05.09.2017.

Rekordan broj natjecateljskih ekipa na 18. Svetonedeljskoj fišijadi

Najviše se razveselila Vesela ekipa

Svetonedeljska fišijada svojim je 18. izdanjem još jedanput potvrdila da je prerasla lokalni okvir i potvrdila da je postala prepoznatljiva turistička prireba na razini Zagrebačke županije, pa i šire. Na to ukazuje odaziv natjecatelja iz više hrvatskih regija, ali i zainteresiranost publike i medija za ovu turističko-kulinarsku zabavnu manifestaciju.

Odlično raspoložene natjecateljske ekipe i brojni posjetitelji uživali su u cjelodnevnom programu na 18. Svetonedeljskoj fišijadi održanoj u nedjelju, 3. rujna, na obali jezera Rakitje.

U odličnoj i opuštenoj zabavi i druženju, fiš je spravljalo ukupno njih 40.

Prema pravilniku o ocjenivanju fiša i tročlanom ocjenjivačkom sudu, u sastavu Josip Kos kao predsjednik te Josip Kožul i Denis Špoljarić, ocjena okusa fiša presudila je u ukupnom zbroju bodova između prvog i drugog mjesta za najbolji fiš. Tako je najbolji fiš prema ocjenjivačkoj komisiji skuhala Vesela ekipa iz Donjeg Miholjca, u sastavu Drago Peroković i Tomislav Majdenić s ukupno 87 bodova, a drugoplasirani fiš s osvojenih 82 boda bio je fiš paprikaš ekipe Fishbone iz Novaka, u sastavu Marko Sauerbrunn i Darko Pavor, a za treći najbolji fiš, s 80 bodova, proglašen je fiš ekipe Valtec - stara preša iz Svete Nedelje i Harmice, u sastavu Tomica Švager i Marijan Jakševac.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su bogatima nagradama: peharima i medaljama, poklonima glavnog sponzora Svetonedeljske fišijade Limarije Sebastijan te Vinarije Kurtalj i poklon bonovima Hotela Santiny i Kampa Zagreb.

Nagrade su im dodijelili gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, direktor tvrtke Svenkom Dalibor Jakopec te vlasnik sponzorske vinarije Drago Kurtalj.

I ove godine organizatori 18. Svetonedeljske fišijade dodijelili su i nagradu za najsimpatičniju natjecateljsku ekipu, koja je pripala Udruzi gluhih Zagrebačke županije - Samobor.

Publiku je, kao i obično, sjajno zabavljao voditelji Davor Dretar – Drele, a odličnoj atmosferi pridonio je i Tamburaški sastav Vinski brati.

Glavni fiš majstori, Stjepan Ladović i Branko Dekanić, nisu se odvajali od velikog 600-litarskog kotla iz kojeg je besplatno podijeljen fiš posjetiteljima. Uz fiš paprikaš nudio se i šaran na rašljama po promotivnim cijenama.

Kuburaško društvo Gromovnik svojim gromoglasnim pucnjevima iz kubura označio je početak kuhanja fiša, a uz sve to moglo se birati i iz ponude suvenira te domaćih kolača na promotivnim štandovima.

U sklopu 18. Svetonedeljske fišijade Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje održala je i prezentaciju opreme i vozila.

Organizatori manifestacije bili su Turistička zajednica grada Svete Nedelje i ŠRD Rak Rakitje, a pokrovitelji Zagrebačka županija, Grad Sveta Nedelja i tvrtka Svenkom.

I.H.

Fotografije: FOTOKLUB KLIK

 

Arhiva 2017

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002