12.02.2024.

Sad je več i največim optimistima jasno - Starogradska ne bu gotova ni do jeseni

Dečki, se ih tužite, a pogotovo Nju!

Ovo oko Starogradske traje i traje...

Siromakima iz Ruda, Rudarske drage, Smerovišča i Gornjega kraja se to skupa ide, kak bi rekli, a da budemo pristojni, se više na živce. Nekima oni pomalo i pucaju...

Delat i vu školu ideju prek Otruševca, onima kaj posel u tom kraju pokušavaju održat (restorani, izletišta, birtije...) promet je opal i više od pol...

Si se, narafski, pitaju: ko je kriv?

I ja sam iz toga kraja, znam ljude, dobri smo si, pa im bum probal pomoči.

Dečki, ko prvo, poglečte si tablu na kojoj se piše (ili bi trebalo pisat). Zabijena je na stup, tam dole, na početku Starogradske. Evo vam i slika. Dobro, vidli ste ju i vi, al morti niste dobro fpučeni u problem. Ono u kaj ste sigurni, ono kaj na toj tabli piše, a kaj dobro znate i na svojoj koži osečate, je da je se skupa trebalo bit gotovo još prošlo leto, do 30. lipnja.

Ali, interesantsno je ono kaj na toj ploči ne piše. A moralo bi.

Prema Zakonu o gradnji, koji je Hrvatski sabor donesel 6. prosinca 2013. godine (članak 134., stavak 4), "Gradilište mora biti označeno pločom koja obvezno sadrži ime, odnosno tvrtku investitora, projektanta, izvođača i osobe koja provodi stručni nadzor građenja, naziv i vrstu građevine koja se gradi, naziv tijela koje je izdalo građevinsku dozvolu, klasifikacijsku oznaku, urudžbeni broj, datum izdavanja i pravomoćnosti, odnosno izvršnosti te dozvole, datum prijave početka građenja...".

Sega toga na tabli nema. Tu se ne zna ni ko dela, ni ko to kontrolira, ni kad bu, zapraf, gotovo...

Piše vu tem Zakonu još toga o gradilištima.

Na primjer: "Gradilište mora biti osigurano i ograđeno radi sigurnosti prolaznika i sprječavanja nekontroliranog pristupa ljudi na gradilište, a ograđivanje gradilišta nije dopušteno na način koji bi mogao ugroziti prolaznike."

Da se ne bi nekomu nekaj pripetilo.

Jel to tak kak treba biti, po Zakonu, i u Starogradskoj?

Naravno da ni. Čeka se da neko opadne v rupu, da nekomu, nedajbože, nemre na vreme dojt Hitna ili da nekomu konačno krepa posel.

I, kaj napravit?

Ja vam bum rekel, a, verujte, imam iskustva z bitangama koje su, igrom izborne matematike i zajebancije, zasele vu magistrat.

Ovak, prvo: nek se jen ili više vas sedneju i napišeju kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Inače, kaznena prijava je obavijest državnom odvjetniku o postojanju osnovane sumnje da je određena osoba počinila u Zakonu propisano kazneno djelo. Zbog očiglednog protuzakonitog postupanja možete tužit nesposobnu gradonačelnicu Škrobot (kaj preporučam) ili nepoznatu osobu (budući da na prijespomenutoj tabli niš konkretnoga ne piše).

Dobro, znam kaj si mam mislite - ono kad počne Turudić Škrobotici "di si lipa", a ona njemu "di si radosti", s prijavom si morete rit obrisat.

No, trebalo bi probat.

Drugo, oni kaj misliju da im zbog očiglednog kršenja Zakona trpi posel, nek slobodno, ko građani, tužiju Grad Samobor, i/ili Škroboticu i nek si iz te parnice nadoknadiju štetu.

Evo, ja sam svoje rekel.

Jen dan dojdem k vami na gemišt.

Ak ne zapadne sneg.

Robert Škiljan

 

Sad je več i največim optimistima jasno - Starogradska ne bu gotova ni do jeseni

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002