04.12.2018.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug proslavio 70 godina rada

Znaju i mogu puno, a traže samo priliku

Na sam Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, Centar za odgoj i obrazovanje Lug velikom je svečanošću u Bunkeru obilježio 70 godina rada. U goste su im, osim obitelji i prijatelja korisnika centra, stigli i pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu politiku Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, savjetnica u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Vesna Mužina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, predstavnici susjednih gradova i općina te ravnatelji i kolege iz centara i domova za socijalnu skrb te udomitelji i donatori. Sve ih je najprije pozdravila ravnateljica Centra Lug Katarina Špehar Fiškuš te zahvalila svima, a posebno djelatnicima centra, koji svakodnevno brinu da štićenici ove ustanove dobiju potrebnu skrb i obrazovanje te tako razvijaju svoje potencijale u skladu s mogućnostima.

Riječi pohvale i zahvale za rad i brigu za korisnike centra uputili su i uvaženi gosti, uz obećanje da će sa svih razina nastaviti pomagati rad Centra Lug te rješavati eventualne teškoće s kojima se susreću u radu, sukladno svojim ovlastima.

Svi su, nakon uvodne pjesme malog muškog zbora, s nestrpljenjem iščekivali novu predstavu koju su s voditeljima uvježbali korisnici Odjela radnih aktivnosti. Uvijek aktualni, izveli su čuveni mjuzikl Jalta, Jalta, kojim su, malo je reći, oduševili brojnu publiku. Još jedna je to njihova predstava kojom se mogu ponositi i koju bi trebali izvoditi tijekom godine, da pokažu i drugima što sve znaju i mogu.

Ostatak aktivnosti i život u Centru Lug prikazan je i kroz kratak film, u kojem sami korisnici opisuju svoju svakodnevicu. I tužne priče postaju manje bolne u Lugu, u kojem su prihvaćeni s razumijevanjem i u kojem, uz stručnu rehabilitaciju, mogu iskusiti život i društvo u njegovoj punini.

Na kraju su folkloraši iz Luga zaplesali tradicionalne samoborske plesove te prigodnom pjesmom zaželjeli svima sretan Božić, u čemu su im se zdušno i s veseljem pridružili i gosti.

Druženje je nastavljeno uz razgledavanje izložbe njihovih proizvoda, božićnih ukrasa i uporabnih predmeta koje su ove godine napravili te, naravno, uz prefine slastice koje su većinom i sami pripremili sa svojim kuharicama.

M.K.

 

Centar za odgoj i obrazovanje Lug proslavio 70 godina rada

Arhiva 2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002