04.10.2017.

Najava Dana hrane i tradicijskih proizvoda

Za najbrže i lijepi pokloni

Najava Dana hrane i tradicijskih proizvoda

Izložbeno-prodajna manifestacija Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba održava se ovog vikenda, 7. i 8. listopada 2017. godine, od 9 do 19 sati, u balonu Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb).

Tradicionalni sajam održava se 15. godinu zaredom u povodu Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada), a ove će godine okupiti 95 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, koji će po povoljnim cijenama prodavati svoje sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače i druge domaće proizvode.

Za 1000 posjetitelja koji donesu kupon Zagrebačke županije za ovu manifestaciju, a koji će se dijeliti na frekventnim mjestima diljem Grada Zagreba, županija je osigurala poklone – proizvode s oznakom kvalitete Zagrebačke županije. Kuponi se mogu preuzeti i na web stranicama Zagrebačke županije.

Svečanost otvorenja manifestacije održat će se u subotu, 7. listopada 2017. godine, u 10 sati, u balonu Boćarskog doma, a u ime Zagrebačke županije otvorenju će prisustvovati zamjenik župana Hrvoje Frankić te u ime Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.

Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se KUD Horvati koji će nastupiti u subotu prilikom otvorenja, a posjetitelji će tijekom ove dvodnevne manifestacije moći dobiti i stručan savjet iz područja proizvodnje i uzgoja različitih poljoprivrednih kultura od samih izlagača.

M.B.

 
04.10.2017.

Suradnja OŠ Milana Langa sa slovenskim prijateljima se nastavlja

Prijateljstvo jače i od žice

Suradnja OŠ Milana Langa sa slovenskim prijateljima se nastavlja

Nakon što su uspješno odradili veliki projekt Comenius u suradnji s partnerima iz Ljubljane (OŠ Martina Krpana), u OŠ Milana Langa i nadalje nastoje gajiti dobrosusjedske odnose sa slovenskim školama.

U četvrtak, 12. listopada, u goste im stižu svi učenici i učitelji OŠ Velika Dolina. Pješice će doći do hrvatsko-slovenske granice, gdje će ih pričekati školska delegacija iz Bregane, a potom će od 9 do 11 sati biti upriličeno sportsko-zabavno druženje među učenicima.

Unatoč pomalo zategnutim odnosima između dvije države u posljednje vrijeme, ovo je još jedan dokaz da se prava prijateljstva nikakvom žicom ne mogu prekinuti.

I.M.

 
04.10.2017.

25. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u Mariji Bistrici

Sudjelovale i naše postrojbe

U najvećem hrvatskom marijanskom svetištu Mariji Bistrici, u nedjelju, 1. listopada održano je 25. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće koje organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Između ostalih, u hodočašću su sudjelovali i Samborska narodna garda i Žumberački uskoci.

M.R.

 
04.10.2017.

Najava Dječje šetnje "Istražujemo Samobor“

Sat odličnog provoda za najmlađe

Najava Dječje šetnje

Dječji tjedan idealna je prilika da naši najmlađi sugrađani i posjetitelji pobliže upoznaju Samobor. S veseljem vas stoga pozivamo na prvu dječju šetnju u suradnji s Laboratorijem zabave - zabavnu, zanimljivu, edukativnu i potpuno drugačiju, što je garancija za odličan provod.

Kreće se s Trga Matice hrvatske u nedjelju, 8. listopada u 16 sati, a očekivano trajanje šetnje je oko sat vremena.

Na laboratorijski način i u ugodnom društvu voditelja te malih i velikih samoborskih istraživača, otkrivamo grad u dječjem stilu, a on je uvijek kreativan, pustolovan i pun zabavnih iznenađenja. Gradske tajne, urbane legende, smiješne anegdote, zgode i nezgode starih Samoboraca, misteriji prekrasnih dvoraca i Samoborskog muzeja, slasne staze povijesti kremšnita naše su karte, putokazi i smjernice. Pametne zabave neće nedostajati, a vjetar u kosi neće izostati!

Šetnja je besplatna, a na nju su pozvani svi mali i veliki zaljubljenici u Samobor, svjež zrak i druženje na otvorenom. Prijave i najave nisu potrebne, a sve što vam treba je dobra volja i udobne cipele.

Volite li aktivne vikende, neobične priče, zabavnu povijest i odlično društvo, pridružite se našoj ekspediciji i provedite razigrano popodne na otvorenom! Vidimo se!

Organizatori časte i posebnim sladoledom u Medenku.

Gradska šetnja na samoborski način dio je Dječjeg tjedna koji organiziraju Grad Samobor, Turistička zajednica, Samoborski muzej i Gradska knjižnica Samobor.

S.S.

 
04.10.2017.

Prijateljstvo Samobora i Wirgesa i dalje traje

S pjesmom prema 50. rođendanu

Prijateljstvo Samobora i Wirgesa i dalje traje

Već pune 43 godine prijateljstvo između Samobora i Wirgesa njeguje se kroz kulturu, ponajviše kroz glazbu samoborskih tamburaša i zbora Westerwald Chor iz Wirgesa.

Glazba je obilježila i ovaj susret, kojim su odzvanjali zvuci nekih starih, svima znanih i dragih pjesama, a Samoborce je ovaj put predstavljao Tamburaški sastav Samoborci.

U Perivoju prijateljstva zasađeno je novo drvce, a u tome je najveću ulogu imao Franz Josef Bruchof, počasni građanin Samobora, ujedno i začetnik ideje o partnerstvu.

Samoborci su još jednom glazbom oduševili brojne posjetitelje svečanog koncerta, ali i slučajne prolaznike ispred trgovine. Posebno za ovu priliku osmislili su program kojim su dominirale pjesme na hrvatskom, njemačkom i francuskom jeziku.

U ime Grada Samobora veliku obljetnicu čestitao je predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i ovom prigodom pozvao drage prijatelje u Samobor na proslavu Dana grada.

U svom je govoru istaknuo kako je zaista dirljivo biti dijelom susreta koji je pun emocija i prijateljstva koje je već odavno puno jače od partnerstva na razini gradova.

- Nadam se kako ćemo uskoro svi zajedno proslaviti velikih 50 godina prijateljstva Samobora i Wirgesa - istaknuo je.

Podsjetimo, prijateljstvo Samobora i Wirgesa započelo je potpisivanjem Povelje o partnerstvu 1974. godine.

Suradnja je realizirana kroz razne oblike, a prije svega kulturne, gospodarske, sportske i humanitarne za vrijeme Domovinskog rata. Jedna od glavnih ulica u Samoboru imenovana je ulicom Grada Wirgesa, dok u Wirgesu postoji Samoborstraße.

S.S.

 

Najava Dana hrane i tradicijskih proizvoda

Suradnja OŠ Milana Langa sa slovenskim prijateljima se nastavlja

25. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u Mariji Bistrici

Najava Dječje šetnje "Istražujemo Samobor“

Prijateljstvo Samobora i Wirgesa i dalje traje

Arhiva 2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.