski je ponovo jedan od "posloženijih" klubova samoborskog područja. Vraća li se klub na stare staze slave kada je bio prvi klub iza Samobora?

Nadam se da smo na dobrom putu što se tiče seniorske momčadi. Ova sezona nam je pokazatelj da je sve nekako živnulo i procvjetalo oko prve momčadi i vjerujem da ćemo samo nastaviti napredovati i pokušati u predstojećim sezonama dignuti seniorsku momčad na razinu na kojoj nogometni klub Zrinski treba i zaslužuje biti. A ako će to biti prvi klub iza Samobora, nitko sretniji od nas.

Može li Zrinski kvalitetnim izvedbama napasti vrh tablice u nadolazećoj sezoni?

Pokušat ćemo u nadolazećim sezonama vratiti stari sjaj Zrinskog, a ako će biti mogućnosti i izdignuti se na sam vrh. Iako smatram da pravi rezultat ne može doći preko noći i da za to treba pola ili cijeli olimpijski ciklus.

Što je s mogućim odlascima ili osvježenju kadra za sljedeću sezonu?

Netom po završetku sezone nitko od igrača nije mi posebno naglasio da će napustiti klub, ali, s obzirom na ljetni prijelazni rok u kojem igrači mogu slobodno mijenjati sredinu, uvijek postoji mogućnost odlazaka i dolazaka. Osobno bih volio da ostanemo svi zajedno i da uspijemo dovesti dva, tri nova igrača kao pojačanja, da se malo promijeni krvna slika i zaoštri konkurencija u svim linijama.

Koje su vaše osobne ambicije? Nerijetko se Vaše ime spominje u samoborskim nogometnim krugovima.

Već sam spominjao olimpijski ciklus, a to znači da se vidim u klubu naredne dvije do tri sezone. Najmjerodavnija će biti uprava kluba kada im podnesem izvještaj za proljetni dio pa ćemo vidjeti jesu li zadovoljni do sada učinjenim.

Matija Milić

 

Trener Zrinski Tehnoventa o uspješnoj sezoni kluba i daljnjim planovima

Arhiva 2012

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002