10.03.2024.

Na službenim mrežnim stranicama Grada Samobora već nas godinama pozdravljaju nepriličnim i nepismenim pozdravom

Gospodo, nije DOBRODOŠLI, nego DOBRO DOŠLI

Na službenim mrežnim stranicama Grada Samobora već nas godinama pozdravljaju nepriličnim i nepismenim pozdravom

Od kada su oni vražji Amerikanci zmislili interneta, to se po svetu proširilo ko kuga, skupa s pripadajućim virusima.

Neki su (oni pametniji) to iskoristili za širenje posla i dodatnu zaradu, oko te su se vražje stvari zmišljavali i novi poslovi, bila je to lepa prilika za predstavit se (osobno i prek posla) celom svetu i svima reč ko si, kaj si i kakve su ti nakane.

Oni gluplji toga su interneta lepo iskoristili za još se več posrat po sebi, svojem poslu, svojem zavičaju i šire.

Jedni od tih (ovih drugih) smo i mi Samoborci.

Več par let nas i službene internetske stranice Grada Samobora pozdravljaju s "Dobrodošli u Samobor", kaj je i osnovnoškolcima jasno da je to - krivo.

Daklem, ne piše se "dobrodošli", nego "dobro došli". Znači, razdvojeno. Skupa se piše, na primer primera, "dobrodošlica". Ali, to ni to.

I tak taj nepismeni "pozdrav" lepo sramoti celi grad i sve nas Samoborce. I pismene i nepismene. I sramoti nas i globalno i lokalno.

Podsjećam da u Samoboru djeluje lepi broj "kulturnih ustanova" i "djelatnika u kulturi" s pripadajućim diplomama, imamo tu čak i one diletante iz Matice hrvatske, ali niko da bi "telefoniral gore" i "prijavil kvar".

Jer, oni kaj delaju u "uredu gradonačelnice" sediju jedni na drugima, bave se budalaštinama (fejsbukom) i glancanjem imidža drugarice doktorice, a, očito, među njima nema nikoga koji je ovladao osnovama hrvatskog jezika.

E, sad, zakaj taj nepismeni pozdrav gledam več par let i javljam se tek sad?

Prvo, čekal sam da na problem ukaže neko iz prijespomenutih "kulturnih institucija" ili "Matice nepismene", al niš od toga.

Drugo, od sutra, 11. ožujka, u samoborskoj knjižnici počinje projekt Volim hrvatski, koji se provodi tijekom Dana hrvatskog jezika.

Razmete? Nek, za početak, oni koji "vole hrvatski" upozore one koji ga, očito, "ne vole" i nek popraviju nepismeni šlamperaj.

Mene ionak niko ne posluša.

I treće, u utorak, 12. ožujka, na tribini POU Samobor gostuje ženstveno nepismena drugarica - gazdarica Grada Samobora Petra Škrobot, a naziv tribine je više nego znakovit: "Žene pokretači promjena".

Evo prilike da, čim prije, ili bar do te tribine, imenovana promijeni skandalozno nepismeni pozdrav na službenim mrežnim stranicama Grada Samobora.

Bio bi to skromna, ali lijepa najava skorih promjena, u kojima se očekuje da aktualnoj nepismenoj ekipi Samoborci konačno vide repa.

Robert Škiljan

 

Na službenim mrežnim stranicama Grada Samobora već nas godinama pozdravljaju nepriličnim i nepismenim pozdravom

Arhiva 2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002