12.02.2017.

Izabrani najbolji u sportu Grada Samobora u 2016.

Nagrade najboljima i najzaslužnijima

Samoborski športski savez bio je organizator svečane dodjele nagrada i priznanja najboljim sportašima i djelatnicima u sportu Grada Samobora u 2016. godini, koja je u petak, 10. veljače, održana u dvorani kina, koju su gotovo u potpunosti ispunili naši mladi i nadareni sportaši u pratnji svojih trenera i stručnih timova.

Stručni žiri imao je itekako težak zadatak da među 4 400 aktivnih sportaša, 2 700 djece i 600 rekreativaca, koji su kroz 30 sportova i 72 udruge okupljeni u velikoj sportskoj obitelji pod kapom Samoborskog športskog saveza, izaberu one najbolje.

Čestitke i zahvale na postignutim rezultatima tijekom prošle godine najprije su im uputili predsjednik SŠS-a Miro Kelečić i gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak, koji su zatim, uz predsjednika Gradskog vijeća Branimira Šiljka, zamjenika gradonačelnika Željka Stanca, zamjenicu predsjednika Gradskog vijeća Maju Gračanin, pročelnika Juru Horvata, potpredsjednike SŠS-a Dragutina Marovića i Davora Cipeka, potpredsjednika Skupštine Zagrebačke županije Marija Vlahovića, pomoćnika glavnog tajnika HOO-a za lokalni sport Sinišu Krajača, izbornicu stolnoteniske reprezentacije s invaliditetom Mirelu Šikoronju Ivančin, predsjednika Hrvatskog karate saveza Stjepana Čelana, predsjednika NO Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslava Šafranića, predsjednika NO SŠS-a Vladimira Šujstera, potpredsjednika Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Borisa Makaruna i članove Izvršnog odbora SŠS-a, dobitnicima uručili zaslužene nagrade i priznanja u 17 kategorija.

Krenimo redom: najbolji sportski trener Grada Samobora u 2016. godini je Darijo Gaća iz RK Rudar, najbolji sportaš veteran je Antun Laušin iz Sportskog autokluba Samobor, čak 3 kluba obilježila su u 2016. svoje velike obljetnice – Karate klub Samobor i Nogometni klub Galgovo proslavili su 40 godina rada, a Gimnastički klub Samobor 20 godina, dok je priznanje za najboljeg sportskog djelatnika primio Dragutin Marović iz Motocross kluba Marović.

Najperspektivniji mladi sportaši u prošloj godini su karatistica KK Samobor Nika Jelen i Tomislav Dömötörffy iz Judo kluba Profectus Samobor, ženska ekipa Gimnastičkog kluba Samobor, a najuspješniji u kategoriji učeničkog sporta bili su Ema Vukadin i Mihael Trčak. Posebna priznanja za odlične sportske rezultate primili su tenisač Nikola Bašić i gimnastičarka Rebecca Kenda.

Dodijeljena su i posebna priznanja za organizaciju humanitarnih akcija, u čemu su se posebno iskazali Klub cestovnog i planinskog trčanja sa svojom akcijom "Velika srca trče", kojom je za Udrugu nova budućnost prikupljeno 32.232 kune, te tajnica našeg saveza Marijana Radek, koja je inicirala veliku akciju "Sportsko srce Samobora", tijekom koje su samoborski sportaši prikupljali hranu i potrepštine za 95 samoborskih obitelji. Priznanje za organizaciju najveće sportske manifestacije u gradu, a to je bio Grand Prix Croatia, primio je Karate klub Samobor.

Sportaši i sportski djelatnici odužili su se i gradonačelniku Beljaku, kojemu je uručeno posebno priznanje za razvoj i unapređenje sporta Grada Samobora. Zahvala mu je to za dugogodišnje napore koje on i njegovi suradnici čine za razvoj sporta u našem gradu, kao i za prepoznavanje važnosti bavljenja mladih sportom u cjelini.

Sportašice Orijentacijskog kluba Japetić, ekipne državne prvakinje u štafeti već četvrtu godinu zaredom, najbolja su ženska sportska ekipa, a u istoj kategoriji titulu najboljih ponijeli su i ove godine rukometaši Rukometnog kluba Rudar, koji su ostvarili plasman u Premier ligu.

Na kraju svečanosti nagrade su dodijeljene i našim najboljim pojedincima.

Pavao Jozić, hrvatski reprezentativac u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, 1. na svjetskoj juniorskoj rang listi ITTF-a, član STKI Synergia Samobor, najbolji je sportaš s invaliditetom Grada Samobora.

Karatistica Ana Lenard vjerojatno više ni ne može pobrojati sve nagrade i priznanja, a i prošle je godine, posve zasluženo, bila najuspješnija sportašica Grada Samobora.

Njezin kolega po sportskim rezultatima, vratar Rukometnog kluba Rudar Luka Bumbak, proglašen je našim najboljim sportašem. Luka je u ime svih nagrađenih kratko, ali emotivno i s veseljem, zahvalio ponajprije na priznanjima i nagradama koje su dobili, a zatim svim samoborskim sportašima poželio prije svega puno zdravlja i još više uspjeha u godini koja je pred njima.

U čast svih sportašica i sportaša Grada Samobora nastupili su Plesna skupina Point, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić i Plesni klub Balans, a kroz prigodan film prikazano je i 12 mjeseci sporta Grada Samobora u 2016. godini.

Uz čestitke i želje da se i dogodine nađu na istom mjestu, druženje sportaša i svih prijatelja sporta koji su nazočili svečanosti nastavljeno je uz prigodan domjenak u Maloj dvorani Galerije Prica.

M.K.

 

Arhiva 2017

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002