22.11.2018.

Prvenstvo hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore - Čavli, 17. i 18. studenoga

KARATE - Zlato, dva srebra i tri bronce

U Čavlima pored Rijeke tijekom vikenda 17. i 18. studenoga, održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama koje je okupilo najbolje mlade karateke Hrvatske. Karate klub Samobor zastupalo je deset karateka koji su u konačnici osvojili 4 medalje (1 zlato, 1 srebro i 2 bronce) te dva peta mjesta i jedno sedmo mjesto.

Da je bilo malo više sreće rezultati su mogli biti daleko povoljniji za samoborski klub, ali i ovako je Karate klub Samobor zauzeo visoko mjesto na ljestvici uspješnosti hrvatskih karate klubova.

Najuspješniji je bio junior Jakov Fember koji je u kategoriji do 55 kg stigao do zlata te samim time i osigurao nastup na prvenstvu Europe u Danskoj (veljača 2019.).

Srebnu medalju je osvojio mlađi senior Ian Baždar (do 84 kg) koji je odličnim borbama u eliminacijama zaslužio finale, ali je u njemu sagorio te je tako ostao na drugom mjestu.

Tik do finala je ostao Dino Šimunec (kadeti do 70 kg) koji je zaista imao lošu sreću, ali i suđenje, te je osvojio broncu, a time i ostao bez očekivanog plasmana u Dansku na prvenstvo Europe.

Odličan turnir je odradio Igor Beketić Katanec u konkurenciji mlađih seniora preko 84 kg te razveselio stručni stožer Karate kluba Samobor osvojivši brončanu medalju.

Svoje polufinalne borbe su izgubili Dario Szel i Ivan Terihaj (kadeti do 63 kg) koji su nakon razočaravajućeg polufinalnog poraza potonuli i u borbi za broncu. Treba spomenuti da je deset dana prije prvenstva Dario skinuo gips s ruke, što mu je bila otežavajuća okolnost za postizanje boljeg rezultata.

Sedmo mjesto u konkurenciji juniora do 76 kg osvojio je Petar Jednar. Ovaj su put bez sreće bili Paula Šogorić, Magdalena Šuflaj i Jurica Runtas.

U Čavlama je nastupilo i osam članova Karate kluba Bregana.

Obzirom da je ovo natjecanje direktno odlučivalo o izboru reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo u Danskoj, bilo je puno zahtjeva za video analizom spornih situacija pa se prvenstvo odužilo.

Odličan uspjeh ostvario je Domagoj Žabčić osvajanjem srebrne medalje u jakoj konkurenciji mlađih seniora do 75 kg. Domagoj je prikazao vrlo kvalitetan karate pa se može očekivati da će u sljedeće dvije godine (tek je napunio 18) izboriti odlazak na EP ili SP.

Lara Weismann, koja je prošle godine bila prvakinja u kadetskoj konkurenciji, morala se zadovoljiti broncom u kategoriji juniorki do 48 kg. Poražena je zlatnim bodom od kasnije pobjednice.

Vrlo dobar nastup imala je Luna Weismann u kategoriji juniorki do 59 kg. Izborila je polufinale u kojem je minimalnim rezultatom poražena od kasnije prvakinje. U meču za treće mjesto je, nažalost, izgubila rezultatom 0:1.

Bez medalje su još ostali Petar Žučko, Borna i Petar Stanić te Jurja i Petra Vukovinski. Uz nešto više treninga i mečeva na turnirima i njihovi nastupi će biti još kvalitetniji i uspješniji.

T.I.

 

Prvenstvo hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore - Čavli, 17. i 18. studenoga

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002