11.04.2013.

EU – istina koja se ne može skriti

Uz Kaptol, a protiv EU

Za nepuna tri mjeseca Hrvatska i službeno postaje članica Europske unije. Tako je odlučeno voljom 29% hrvatskih državljana s pravom glasa. Da bi Hrvatska postala članicom velike unije, koja se raspada po šavovima, HDZ, SDP, HSS, HNS.. promijenili su Ustav Republike Hrvatske, proveden je specijalni medijski rat, a svi demokratski standardi koje suvremeni svijet poznaje ugušeni su.

Pitamo se što su sve potpisali u naše ime političari za koje je jasno da im hrvatski nacionalni interesi nisu važni. Jesu li nas svjesno lagali ili ni sami ne znaju što u ugovorima stoji? Odgovore na neka pitanja nećemo dobit u skorije vrijeme, no neki su odgovori vidljivi već danas. I prije nego smo postali dio velike europske „obitelji“ trpimo posljedice na koje smo upozoravali.

U nekoliko navrata proizvođači mlijeka izlazili su na prosvjede zbog niske otkupne cijene mlijeka koja im stvara gubitke, a uvjetovana je tržištem EU. Drugi razlog je kvota proizvodnje koju nam je EU odredila pa tako smijemo proizvesti samo 665 milijuna litara iako nam je potrebno 1,2 milijarde litara mlijeka, razliku moramo uvesti iz EU i tako financirati tuđe proizvođače. Zbog sličnih kvota (a trebalo bi biti slobodno tržište), hrvatski poljoprivrednik više ne može na svojoj zemlji zasaditi vinovu lozu ili maslinu, a da ne pita Beograd (čitaj: Bruxelless). Maslinari i vinari ipak za sada nisu na cesti jer vino i maslinovo ulje za razliku od mlijeka može dugo stajati i čekati „bolja vremena“, što ne znači da uskoro neće biti. Svakog dana ugasi se 15 malih obiteljskih seoskih gospodarstava koja ta vremena naprosto više nisu mogla čekati.

Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, zbog kojeg se čak i Kaptol pobunio (Bogu hvala da je tako inače bi sve ostalo skriveno od šire javnosti), provedeno je po nalogu Europske unije. Ovdje nije problem u nalogu nego u načinu kako je proveden. Bez provjere autora i sadržaja spornog četvrtog modula Kurikuluma, mimo propisane zakonske procedure i provedene stručne javne rasprave, a sve s ciljem dodvoravanja EU nalogodavcima.

Uvođenje dvojezičnosti i ćiriličnog pisma na ratom poharana područja Hrvatske bio je jedan od preduvjeta za početak pregovora s EU kojeg podanici moraju provesti neovisno što se zbog toga mora lažirat popis stanovništva na tim područjima u korist određene nacionalne manjine. Usput kad spominjemo popis stanovništva začuđujuće je kako EU ne reagira da ni nakon dvije godine, uz sve blagodati informatičke tehnologije, još uvijek nemamo konačne rezultate.

Arbitražni spor sa Slovenijom oko Savudrijske vale riješen na štetu Hrvatske kako bi nas Slovenci „pustili“ u EU. Hrvatska javnost još uvijek ne zna što je gospođa Kosor potpisala s gospodinom Pahorom, a pretpostavljamo da ne zna ni ona obzirom da sama tvrdi da nije znala što potpisuje u nekim drugim slučajevima poput prodaje Ine i dionica Fonda hrvatskih branitelja.

Spor s Ljubljanskom bankom riješen također na štetu hrvatskih žitelja. Hrvatska se odriče preko deset milijardi kuna zbog slijepe želje gospođe Pusić da postane europska političarka s plaćom od deset tisuća eura. Vjerujemo da će i ona za koju godinu tvrditi kao i njena kolegica Kosor, da nije znala što potpisuje, a mi joj već sada vjerujemo.

Već sada, istina u malim dozama, upozorava se hrvatska javnost kako ulaskom u EU gubimo tržište u zemljama Cefte jer na snagu stupa primjena zajedničke trgovinske politike EU-a. Hrvatski izvoznici koji su dosada uspješno izvozili na ta tržišta, naći će se u teškoj situaciji opterećeni carinama i ovo malo izvoza što smo imali izgubit ćemo. S druge strane otvorenost ukidanjem carina prema zemljama članicama EU, dovest će do ogromnog dodatnog priljeva jeftinih proizvoda iz tih zemalja kojima naši proizvođači i mali poduzetnici ne mogu konkurirat cijenom. Kako će završit hrvatsko gospodarstvo i koliko ćemo još radnih mjesta izgubit pitanje je na koje se odgovor nameće sam po sebi, a nova radna mjesta u EU koja ima gotovo sedam puta više nezaposlenih nego li Hrvatska ima ukupnog stanovništva, mogu očekivati samo potpuni naivci.

Ulaskom u EU 23.870 km² hrvatskog državnog teritorija, predajemo strancima na raspolaganje. Taj teritorij krije ogromna prirodna bogatstva u plodovima mora i energetskim nalazištima. O tome se javno ne govori iako postoje relevantni dokazi da je to područje posebno bogato plinom, a naši ribari samo gledaju talijanske koče kako im izlovljavaju njihovu ribu. Zbog slične situacije Norveška je referendumom dva puta odbila ulazak u EU. HDZ i SDP poklonili su naše more na pladnju jer čak i da se sutra EU raspadne, dio našeg mora dijelit ćemo sa susjedima kao „bračnu stečevinu“.

Iako je gospođa Pusić uvjeravala hrvatske umirovljenike da neće dobiti mirovine ako ne glasaju za ulazak u EU (od onih 29% onih njihovih je barem 19) jer će Hrvatskoj pasti kreditni rejting, danas vidimo gdje je taj rejting – u smeću! Kako to kad smo na pragu ulaska u spasonosnu EU.

Dakle gospodo uplašeni i zavedeni naivci s pravom glasa, te svjesni i namjerni podanici, prodali ste državu da bi završili u smeću. Nažalost nećete tamo završit samo vi nego vodite sa sobom i nas koji smo na vrijeme upozoravali na zamke koje nas tamo očekuju. Sad nemamo izbora osim boriti se, ako već moramo i u EU parlamentu, za hrvatske interese. Na vama je da odlučite da li tamo zaslužuju biti oni koji su vas prevarili ili oni koji su vam cijelo vrijeme govorili istinu.

Lista hrvatskih suverenista – broj 5, jamstvo je svim onim svjesnim građanima Hrvatske koji su prepoznali sve opasnosti koje čekaju RH ulaskom u EU, da se više neće dopustiti predaja niti pedlja hrvatskog teritorija ili imovine nikome, zbog nikakve ucjene i da se neće dopustiti rasprodaja hrvatskih resursa (šuma, voda, mora, hrvatske ravnice, javnih poduzeća) koji bi trebali biti temelj opstanka i boljitka prije svega hrvatskog naroda na ovim našim Bogom danim prostorima, a ne temelj za bogaćenje stranih korporacija.

Akcija za bolju Hrvatsku mr. Željko Cvrtila, predsjednik

Napiši pismo

Uz Kaptol, a protiv EU

Arhiva 2013

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002