22.11.2013.

Još malo Hlapića, muzeja, odgoja i veselja

Veselje im trebaju pružiti roditelji

Poštovana,

1. Iz teksta je jasno da nakon informacija iz škole uopće nismo kanili pisati o ovoj temi. Sve do telefonskog poziva još jedne mame, koja je nas okrivila za sve. Niti je na nama, a niti se kanimo miješati u program izleta škole. Zna se tko o tome vodi brigu i kome se roditelji mogu obratiti, ako im nešto nije po volji. Kako se to nije dogodilo, obratili su se nama. O tome zašto je to tako možete raspravljati na roditeljskim sastancima ili s upravom škole.

2. Pitanje McDonaldsa i (saznajem) posjet Muzeju suvremene umjetnosti za 11-godišnjake, uz ostale muzeje u Gradu Zagrebu koji bi im bili primjereniji i zanimljiviji, i dalje stoje i nije mi prihvatljivo objašnjenje da to djecu veseli. Ono što ih veseli to im trebaju pružiti roditelji, a škola bi ih trebala poučiti nečem boljem.

3. Pitanje dogradnje dvorane povlači se u našim tekstovima vrlo često kroz razgovore s gradskim čelnicima i točno se zna što Grad može i kani oko toga napraviti i kada.

I, na kraju, nijedna knjiga nije zavrijedila da joj se čupaju stranice, ma koliko "nepoćudnom" se činila njezinim čitateljima ili korisnicima.

Srdačno,

Mirjana Konosić

Dakle,

nakon Vašeg komentara, da zbilja završimo.

Nigdje nisam napisala da samo roditelji trebaju djeci omogućiti veselje. Dapače, upravo zbog onog što ste i sami napisali, trebala bi im to omogućiti i škola. Spojiti ugodno s korisnim može se na različite načine i gotovo sam sigurna da bi djeci, primjerice, umjesto hamburgera ili nečeg drugog iz tog nesretnog McDonaldsa, možda godile palačinke, možda štrukli ili nešto slično, a vjerojatno za istu cijenu. O razlici u kulturi i načinu ponašanja u jednom McDonaldsu (sada im je zaista dosta reklame) ili nekom malom restoranu koji bi u ovoj besparici rado ugostio i đake, a koju bi djeca u toj dobi i dalje trebala usavršavati, ne treba dodatno govoriti. Dalo bi se još puno toga reći na ovu temu, ali mislim da sam rekla najvažnije.

Baš zato što nam djeca provode puno vremena u školi, školski programi i ostale aktivnosti koje se provode u školi trebale bi, osim obrazovne svrhe, imati i jaču odgojnu ulogu, jer nam to kronično nedostaje. Vidljivo je to na svim razinama i tu, nadam se, ne treba dodatno objašnjenje. Danas je lakše doći do znanja i činjenica, nego do kulture i odgoja. Znaju to i roditelji i zato s pravom više očekuju od škola, za koje nismo očekivali da postanu tek mjesta za skupljanje ocjena.

O školskoj dvorani - sve dodatne informacije dostupne su u gradskoj upravi, a mi se trudimo izvijestiti građane o stvarnom stanju u gradu i onome što je moguće napraviti. Odluke o kapitalnim projektima, u koje spada i projekt dvorane OŠ Samobor, donose gradski vijećnici, sukladno prediđenim programima i proračunu. Može li bolje, drukčije ili brže, smijete, kao i svi drugi građani ovoga grada, pitati direktno svojeg vijećnika ili gradonačelnika.

Mirjana Konosić

Napiši pismo

Veselje im trebaju pružiti roditelji

Arhiva 2013

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002