18.02.2017.

Koncertom grupe Colonia počelo 191. izdanje Samoborskog fašnika

Krenulo veselo i raspjevano

Samoborski fašnik počeo je disati punim plućima i već prve večeri najavio što sve posjetitelji i ljubitelji maskiranja mogu očekivati na samoborskim ulicama od 17. do 28. veljače. Atmosferu na glavnoj fašničkoj pozornici zagrijala je samoborska grupa Rockfeleri, koja je bila samo uvod u sve ono što je slijedilo u prvoj rasplesanoj večeri 191. Samoborskog fašnika. Nakon uvodnog glazbenog dijela svoje maske predstavili su srednjoškolci iz Samobora, i to Srednja strukovna škola, Gimnazija A.G. Matoša, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola te Centar Lug, koji su i ovaj puta pokazali svu raskoš i atraktivnost maskiranja i tradiciju koja se veže uz Samoborski fašnik.

Nakon izbora najboljih maski, uslijedio je vrhunac prve noći Samoborskog fašnika i veliki koncert grupe Colonia. Poznati hitovi, odlična atmosfera, ispunjen Trg fašničkih velikana, potvrdili su da je Samoborski fašnik mjesto dobre zabave i da sve koji dođu u Samobor čeka nezaboravan provod, festival vrhunskih maski i niz lijepih iznenađenja. Colonia je otvorila ovu lijepu maskiranu priču i napravila odličan uvod za vrhunac Samoborskog fašnika, koji će dogoditi u subotu, 18. veljače u 13 sati, kada počinje i službeno otvorenje 191. Samoborskog fašnika, dolazak povorke, nastup SUDAR Percussion Ensemble, predaja ključeva i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Ključeve Grada preuzet će Princ Fašnik, koji će donijeti nove zakone i nove oblike nepostojeće vlasti te vladati punih 12 dana uz pomoć samoborskih likova Srake, Suca i Fiškala.

Subota, 18. veljače, već od od 10 sati donosi nastup dječjih gostujućih grupa: Dječjeg vrtića Tintilinić, Dječjeg vrtića Maksimir, Lee Bićanić, Bambi kidsa, Dječjeg zbora Zagrebački anđeli, Društva naša djeca Osmijeh, Plesnog kluba Point i Dječjeg vrtića Tratinčica, koji će se predstaviti svojim programima za najmlađe i ponovno naglasiti koliko je Dječji fašnik važan za Fašničku Republiku i cjelokupan program koji će se održavati u sklopu 191. Samoborskog fašnika.

Bit će tu i JumpingClay radionice, dječje predstave i radionice u organizaciji Laboratorija zabave, predstave Udruge Antuntun, nastup Mate Grgata i Klape Cromatica, ali i prikazivanje filma Lego Movie, kojeg najmlađi sigurno neće željeti propustiti.

Bogat subotnji program obilježit će i revijalna utakmica između IHK Munje Novi Zagreb i KHL Srake, koja će se održati u 15 sati na klizalištu (bivša Vojarna Taborec) te metlobojom (hokejom s metlama) i kraflingom te boćanjem s demižonima, također na klizalištu s početkom u 15,30 sati. Nakon sportskih aktivnosti glavnu pozornicu okupirat će Plesni studio Bailatino sa svojim plesnim showom, nakon kojeg slijedi nastup stand up komičara iz Studia smijeha, nastup glazbenih bendova te izbor najboljih maski.

Finale subotnjeg programa obilježit će nastup grupe Psihomodo pop powered by Arena Centar, kada se na Trgu fašničkih velikana ponovno očekuje velik broj maskiranih posjetitelja, ali i zaljubljenika u dobre glazbene ritmove. Nema sumnje da će i subotnja večer uz Psihomodo pop donijeti u Samobor vrhunski koncert i osigurati još jednu nezaboravnu noć 191. Samoborskog fašnika.

T.I.

Foto: Edin Tuzlak

 

Arhiva 2017

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002