27.11.2019.

Počinje isplata "božićnica" umirovljenicima i nezaposlenima u Svetoj Nedelji

Rok je od 3. do 18. prosinca

Počinje isplata

Temeljem Odluke gradonačelnika Grada Svete Nedelje Darija Zurovca o isplati jednokratnih naknada umirovljenicima i nezaposlenim osobama u povodu božićnih blagdana, isplaćivat će se "božićnice" u iznosu od 150,00 kuna.

Isplate će se obavljati u zgradi "Stare pošte" u Svetoj Nedelji (M. Stilinovića 7) od utorka, 3. prosinca, do srijede 18. prosinca 2019. godine, i to ponedjeljkom od 10,00 do 16,00 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9,00 do 15,00 sati, a petkom od 9,00 do 13,00 sati (osim na dane blagdana i neradne dane).

Pravo na "božićnicu" imaju umirovljenici s osnovnom mirovinom u iznosu do 2.501,00 kunu, s prijavljenim prebivalištem na području Grada Svete Nedelje, uz predočenje osobne iskaznice i odreska od mirovine za mjesec listopad/studeni 2019. godine ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine.

Nezaposleni ne moraju odlaziti po potvrdu u Hrvatski zavod za zapošljavanje, jer će se naknada isplaćivati temeljem popisa nezaposlenih osoba s područja Grada Svete Nedelje, a ukoliko osoba nije na popisu, taj status će dokazivati potvrdom o nezaposlenosti od strane HZZ-a.

A.B.B.

 
27.11.2019.

Skupština Društva inženjera i tehničara Grada Samobora

Ustava na Gradni, instalacija za Vatrene, Muzej školstva...

Društvo inženjera i tehničara Grada Samobora održalo je 27. studenoga svoju redovnu skupštinu u prostorijama Srednje ugostiteljske škole Samobor. Predsjednik DITS-a Stjepan Črnjak predstavio je program rada za 2020. godinu, koji sadrži nekoliko projekata od važnosti za Grad Samobor.

Jedan od tih je ustava na Gradni, na lokaciji nekadašnjeg "Reklaminog mlina", koja bi trebala biti realizirana po izgradnji retencije na Lipovečkoj Gradni. Poznati samoborski maketar i član DITS-a Marijan Majdak je, na temelju idejnog rješenja dipl.ing.građ. Radovana Vugrinca, izradio i maketu buduće ustave koja bi krasila sam centar grada.

Instalacija "Vatreni" projekt je koji je iniciralo društvo, posvećena je hrvatskoj nogometnoj vrsti, a planirano je da se postavi kod Sportske dvorane Samobor. Članovi DITS-a inicirali su i uređenje Muzeja školstva u krugu franjevačkog samostana, a osmišljen je i model praćenja gubitaka vode u vodovodnoj mreži Grada Samobora.

U konstruktivnoj raspravi članovi DITS-a kritički su se osvrnuli na nekvalitetno izvođenje radova u Samoboru i založili se za kvalitetniji stručni nadzor u izvođenju radova i samog projektiranja, a svoj doprinos izradi Strateškog plana razvoja Grada Samobora do 2025. godine, koji je u fazi usvajanja konačnog prijedloga za javni uvid, dali su brojnim konstruktivnim pisanim prijedlozima.

Usvojen je i financijski plan za 2020. godinu, nakon čega su skupštinari druženje nastavili u opuštenijoj atmosferi ugostiteljskog praktikuma škole.

S.Č.

 
27.11.2019.

Prva od četiri tematske edukacije pod nazivom "Vinarstvo u suživotu s kulturnom baštinom"

I Samoborci tu imaju kaj za reči i popiti

Prva od četiri tematske edukacije pod nazivom

Turistička zajednica grada Samobora 27. je studenoga, u sklopu prekograničnog EU projekta "In cultura veritas", kao jedan od dionika sudjelovala na prvoj od četiri tematske edukacije pod nazivom "Vinarstvo u suživotu s kulturnom baštinom".

Cilj edukacije održane u Šmarju pri Jelšah je obučavanje dionika o promoviranju ponude vinskih cesta i kulturne baštine na projektnom području koje obuhvaća gradove Samobor, Jastrebarsko i Sv. Ivan Zelinu (HR) te subregije Obsotelje i Kozjansko (SLO) sa svrhom jačanja zajedničke suradnje, unapređenja poslovanja i privlačenja posjetitelja. Uz samoborsku Turističku zajednicu u projektu sudjeluju i Samoborski muzej te Udruga Samoborska vinska cesta.

Trendovi razvoja turizma u Europi i svijetu ukazuju na sve veći interes za turističkim proizvodima i uslugama povezanima s proizvodnjom vina i lokalnom kulturnom baštinom. Vinska tradicija je važan sastavni dio kulture našeg područja, a predmeti i običaji vezani uz proizvodnju vina uobičajen su dio postava lokalnih muzeja.

Projekt "In cultura veritas" nastao je kao rezultat prepoznavanja zajedničke potrebe oživljavanja kulturnog turizma na prekograničnom području između Hrvatske i Slovenije. Projekt se provodi u okviru prekograničnog programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. godine, a obuhvaća područje između Zagrebačke županije i subregija Obsotelje i Kozjansko u Sloveniji.

Zagrebačka županija vodeći je partner s hrvatske strane, zajedno s gradovima Samoborom, Jastrebarskom i Svetim Ivanom Zelinom uz Muzejsko-dokumentacijski centar i Udrugu hrvatskih putničkih agencija, dok su tri partnera sa slovenske strane Razvojna agencija Sotla, Občina Šmarje pri Jelšah i Kmetijsko gozdarski zavod Maribor.

I.K.

 

Počinje isplata "božićnica" umirovljenicima i nezaposlenima u Svetoj Nedelji

Skupština Društva inženjera i tehničara Grada Samobora

Prva od četiri tematske edukacije pod nazivom "Vinarstvo u suživotu s kulturnom baštinom"

Arhiva 2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002