19.02.2017.

Prva fašnička subota protekla je u znaku Dječjeg fašnika i popularnog zagrebačkog benda

Gradinačelnik predao ključ, a Psihomodo zagrijao srca

Bogat subotnji program drugog dana 191. Samoborskog fašnika obilježila su mnogobrojna događanja, velik broj maskiranih likova, ali vrhunac su bili službeno otvorenje, proglašenje Fašničke Republike i veliki koncert Psihomodo popa na Trgu fašničkih velikana. Poznati hitovi ovog kultnog hrvatskog rock sastava ugrijali su atmosferu na Trgu, ali i pokazali da Samoborci prepoznaju prave glazbene vrijednosti i da ni loše vrijeme ne može utjecati na pozitivne vibracije koje se vezuju uz Samoborski fašnik. Upravo zato Davor Gobac i njegov bend pružili su im nezaboravan koncert, u kojem nije bilo vremena za predah i u kojem je publika zdušno pjevala svaku pjesmu i puna dva sata uživala u neumornom ritmu Psihomodo popa.

Subotnji program 191. Samoborskog fašnika započeo je rano, već u 10 sati ujutro, nastupima Dječjih gostujućih grupa, koje su na Trgu fašničkih velikana održale svoje glazbene nastupe, ali i lijepe plesne koreografije. Tako su, između ostalih, svoje maske, ali i svoj program predstavili Dječji vrtić Tintilinić, Dječji vrtić Maksimir, Dječji vrtić Tratinčica, Bambi Kids, Plesni klub Point, Društvo naša djeca Osmijeh, Dječji zbor Zagrebački anđeli te Lea Bićanić, koja je oduševila sve prisutne svojim odličnim glazbenim nastupom. Uz program na glavnoj pozornici, puno događanja u subotnje jutro odvijalo se i na Trgu Srakinih mališana te u Maloj dvorani Galerije Prica gdje su se održavale mnogobrojne predstave i radionice.

Vrhunac drugog dana 191. Samoborskog fašnika uslijedio je u 13 sati na glavnoj fašničkoj pozornici na Trgu fašničkih velikana kada je započelo i službeno otvorenje fašnika. Početak ceremonije otvorenja označio je dolazak povorke gostujućih grupa te je uslijedila predaja ključeva Grada od strane gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Ključeve Grada preuzeo je Princ Fašnik, koji je već s prvim trenucima Fašničke Republike donio nove zakone i predstavio modele vlasti po kojima će vladati punih 12 dana uz pomoć samoborskih likova Srake, Suca i Fiškala.

Nakon svečanog otvorenja nastavljen je bogat subotnji program 191. Samoborskog fašnika. Tako je u 15 sati na klizalištu (bivša Vojarna Taborec) održana revijalna utakmica između IHK Munje Novi Zagreb i KHL Srake te nezaobilazni metloboj, hokej s metlama, u kojem su uživale različite generacije i obitelji te krafling, boćanje s demižonima.

Baš kao i subota, i nedjelja će donijeti puno lijepih i zanimljivih događanja i ponovno bogat program kroz cijeli dan Samoborskog fašnika. Tako će se od 10:20 na veliku pozornicu popeti dječji zborovi Pikići i Samoborček, dok će u 11 sati startati povorka dječjih vrtića u kojoj će sudjelovati dječji vrtići Izvor, Grigor Vitez, Osmijeh, Obzori, Mali prijatelji i Dječji vrtić Potočić. Dječji program na glavnoj pozornici završit će predstavom Maša i prijatelji te plesnim showom Plesnog kluba Balans.

Nakon najmlađih, glavnu pozornicu zauzet će maskirane obitelji i izbor najboljih maski, Tamburaški sastav Skoro frajeri te nadaleko poznati Grobnički dondolaši. Vrhunac nedjelje i trećeg dana 191. Samoborskog fašnika bit će povorka mjesnih odbora i alegorijskih kola, u kojoj će sudjelovati Gradska četvrt Južno naselje/Giznik – Anindol, Mjesni odbor Vrbovec te Mjesni odbor Domaslovec. Nakon maskiranih povorki mjesnih odbora, na glavnoj pozornici bit će puno humora u režiji Studija smijeha i bogatog zabavnog-glazbenog programa.

T.I.

 

Arhiva 2017

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002