26.02.2017.

Uspješno završen i deveti dan 191. Samoborskog fašnika

Od dječjih vrtića do Opće opasnosti

Hard rock ritmovi odzvanjali su Trgom fašničkih velikana, a publika je neumorno pjevala uz županjski sastav Opća opasnost i pokazala da jednako dobro reagira na sve žanrove glazbe. Koncert prepun energije svojstven za Opću opasnost prenio se i na posjetitelje 191. Samoborskog fašnika, koji su dočekali subotnju večer i koncert koji je bio vrhunac devetog dana slobodne Fašnike Republike. Različite generacije u svakom su trenutku vjerno pratile i pjevale najpoznatije hitove ovog popularnog slavonskog benda, koji je bio vrhunac još jednog fašničkog dana u Samoboru.

Subota je na Samoborski fašnik ponovno donijela puno zanimljivih događanja, a sve je započelo malo iza 10 sati, kada su se na pozornicu popele dječje gostujuće grupe: Dječji zbor Čarobni zvuci, Dječji vrtić Mali talenti, Dječji zbor Kikići i genijalci, Dječji zbor Medenjaci, Klub mažoretkinja Unity S, Dječji zbor Slavuji te Plesni klub Point i predstavile svoje zanimljive fašničke programe. Paralelno s glazbenim događanjima na Trgu fašničkih velikana, oni malo odvažniji i željni sportskog nadmetanja sudjelovali su u Srakotrku, orijentacijskoj utrci koja je organizirana u suradnji s Orijentacijskim klubom Japetić, a 300 prijavljenih natjecatelja u nekoliko kategorija pokazalo je koliko je Srakotrk važan dio Samoborskog fašnika, ali i da je sportsko nadmetanje nezaobilazan dio programa tijekom trajanja Fašničke Republike.

Subotnje jutro uz glazbeni program i Srakotrk obilježilo je i puno drugih događanja za najmlađe pa su djeca mogla pokazati kreativnost u JumpingClay radionicama, uživati u dječjim predstavama i radionicama u organizaciji Laboratorija zabave, predstavama Udruge Antuntun i u dječjem filmu Anka (Brazilijanka), koji se prikazivao u samoborskoj kino dvorani.

Popodnevni sati bili su rezervirani za one malo starije pa su se na glavnu fašničku pozornicu redom penjali: Kulturno umjetničko društvo Sveti Andrija iz Svete Nedelje, koje je svojim satiričnim igrokazom oduševilo posjetitelje Fašnika i uz puno smijeha održalo svoj program. Zatim je gostujuće nastupe nastavila gusarska grupa iz Župe Dubrovačke, predstavivši u Samoboru svoju bogatu tradiciju maskiranja, da bi atmosferu dodatno svojim nastupom zagrijale trbušne plesačica iz Udruge orijentalnog plesa Zuzana. Poslijepodnevne sate obilježili su nastup benda Kreativni nered i nastup komičara iz Stand up by Studio smijeha, a u 18 sati odličan glazbeno–scenski nastup održala je međunarodna Erasmus grupa Carnival of cultures, u kojoj se 45 mladih iz sedam država Europe predstavilo Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor.

Nedjelja će baš poput subote biti bogata događanjima i odličnim programom. U 10:40 na glavnoj pozornici svoj nastup imat će Dječji zbor Smješak i Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, nakon čega će uslijediti povorka osnovnih škola u kojima sudjeluju osnovne škole Bogumila Tonija, Milana Langa, Mihaela Šiloboda, Rude i Samobor. Poslijepodnevni sati nedjelje rezervirani su za izbor maskiranih obitelji te za Cirkusku udrugu Razbibriga, koja će nastupiti u 13:15 sati. U 14 sati samoborskoj publici predstavit će se Tamburaški sastav Od sumraka do zore, dok će u 15 sati krenuti povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola u kojoj će biti Mjesni odbor Hrastina, Mjesni odbor Celine, Mjesni odbor Rude i Mjesni odbor Podvrh. Nakon povorki uslijedit će kombinacija glazbeno- zabavnog programa u kojem će se izmjenjivati stand up komičari Studija smijeha te Tamburaški sastav Od sumraka do zore, koji će svojim glazbenim nastupom i zaključiti 10. dan 191. Samoborskog fašnika.

Uz bogat program na glavnom fašničkom trgu, nedjelja opet donosi puno zabave na Trgu Srakinih mališana pa najmlađe očekuju JumpingClay radionice, dječje predstave i radionice u organizaciji Laboratorija zabave, predstave Udruge Antuntun, filmska matineja u kino dvorani, dok će glazbenim nastupom sve prisutne zabavljati Mate Grgat i Klapa Cromatica.

T.I.

 

Arhiva 2017

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002